Inde

Tilstandsrapport pris

tilstandsrapport pris
3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på en tilstandsrapport.
Skal du flytte fra din gamle bolig og i den forbindelse sælge den – eller er du blot på udkig efter en ny lejlighed? I så fald har du sikkert hørt om den omtalte tilstandsrapport. I denne artikel kan du blive meget klogere på, hvad en tilstandsrapport helt konkret er, hvad du skal være opmærksom på samt hvordan du får den bedst mulige pris på din tilstandsrapport udført af en professionel byggesagkyndig.

Alt du skal vide om tilstandsrapporten

Som vi kort har været inde på i ovenstående, så er tilstandsrapporten et meget omdiskuteret emne blandt os danskere, når vi står overfor at skulle sælge eller købe bolig. En tilstandsrapport er en komplet oversigt over boligens fejl og mangler. Med en tilstandsrapport er boligens tilstand kortlagt og veldokumenteret.

Det er vigtigt at pointere, at en tilstandsrapport ikke er obligatorisk, men obligatorisk hvis du vælger at tegne en ejerskifteforsikring. Uanset hvilken type ejerbolig du måtte have, så vil det være muligt at få udarbejdet en tilstandsrapport.

Men hvorfor er det så vigtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport, hvis ikke den er obligatorisk? Der kan være mange gode grunde til, hvorfor det er en god idé at få udarbejdet rapporten af professionelle. For det første er en tilstandsrapport en teknisk og grundig rapport som agerer sikkerhedsnet mod uforudsete udgifter på længere sigt.

Af uforudsete udgifter kan der blandt andet nævnes fejl og mangler i boligen, som der først opdages, når det er for sent. Det er fejl og mangler som ved første øjekast kan være skjulte og dermed svære at finde selv.

Derfor kan det være en rigtig god idé at tage fat i en bygningssagkyndig som er ham, der udarbejder selve tilstandsrapporten, da du ikke selv må lave den.

Sådan får du lavet en billig tilstandsrapport

Du kan selvfølgelig selv tag telefonen og ringe rundt til diverse byggesagkyndige i din by, men dette tager først og fremmest tid og chancen for at få et ekstra godt tilbud som privatperson er lille. Derimod anbefaler vi, at du bruger 3byggetilbud.dk. På denne hjemmeside kan du nemlig gratis og uforpligtende få tre tilbud på en tilstandsrapport fra byggesagkyndige – og det tager ikke mere end 5 minutter!

Hvordan fungerer 3byggetilbud så? Det første du skal gøre er at beskrive din opgave. Du udfylder kontaktformularen, hvorefter 3byggetilbud indhenter 3 tilbud hos lokale byggesagkyndige. I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at tjenesten er helt gratis og uforpligtende, så du bestemmer altid selv om du vil gøre brug af de 3 tilbud som du modtager.

Når det så er sagt, foreslår vi altid, at du venter med at takke ja til et tilbud, før du har modtaget alle tre. På den måde er du sikker på, at du finder den skarpeste pris på markedet. Med over 180.000 byggeopgaver som bliver videreformidlet i en tæt dialog med fagpersoner, er 3byggetilbud.dk markedets største tilbudsformidler.

Gå til 3byggetilbud.dk og få tre gratis tilbud på din tilstandsrapport

Pris: Hvad koster det at få lavet en tilstandsrapport?

Prisen varierer alt efter opgavens omfang og leverandør. Der er ingen grund til at betale for meget for din tilstandsrapport, men hvis vi skal lave et nogenlunde estimat på en pris, så lægger den som regel fra 3.500 kr. op helt op til 10.000 kr. Benytter du 3byggetilbud.dk, er du sikker på, at du får den billigste pris på din opgave.

HUSK: Hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med salget af din bolig, så er det obligatorisk, at du får udarbejdet en tilstandsrapport som er inkluderet i prisen.

Energimærkning er blevet obligatorisk

Når du får udarbejdet en tilstandsrapport er det værd at vide, at energimærkningen er blevet lovpligtig i forbindelse med salget af din bolig. Du skal til en hver tid kunne fremvise en gyldig energimærkning, når du sælger din bolig. Derfor er det et krav, at din bolig er energimærket før, du begynder at annoncere med dit salg. Selve energimærket skal udarbejdes af en godkendt energikonsulent.

De fleste leverandører tilbyder en samlet pakke, hvori du får følgende:

 • Udarbejdet en tilstandsrapport
 • Energimærkning af din bolig
 • Et eleftersyn

Her på siden anbefaler vi at bruge 3byggetilbud.dk, hvis du gerne vil indhente gratis og uforpligtende tilbud fra byggesagkyndige. Herunder kan du se, hvordan 3byggetilbud.dk helt konkret fungerer.

Få udarbejdet et eleftersyn

Et eleftersyn er obligatorisk, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring – ligesom med tilstandsrapporten. Selve eleftersynet blev gjort obligatorisk i 2012, idet elektricitet har forårsaget adskillige brande pga. dårlig installation. En dårlig installation har alvorlige og potentielt farlige konsekvenser. Derfor kan du nu få udarbejdet en eleftersynsrapport for alle typer ejerboliger.

I forlængelse af dette kan selve rapporten først udarbejdes, når du får en el-installatør ud og syner din ejendom, hvorefter han vil skrive rapporten på et bestemt skema som er udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen. En eleftersyns- og tilstandsrapport er et kvalitetsstempel som altid er godt at have i baghånden.

For at opsummere hvad du helt konkret får, når du bestiller et eleftersyn er følgende:

 • Vedkommende går alle synlige elinstallationer igennem
 • Besigtigelse af antallet af installationer, stikkontakter, stikprøver, udtag til lamper og afbrydere
 • Besigtigelse af el-tavle og fejlstrømsafbryder
 • Vedkommende gennemgår lavvoltsinstallationer

Efterfølgende gives der karakterer som den autoriserede el-installatør skriver ned i rapporten.

Er du i tvivl om noget i forbindelse med energimærket, eleftersyns- eller tilstandsrapporten? Så råder vi dig til at gå i direkte dialog med én af de fagpersoner, som tager kontakten til dig igennem 3byggetilbud.dk. På den måde kan du få afklaret dine spørgsmål.

Forstå din eleftersynsrapport

Er du bekendt med karakterskalaen, når det kommer til eleftersynsrapporten? Så ved du sikkert, hvor uoverskuelig den er samt kan det være svært at gennemskue, hvordan du skal tolke den. Vi har i nedenstående lavet en overskuelig oversigt over dette, så du selv kan læse og forstå din eleftersynsrapport.

 • IB: Der er ingen bemærkninger
 • K0: Praktisk eller mindre kosmetisk mangel
 • K1: Ulovligt forhold som ikke er farligt eller påvirker funktionaliteten
 • K2: Ulovligt forhold, som på længere sigt kan være farligt eller påvirke funktionaliteten (der er mindre risiko for personskade eller brand)
 • K3: Ulovligt forhold som på kort- og længere sigt kan være farligt. Kan påvirke funktionaliteten i et væsentligt omfang med stor risiko for personskade eller brand
 • UN: Boligen bør undersøges nærmere

En eleftersynsrapport er gyldig i op til 1 år, hvorefter den fagkyndige på ny, skal revidere din boligs tilstands.

Skriv en kommentar