Sponsoreret

Disse udgifter har du som boligejer

Går du med tanker om at købe en bolig i den nærmeste fremtid, så bør du være opmærksom på det økonomiske aspekt. Som boligejer er der mange forskellige udgiftsposter, man skal forholde sig til. De mange udgiftsposter bør dog ikke afskrække dig fra at investere i en bolig. Der er nemlig tale om udgifter, som alle andre danske boligejere også forholder sig til i dagligdagen – eller har forholdt sig til tidligere.

Selve købet – Hvordan vil du finansiere din bolig?

Før du skriver under på en købsaftale, bør du overveje, hvordan du vil finansiere din kommende bolig. Indkasserer du ikke en millionløn eller har arvet en større formue, så skal du højst sandsynligt ud og låne penge. Tager du kontakt til et realkreditinstitut, så vil du typisk få oplyst, at du skal lægge en vis procentdel af købet i udbetaling / egenbetaling. Procentsatsen er som hovedregel 5 % af den samlede finansiering, hvilket er overkommeligt for langt de fleste danskere.

De mest almindelige udgiftsposter som boligejer

Nedenfor får du et overblik over de mest almindelige udgiftsposter, som du vil have svært ved at komme uden om som ny boligejer:

  • Renter og afdrag på lån – Har du lånt penge til at finansiere din bolig, så skal du selvfølgelig betale renter og afdrag på lånet. Hvor mange penge du skal betale i renter og afdrag hver måned afhænger af din individuelle aftale.
  • Ejendomsskat – Køber du en ejendom, så skal du også betale ejendomsskat. Den reelle ejendomsskat afhænger af den individuelle ejendomsværdi, som helt naturligt er meget forskellig fra bolig til bolig. Ejendomsskatten udgør typisk 1-3 % af den samlede værdi.
  • Møbler – Flytter man i bolig, er det meget normalt, at man skal ud og købe en masse nye møbler. Hvilke møbler du skal købe afhænger af, hvilke møbler du mangler, og hvilke du har i forvejen. Den mest normale indkøbsliste består bl.a. af seng, sofa, spisebordsstole, havemøbler, spisebord m.v.
  • El, vand og varme – Disse udgiftsposter er også obligatoriske, hvis man flytter i bolig. Hvor høje udgifter du vil få til el, vand og varme vil først fremgå af dit forbrug efter en vis periode. Selvom de tidligere ejere har haft et højt forbrug, så er det ikke ensbetydende med, at dit forbrug vil være magen til.
  • Køkkenudstyr, elektronik m.v. – Som nyudklækket boligejer skal du også have købt nyt køkkenudstyr, elektronik m.v. Vil du undgå at blive ruineret, så kan du med fordel gøre en god handel til Black Friday hos Power. I forbindelse med Black Friday er det ikke unormalt, at man kan spare mange penge på køkkenudstyr og elektronik.

Lån penge til at finansiere dine udgifter

Har du problemer med at betale dine månedlige udgifter med din nuværende indtægt, så kan du selvfølgelig optage et lån. Du kan låne penge til lige præcis dét, du går og mangler, og du kan selv angive den ønskede løbetid. Find billige lån her, hvis du har brug for hjælp til at finansiere dine mange udgifter som boligejer.

Sponsoreret indlæg.

Skriv en kommentar