Forbrugslån sammenligning – Beregn dit lån

I oversigten herunder kan du sammenligne forbrugslån. Du kan bl.a. sammenligne ÅOP, beløb og ikke mindst vores vurdering. Vi anbefaler, at du læser yderligere information på de forskellige låneudbyders egne hjemmesider. På den måde har du nemmere ved at finde det bedste og billigste forbrugslån i lige netop din situation.

Med et forbrugslån kan du låne penge til lige det ønsker. Det kan for eksempel være penge til en rejse, en ny bil, indskud til en lejlighed eller noget helt fjerde. Den helt store fordel ved denne type lån er, at der ikke er nogen som blander sig i, hvad du ønsker at bruge pengene på – og det tager typisk ikke mere end 15 minutter at blive godkendt.

Lån fra 100 kr. til +300.000 kr.

Når du optager et forbrugslån, kan du typisk låne fra 100 kr. til flere hundrede tusinde kroner afhængig af, hvilken låneudbyder du kigger på. Det vil altså sige, at du både kan låne penge til køb af mindre dyre ting såsom smartphones og lignende samt penge til køb af større ting som for eksempel en stor rejse. 

Alt du skal vide om forbrugslån

I nedenstående afsnit kan du læse meget mere om forbrugslån. Vi har svaret på alle de spørgsmål, der synes relevante, når du skal optage et lån. Derfor kan vi godt tillade os at sige, at vi her på siden har lavet et ”Forbrugslån wiki”-afsnit, hvor du på få minutter kan blive meget klogere på alt fra låneproces til eventuelle gebyrer.

Hvad er et forbrugslån?

Som navnet også antyder, så er et forbrugslån et lån, der kan bruges til forbrug. Det vil altså sige, at du kan låne penge til en ferie, ny cykel eller måske en komplet køkkenrenovering. Det er meget forskelligt, hvad folk vælger at låne penge til. I den forbindelse er det værd at nævne, at du ikke behøver at fortælle, hvad pengene skal bruges til, når du låner – det er nemlig en privatsag.

En anden meget stor fordel ved lån til forbrug er, at du i langt de fleste tilfælde ikke skal stille sikkerhed. Det betyder helt konkret, at du hverken skal pantsætte dine ejendele eller på anden måde stille nogen form for sikkerhed, når du optager et forbrugslån.

Dog betyder den manglende sikkerhed, at du skal forvente en markant højere rente end ellers. Sådan hænger tingene ”desværre” sammen, men du skal tænke på, at du slipper for at skulle retfærdiggøre, hvad du skal bruge pengene til.

Hvem godkender lånet?

Det er den enkelte låneudbyder som godkender dig til lånet. For at blive godkendt skal du typisk give nogle oplysninger om dig selv herunder alder, om du er med i RKI, din årlige indkomst og lignende. På den måde kan udbyderen se om du er værdig til at optage et forbrugslån.

I den forbindelse er det i øvrigt værd at sige, at du bør lave dig et budget. Med et budget har du meget nemmere ved at overskue din økonomi samtidig med, at det bliver mere overskueligt at betale lånet tilbage. Der er desværre rigtig mange som kommer i økonomisk klemme, når de optager et forbrugslån – og det skyldes mest af alt, at de ikke følger et budget.

Hvordan optager du et lån til forbrug?

Det er faktisk overraskende nemt at optage et lån til forbrug. Først og fremmest skal du klarlægge, hvor mange penge du ønsker at låne og ikke mindst i hvor lang tid. Når det er gjort, skal du i gang med at finde en passende låneudbyder. Til det kan du med fordel bruge den store låneoversigt øverst på siden. Når låneudbyderen er fundet, skal du blot udfylde dine oplysninger på udbyderens hjemmeside, hvorefter du typis bliver godkendt inden for 15 minutter – og pengene kommer ind på din konto inden for 24 timer i de fleste tilfælde.

Herunder har vi lavet en lille opsummering, der forklarer, hvordan du optager et forbrugslån:

  1. Find ud af hvor meget du ønsker at låne og hvor længe
  2. Undersøg markedet for den bedste låneudbyder
  3. Ansøg om optagelse af forbrugslån hos den pågældende udbyder
  4. Modtag pengene inden for 24 timer 

Kan du låne ubegrænset med penge?

Helt kort så er svaret nej. Forbrugslån har typisk en grænse på ca. 300.000 kr. afhængig af, hvilken låneudbyder du har rettet henvendelse hos. Det er meget forskellige beløbsgrænser som de forskellige udbydere har. Derfor anbefaler vi, at du tjekker hver enkelte udbyders beløbsgrænse – til det kan du med fordel bruge vores store låneoversigt øverst på siden.

Størrelsen på forbrugslånet kan også afhænge af, hvordan din økonomi ser ud. Der er for eksempel nogle banker som ikke ønsker at låne så høje beløb ud til folk som ikke har styr på deres økonomi. For at øge dine chancer for et stort lånebeløb, skal du have styr på din økonomi. I den forbindelse er det en rigtig god ide at lave et budget, så du viser låneudbyderen en plan for, hvordan du har tænkt dig at betale tilbage for lånet.

Er der nogle gebyrer som du skal være opmærksom på?

Du kommer desværre ikke uden om gebyrer, når du ønsker at optage et lån til forbrug. I forbindelse med online lån og lignende skal du i mange tilfælde betale et stiftelsesgebyr. Derudover kommer ÅOP-gebyrer som er noget du skal være meget opmærksom på.

Det kan være meget forskelligt, hvad de forskellige låneudbydere har af gebyrer. Derfor anbefaler vi, at du er meget opmærksom på dette område, når du optager et lån. Det er for eksempel en fantastisk god ide at bruge udbydernes egne låneberegnere (hvis de har en) med henblik på at finde ud af, hvad lånet samlet set kommer til at koste dig i perioden. På den måde har du også nemmere ved at sammenligne på tværs af de mange udbydere af forbrugslån.

Bør du ansøge om lån hos flere forskellige udbydere på samme tid?

Det er ikke noget du behøver, men det er faktisk en ganske god ide, hvis du gerne vil øge dine chancer for at finde det bedste og billigste lån. Ved at ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere kan du se, hvad de forskellige tilbyder af priser og tilbud.

På den måde har du nemmere ved at finde det bedste til lige præcis dit behov. Derudover øger det også chancen for at blive godkendt som lånoptager, når du ansøger hos flere forskellige udbydere. Hos Synrgi.dk anbefaler vi, at du ansøger hos mere end en, da det alt andet lige giver dig et bedre lån. 

Lang løbetid er ikke altid det bedste

Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at en lang løbetid nødvendigvis ikke altid er det bedste. En kort løbetid betyder, at du skal betale en højere ydelse. Dog bliver gælden også afviklet meget hurtigere med en kort løbetid, hvilket i langt de fleste tilfælde gør lånet billigere.

Med en lang løbetid vi lånet blive dyrere. Derfor handler det om at finde en balancegang, der ikke ødelægger din privatøkonomi. Dog afhænger valg af løbetid også meget af din personlige situation. Der kan være forhold som påvirker om du vælger det ene eller det andet.

Værd at vide om forbrugslåns renten

Når du ønsker at optage et forbrugslån, så kan du typisk vælge mellem en fast eller variabel rente. Vælger du den variable rente, skal du vide, at den følger markedsrenten – den er altså ”flydende” og ”dynamisk”. Det kan både være en god og en dårlig ting. God hvis markedsrenten er faldende og dårlig, hvis den omvendt er stigende.

Ved at vælge en fast rente er du helt sikker på, hvad lånet kommer til at koste dig. Det er for mange en stor fordel, da det giver en større sikkerhed og tryghed.

Guide: Sådan finder du det billigste forbrugslån

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder det bedste og billigste forbrugslån, anbefaler vi, at du læser vores guide herunder. Den giver dig nemlig nogle gode råd til, hvordan du ret enkelt finder det bedste forbrugslån.

Sammenlign lånene i vores oversigt

Til at starte med er det en god ide at danne sig et overblik over markedet. Det kan du bl.a. gøre ved hjælp af vores store låneoversigt øverst på siden. I den kan du nemlig finde information om låneudbyder, beløbsgrænser, ÅOP, vurdering, svartider og meget mere.

På den måde får du et meget godt indtryk af, hvilke udbydere du bør se nærmere på samt hvilke du med det samme kan afskrive at låne hos.

Ansøg hos flere forskellige låneudbydere

Når du har fundet dig en håndfuld låneudbydere som passer dig nogenlunde i forhold til beløbsgrænser, omkostninger osv., så kan du med fordel ansøge hos dem alle sammen. På den måde øger du nemlig chancen for at finde det absolut bedste og billigste lån.

Derudover kan det også være, at enkelte udbydere giver dig et afslag, hvorimod andre godkender dig. I den forbindelse er det meget smart at ansøge hos flere forskellige på samme tid.

Find den bedste og billigste pris

Når dine ansøgninger er kommet tilbage med endelige priser, så er det blevet tid til at finde ud af, hvilken låneudbyder som kan tilbyde dig det bedste til prisen. I den forbindelse er det rart at have et stykke papir, hvorpå du kan notere de forskellige tilbud og holde dem op mod hinanden.

Når du har fundet det bedste lån, så er der ikke andet for end at acceptere det og takke nej tak til de andre du har søgt hos.

Er du havnet i RKI eller ønsker du at blive gældfri?

Hvis du er havnet i RKI eller har opbygget dig en større gæld, så er det langt fra sikkert, at du kan optage et nyt lån. I den forbindelse skal du først ud af RKI og samtidig minimere din gæld – og hvordan gør du så det?

Vi anbefaler Curodan

Hvis du gerne vil være gældfri igen og derfor har brug for gældsrådgivning, så anbefaler vi, at du benytter dig af Curodan. Curodan er en virksomhed fyldt med økonomispecialister, der med garanti kan hjælpe dig med at komme ud af RKI, blive gældfri, lave budgetter og meget mere.

De ansatte hos Curodan er yderst professionelle og behandler selvfølgelig din sag anonymt, hvilket er en meget stor tryghed.

Udbydere af forbrugslån

Herunder kan du se en liste over udvalgte udbydere af forbrugslån.