Skal du bruge gode brænde priser og brændsel tilbud, er det vigtigt, du søger de rette steder. Mange danske husejere har behov for at genopfylde brændebeholdningen i ny og næ, og der kan derfor være mange penge at spare ved at vælge de rette priser og dermed få billig brænde og billig brændsel.
I denne guide lærer du hurtigt, hvor du finder Danmarks bedste priser og højeste kvalitet. Derudover bliver du også klogere på, hvad forskellen på de enkelte typer af brænde til pejs, brændsel til brændeovn samt træpiller til pilleovn er. I den forbindelse kigger vi også en hel del nærmere på de forskellige typer af brændsel og træsorter, som er bedste at fyre med.
Her finder du de bedste brænde priser og brændsel tilbud
Der findes mange dygtige forhandlere af brændsel til brændeovn, træpiller og andre fyringsmaterialer – og hvordan vælger du så?
Først og fremmest er det generelt en god idé at handle på nettet frem for hos de fysiske leverandører. Netbutikker har ikke de samme udgifter til driften, som fysiske butikker har, og dermed kan prisen på brænde også sættes ekstra meget ned til fordel for dig som forbruger.
En af de absolut største og førende netbutikker inden for salg af brænde til brændeovn og træpiller til pilleovn er GrusDirekte.dk.
Denne butik har et omfattende og stort udvalg af brændselstyper, skarpe priser og tårnhøj kundetilfredshed. På hjemmesiden kan du bl.a. læse om de mange positive tilbagemeldinger fra tidligere kunder – private såvel som erhvervskunder, der fortæller om deres oplevelser med butikken.
GrusDirekte.dk tilbyder også ekspreslevering, hvis du står og mangler brændsel i en akut situation. Leveringen kan foregå på helt ned til 4 timer afhængig af, hvor i landet du skal bruge det.
Forhandleren tilbyder brænde og træpiller fra miljøvenlig produktion, og det store udvalg omfatter både lufttørret træ, ovntørret træ, træpiller til pilleovn, biobriketter og øvrige træbriketter.
Brændsel til brændeovn – Hvad skal du vælge?
Når du skal til at finde et godt tilbud på brændsel til din brændeovn, er det vigtigt, at du vælger det rette brænde.
Dels er der forskel på brændselstyperne; heriblandt almindeligt kløvet træ, træpiller og træbriketter. Og dels er der forskel på de enkelte træsorter i forhold til varmefylde.
Hvis du har en almindelig brændeovn, er det vigtigt, at du ikke bare hælder det ene læs træpiller eller træbriketter ind efter det andet. Visse brændeovne er nemlig ikke egnede til f.eks. træbriketter.
Træbriketter afgiver en langt højere temperatur ved afbrænding, end almindeligt kløvet træ gør. Sørg for at læse medfølgende sedler og dokumenter, når du køber brændeovn – eller kontakt forhandleren for at undersøge om din brændeovn kan håndtere afbrænding af træbriketter.
Sørg altid for at bruge rent og tørt træ, når du tænder op i brændeovnen. Hvis træet er for fugtigt, vil det afgive en masse os og sod, som kan ødelægge skorsten, brændeovn og indeklimaet.
Træet skal som sagt også være rent. Dette betyder ganske enkelt, at du aldrig bør fyre op med overfladebehandlet træ eller affaldstræ fra møbler og lignende. Er træet ikke rent, vil det afgive en mængde farlige giftstoffer ved afbrænding, og du bør derfor altid køre det til forbrændingen frem for at bruge det til opvarmning hos dig selv.
Skal jeg så vælge træbriketter eller almindeligt brænde?
Hvis du har en brændeovn, som kan klare det høje varmepres fra træbriketter, bør du som udgangspunkt vælge disse frem for almindeligt brænde.
Træbriketter er sammenpresset savsmuld og træaffald fra produktion som er miljøvenlige at producere og fyre med.
Hvis du ikke kan bruge briketter og stadig vil have billig brænde, som er kløvet på almindelig vis, skal du sørge for at vælge brændeknuder af træsorter med stor varmefylde.
De enkelte træsorter afgiver nemlig forskellige mængder varme pr. kilo. Nedenstående liste viser dig, hvilke 3 træsorter, der har den største densitet og dermed største varmefylde:
- Avnbøg: 790 kg/m3
- Bøg: 680 kg/m3
- Eg/ask: 650 kg/m3
Når du har besluttet dig for, hvilken type brændsel du ønsker at anvende, er det tid til at finde ud af, hvor du får det bedste brændsel tilbud og dermed de bedste forudsætninger for at få leveret billig brænde i høj kvalitet.
Gode råd til opbevaring af brænde
Hvordan sammenligner jeg priser?
Hvis du ønsker at indhente tilbud på brænde og sammenligne priser fra flere forskellige forhandlere, er det vigtigt, du ved, hvilke faktorer du skal kigge efter.
De fleste professionelle og erfarne forhandlere kan hurtigt svare på dine spørgsmål til brændet eller træpillerne, og du kan dermed nemt lave en liste og sammenligne de enkelte tilbud.
Du skal sørge for at holde øje med følgende, når du sammenligner priser på god og billig brænde og brændsel:
- Mængden af brænde kan være opgjort på flere forskellige måder, hvilket du skal tage hensyn til. Det kan både være opgjort i rummeter, skovrummeter eller kasserummeter.
- Den udvalgte træsort har også noget at sige, når du skal sammenligne priser. Som vi gennemgik i et af de forrige afsnit, så afgiver de enkelte træsorter forskellige mængder varme.
- Undersøg, om brændet er kløvet på forhånd eller ej. Hvis du sammenligner 2 tilbud, hvor brændet fra det første tilbud er kløvet, mens det andet ikke er, så skal du regne prisen for kløvning eller timer af egen arbejdskraft ind i tilbuddet.
- Find ud af længden på brændet, hvis der er tale om almindeligt brænde og ikke træpiller eller træbriketter. Er det kort nok til at passe ind i din pejs eller brændeovn, eller skal det kløves yderligere?
- Hvad er fugtighedsgraden i brændet? Dette er noget af det vigtigste at finde ud af, når du sammenligner priser og tilbud på brænde. Hvis fugtighedsgraden er for høj, skal du nemlig vente yderligere lang tid på, at det tørrer ordentligt, før du kan fyre op med det.
- Undersøg også, om brændet bliver leveret til dig eller ej. Hvis du selv skal hente det, kan det betyder en billigere pris men til gengæld meget mere arbejde.
OBS: Vær opmærksom på, at du får leveret brænde og træpiller fra GrusDirekte.dk ganske gratis.
Hvad er træpiller?
Træpiller er et relativt nyt brændselsmateriale, som du bruger i hhv. pilleovne og pillefyr. Træpiller bliver fremstillet af rester fra savsmuld og spåner fra træindustrien. Dette medvirker til, at en masse affald bliver genanvendt på en effektiv og hensigtsmæssig måde.
I Danmark må fremstilling af træpiller ikke udlede flere affaldsstoffer end 1%, og produktionen er derfor ganske CO2-neutral.
I de senere år har træpiller erstattet et miljømæssigt alt for stort forbrug af fossile brændstoffer. Træpiller til pilleovn købes ofte i større mængder, da man derved spare penge i form af mængderabatter.
Hvad er træbriketter?
Træbriketter minder på sin vis om træpiller i den forstand, at de er fremstillet af rester fra træindustrien – typisk fra møbelproduktion.
Briketter kan anvendes som brændsel til brændeovn eller som pejsebrænde. Træbrikker bliver fremstillet ved, at resterne fra træindustrien presses sammen i store maskiner, hvor der frigives et naturligt stof kaldet lignin. Lignin fungerer som bindemiddel for træresterne, hvormed de briketterne kan holde sammen på sig selv.
Hvad er biobriketter?
Biobriketter er en anden betegnelse for biobaserede træbriketter. Der er igen tale om CO2-neutralt producerede briketter, som kan anvendes som brænde til pejs eller som brændsel til brændeovn.
Visse biobriketter er billigere og mere effektive at fyre med end almindelig brænde, da fugtighedsgraden i briketter er væsentlig lavere i biobriketter.
Hvad er ovntørret brænde?
Ovntørret brænde er almindelig brænde, som er blevet tørret i store ovne inden levering. Dette reducere fugtighedsgraden betydeligt i modsætning til lufttørret brænde, som vi kommer til om et øjeblik.
Ovntørret brænde har som oftest en fugtighedsgrad på mellem 11-18%, hvilket sikrer, at du mere eller mindre kan anvende træet som pejsebrænde eller brændsel til brændeovn med det samme.
Hvad er lufttørret brænde?
Som modsætning til ovntørret brænde har vi lufttørret brænde. Dette træ har tørret naturligt ude i luften, hvilket betyder, at fugtighedsgraden kan være væsentlig højere ved levering, end hvis du vælger ovntørret brænde.
Lufttørret brænde skal derfor stå i en rum tid efter levering, så det tørrer yderligere, hvormed fugtighedsgraden bliver reduceret.
OBS: Det er vigtigt, at du ikke fyrer op med brænde, der har en alt for høj fugtighedsgrad. Dette kan både føre til manglende opvarmning samt os og sod i brændeovn såvel som skorsten.
Har du spørgsmål om brænde priser og brændsel tilbud?
Hvis du sidder med yderligere spørgsmål til brændsel og brænde priser, er du velkommen til at skrive en kommentar herunder. Mangler du vejledning til valg af brænde, hjælp til at vælge leverandør eller andet, kan du blot smide en kommentar, og vi hjælper dig videre, så godt vi kan. Sidst men ikke mindst opfordrer vi dig til at dele dine god råd, tips og tricks med andre læsere, hvis du brænder inde med nyttige informationer om brænde og træpiller.
Skriv en kommentar