Bredbånd priser – Sammenlign og find det billigste

Priser på bredbånd kan variere ganske meget afhængig af, hvilken udbyder du ser på. Derfor kan det i den grad godt betale sig at bruge lidt tid på at sammenligne bredbånd priser, så du er sikker på IKKE at betale for meget for dit internet.

Herunder har vi lavet en smart tabel som du med fordel kan bruge, hvis du gerne vil sammenligne priser på bredbånd på en nem og overskuelig måde. Vi anbefaler især at sammenligne mindsteprisen i seks måneder, da den giver et godt indblik i, hvor dyrt eller billigt bredbånd der er tale om.

[adservice-comparison-feed]

Priser på bredbånd og internet er meget forskellige

internet og bredbånd til streaming

Bredbånd priser varierer meget afhængig af, hvor mange mbit du har brug for.

Som du nok allerede har set i ovenstående sammenligningstabel, så varierer priserne på bredbånd ganske meget. Denne variation skyldes en række forskellige faktorer som du kan læse mere om herunder.

Internetudbyderne har meget forskellige priser

De forskellige udbydere af bredbånd og internet har bestemt ikke ens priser. De har alle forskellige prisstrategier- og fastsætningsmetoder, hvilket også kommer til udtryk i tabellen øverst på siden.

De meget forskellige priser på bredbånd er blot endnu en god grund til at bruge lidt tid på at sammenligne udbyderne. Der er nemlig uden tvivl mange penge at spare ved at bruge et par minutter på at holde udbyderne op mod hinanden.

Priserne afhænger også af behovet for mbit

Ud over at de mange udbydere har forskellige priser, så afhænger bredbåndprisen også af, hvor mange mbit du har behov for – både download og upload. Antal af mbit er et udtryk for, hvor hurtigt internettet er samt hvor stor en belastning det kan klare.

Hvis du for eksempel bor fem i husstanden, I streamer meget og en eller flere af jer godt kan lide at spille tunge internetspil, så er der ingen tvivl om, at I skal have flere mbit i forhold til en enlig som kun bruger internettet til Facebook.

I den forbindelse kan der altså være penge at spare, hvis du på nuværende tidspunkt har alt for mange mbit i forhold til, hvad du reelt set har behov for. Mange er desværre blevet ”overbevist” af en sælger om, at de skal have så og så mange mbit uden faktisk at have brug for det. Derfor gælder det om at være god til at finde ud af, hvor mange mbit download og upload du helt præcist har brug for.

Sammenlign og find det billigste

Vi kan ikke nævne det for mange gange. Hvis du gerne vil spare penge og undgå at betale ALT for meget for dit internetforbrug, så er du nødt til at sammenligne bredbånd priser.

Rigtig mange tænker, at det tager flere timer at få styr på markedet for bredbånd og internet, men det er faktisk ikke tilfældet. Du kan faktisk nøjes med at bruge 10 minutter:

Brug de første 5 minutter på at finde frem til de 2-3 bedste udbydere via ovenstående tabel og brug de sidste 5 minutter på at læse mere om hver enkelt udbyder på deres hjemmeside. Disse 10 minutters informationssøgning bør give dig en meget god fornemmelse af, hvilket bredbånd som er bedst og billigst for dig.

Bredbånd test – hvad er bedst?

I forbindelse med søgen efter nyt bredbånd til husstanden, er det oplagt at kigge lidt på forskellige anmeldelser, tests og lignende med henblik på at finde ud af, hvilke udbydere som er værd at se nærmere på.

bredbånd priser

Det er en god ide at se en bredbånd test eller kigge på andres vurderinger, inden du køber!

Her på Synrgi.dk har vi ikke lavet en decideret bredbånd test, men vi har derimod en anden god ”kvalitetsindikator” som du kan læse mere om herunder.

Se på vores test af bredbånd

Som sagt har vi ikke lavet en test af bredbånd og internet. Derimod har vi rangeret de forskellige bredbåndspakker på baggrund af deres popularitet her på siden. Vi kan nemlig se, hvilke udbydere som vores læsere synes er mest populære her på siden.

De mest populære bredbåndsudbydere er blevet vurderet til fem stjerner, hvorimod de mindst populære kun er udstyret med én stjerne. Brug vores vurdering som en form for rettesnor i forhold til, hvor god eller dårlig den pågældende udbyder er. 

Brug medierne, Trustpilot og lignende tjenester

En anden god måde at få en større viden om de forskellige bredsbåndsudbydere er at bruge medierne herunder Trustpilot og lignende tjenester. Der kan nemlig være mange guldkorn at hente.

Mange ”tech”-medier skriver og tester tit og ofte bredbånd. Derudover laver de større medier såsom TV2 og Politiken også en del undersøgelser du kan bruge i forhold til at vælge det bedste bredbånd til prisen.

Trustpilot er god at bruge, hvis du gerne vil vide mere om, hvad andre kunder/brugere har at sige om pågældende udbyder. I stedet for at kigge på de enkelte anmeldelser, anbefales det at se på den gennemsnitlige vurdering som går fra 1-10, hvor 10 er bedst.

Spørg dit netværk til råds

Du kan også med fordel spørge dit netværk til råds. Det kan meget vel være, at din bedste ven eller veninde har gode erfaringer med et bestemt selskab. I så fald er dette selskab værd at overveje, da det får roser med på vejen.

Guide til valg af bredbånd

Hvis du stadig har meget svært ved at vælge, hvilket bredbånd du skal have, så får du her en lille guide, der med stor sandsynlighed kan hjælpe dig. Guiden indeholder de tre væsentligste ting du skal overveje, når du køber bredbånd + en lille ekstra overvejelse.

sammenlign priser på bredbåndHvad skal internettet primært bruges til?

Du skal først og fremmest finde ud af, hvad du skal bruge internetadgangen til. Hvis du ikke skal bruge den til andet end internetsurf, mail og et par youtubevideoer i ny og næ, så kan du med fordel vælge en bredbåndspakke i den billigere ende.

Skal du derimod streame mange film og lignende, spille online spil på din computer/spillekonsol osv., så er det værd at vælge en bredbåndsløsning med mange mbit.

Hvor mange enheder skal kobles på nettet?

Antallet af brugere/enheder påvirker i høj grad også dit valg af bredbånd. Hvis du i husstanden har tre computere, en PlayStation, to smartphones og en iPad, så er det typisk ikke en god ide at vælge bredbånd i den billige prisklasse. Jo flere enheder som er online, jo mere belastet bliver internettet. For at imødekomme denne belastning er det nødvendigt med en del mbit, så alle enheder kan fungere optimalt på internettet uden forstyrrelser. 

Har du et max. beløb?

Hvis du ikke har råd til at bruge mere end 200 kr. om måneden på internet, så kan du allerede nu skære mange løsninger fra. Fordelen ved at have et max. beløb er, at du ikke bruger flere penge på internet end du har råd til. Ulempen kan være, at du får en for dårlig forbindelse i forhold til, hvad du reelt set har behov for. Derfor gælder det om at finde en fin balancegang mellem økonomi og antal mbit. 

Ekstra: Hvor godt et signal kan du få i dit område?

Bor du uden for byen/på landet? Hvis ja, så skal du også være opmærksom på om pågældende udbyder kan levere en god nok forbindelse ud til dig. Det er nemlig ikke alle udbydere, der kan give dig en ligeså god forbindelse som dem inde i byen.

Hvis du er i tvivl om, hvor god eller dårlig en forbindelse du kan få der, hvor du bor, så anbefaler vi, at du tager kontakt til de forskellige udbydere med henblik på at få dem til at forklare dig nærmere om dine muligheder.