Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
A-kasse priser - Stor sammenligning af a-kasser

A-kasse priser – Sammenligning af a-kasser

Har du besluttet dig for at melde dig ind i en a-kasse, men er i tvivl om, hvilken du bør vælge? Fortvivl ej. Her på siden kan du sammenligne a-kasser priser, så du finder den bedste og billigste a-kasse til dit behov.

[adservice-comparison-feed]

Det er dumt at betale for meget for en a-kasse

Som du nok ved, så giver a-kassen dig en tryghed, hvis du for eksempel står uden arbejde eller lignende. Derfor er det en ganske god ide at melde sig ind i en a-kasse. Dog giver det ikke nogen mening at betale for meget. I vores store sammenligningsoversigt herunder kan du meget hurtigt finde ud af, hvilken a-kasse som er bedst og billigst for dig.

Sammenlign priser på a-kasser

I vores store oversigt øverst på siden kan du sammenligne priser på a-kasser. På den måde kan du hurtigt og nemt finde ud af, hvilke a-kasser som du skal se nærmere på. Udover priser kan du også se medlemstal og hvem den pågældende a-kasse er for.

Da oversigten ikke er udtømmende for viden, anbefaler vi, at du læser mere hos den enkelte a-kasse, hvis der for eksempel er nogle detaljer du gerne vil vide mere om.

A-kasse priser: Hvad koster det?

Der findes et væld af a-kasser i Danmark som alle har meget forskellige priser. De forskellige priser skyldes bl.a., at udbyderne hver især tilbyder nogle varierende ting.

Dog kan du som udgangspunkt regne med, at a-kassen lader sig betale mellem 400 kr. og 600 kr. Dette prisinterval er meget brugt af de fleste danske a-kasser.

Kan det betale sig?

Det er bestemt ikke sikkert, at du får brug for en a-kasses hjælp på noget tidspunkt, men det er dumt at tage chancen og lade vær med at melde dig ind. Du kan aldrig forudsige fremtiden. Det er bl.a. derfor mange vælger at melde sig ind i en a kasse eller fagforening – for at have en tryghed om, at der er et sikkerhedsnet, hvis der opstår noget uventet.

A-kassen kan bestemt ikke betale sig for alle, men der er ingen tvivl om, at den for mange er en kæmpe økonomisk gevinst under dårlige tider.

Er en billig a-kasse god nok?

Rigtig mange er i tvivl om det er okay at vælge en billig a-kasse frem for en dyr. Som du nok allerede ved, hjælper a-kassen dig med økonomisk støtte, hvis uheldet er ude – og du en dag står uden arbejde. Derfor er det normalt at være i tvivl om, hvorvidt det skal være den billige eller dyre a-kasse.

Prisen på a-kassen bestemmer ikke værdien af det du får

De mange a-kasser har næsten alle forskellige priser. Dog skal du vide, at deres priser ikke bestemmer værdien af det de kan tilbyde dig. Derfor kan du med fordel vælge en billig a-kasse, hvis du føler, at den pågældende harmonerer bedst med dine behov og ønsker.

Sådan finder du den bedste og billigste a-kasse

Nu hvor du ved, at du ikke skal tillægge prisen så meget energi, så er det rart at vide, hvordan du finder den bedste og billigste a-kasse. I de kommende afsnit vil du få en række gode råd til, hvad du især skal være opmærksom på.

Medlemstal: Det er en meget god ide at kigge på medlemstal for de forskellige a-kasser. Det giver dig nemlig en meget god fornemmelse af, hvor populær den pågældende a-kasse er. 

Tilfredshedsprocent: Det er også meget kløgtigt at se på de forskellige udbyders tilfredshedsprocent. Det kan du bl.a. gøre ved at kigge på anmeldelser på Trustpilot og lignende. På den måde får du også et meget godt billede af om de forskellige a-kasser ”holder hvad de lover”.

Erfaringer: Hvad har nuværende og tidligere medlemmer af erfaringer? Spørg venner og bekendte til råds. Måske er de selv medlem af den a-kasse du har kig på. Jo flere erfaringer du kan høre, jo nemmere har du ved at vælge mellem de mange forskellige a-kasser og deres fordele.

Ekstraordinære fordele og lignende: Det er også en meget god ide at se nærmere på ekstraordinære fordele og lignende. Det kan jo være, at du kan finde en a-kasse som tilbyder en fordel, der passer dig helt perfekt. I så fald er det jo oplagt at vælge denne.

Opsummering

Som du har læst dig frem til, så er det vigtigt at vide, at en dyr a-kasse nødvendigvis ikke er bedre for dig end en billig. Derfor skal du ”gemme” prisen lidt væk, når du er på udkig efter gode a-kasser til dit behov.

Du skal i stedet fokusere på følgende:

 • Medlemstal
 • Tilfredshedsprocent
 • Erfaringer
 • Fordele og lignende

Når du har fået styr på ovenstående, burde du være rigtig godt rustet til at finde en dyr eller billig a-kasse som kan give dig den tryghed du har brug for.

Skal du være medlem af en a-kasse som studerende?

Studerer du? I så fald er det meget fordelagtigt for dig at melde dig ind i en a-kasse. I langt de fleste tilfælde er det nemlig gratis for dig, og du får derudover en række studievenlige medlemsrabatter.

Derfor skal du som studerende melde dig ind i en a-kasse

Som studerende er det langt fra sikkert, at du har tænkt så langt, at du engang skal ud på et arbejdsmarked. Når den tid kommer, skal du vide, at det bestemt ikke er sikkert, at du kan få noget job lige med det samme.

I den forbindelse er det en uhyre god ide at være medlem af en a-kasse. På den måde er du nemlig økonomisk sikret. Det vil altså sige, at du er garanteret en form for indkomst den dag du bliver færdiguddannet – og det er uden tvivl en tryghed som er meget rar at have.

Disse krav skal være opfyldt, hvis du skal have en gratis a-kasse som studerende

 • Du må max. være 30 år
 • Din uddannelse er SU-berettiget
 • Din månedlige indtægt er på max. 17.918 kr.

Hvad får du ud af at være medlem af en a-kasse?

Det er ikke kun en økonomisk sikring du som studerende opnår ved at være medlem af en a-kasse. Hos langt de fleste udbydere kan du også få professionel karriererådgivning, hjælp til udarbejdelse af CV og jobansøgning og lignende. Med andre ord bliver du gjort klar til at komme ud på arbejdsmarkedet – og det er uden tvivl noget du som studerende bør tage seriøst!

A-kasser og selvstændig

Som selvstændig har du tusindvis af ting at tænke på. Derfor er det ikke sikkert, at du tænker så meget over lønsikring og hvad du generelt skal gøre, hvis du en måned ikke har penge nok til udbetaling af løn. I den forbindelse er det meget rart at være medlem af en a-kasse for selvstændige.

I den forbindelse er det meget vigtigt for dig at vide, at det bestemt ikke er alle a-kasser som henvender sig til selvstændige. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på de forskellige a-kassers tilbud, når du leder efter lønsikring som passer perfekt til dit behov. I vores oversigt øverst på siden finder du et væld af a-kasser som henvender sig til dig, der er selvstændig erhvervsdrivende.

Hvornår er du selvstændig?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er selvstændig erhvervsdrivende eller ej, så får du her en række oplysninger som kan give dig svaret.

 • Arbejder du for egen regning/risiko, betegnes du som selvstændig
 • Har du folk til at arbejde for dig, så er du også selvstændig
 • Arbejder du i din ægtefælles virksomhed, er du også selvstændig erhvervsdrivende
 • Freelancejob og honorararbejde tæller også som selvstændigt arbejde

Derfor skal du melde dig ind i en a-kasse som selvstændig

Der er ganske mange gode grunde til at gå på jagt efter en god a-kasse som selvstændig erhvervsdrivende. Først og fremmest kan du blive økonomisk sikret, hvis din virksomhed pludselig ikke generer den fornødne omsætning og lignende.

Derudover får du også kvalificeret jobhjælp, hvis du for eksempel skal finde et nyt job på baggrund af, at du har været nødsaget til at lukke din virksomhed. Kvalificeret jobhjælp er guld værd at få i disse tider, hvor arbejdspladserne ikke lige frem hænger på træerne.

En anden god ting ved at være medlem af en a-kasse for selvstændige er, at du typisk får en masse nyttig viden og hjælp til at komme fornuftigt videre med dit arbejdsliv. Udover økonomisk sikring og jobhjælp, så får du i mange tilfælde også coaching, der kan hjælpe dig med at blive et større og mere værdifuldt aktiv på arbejdsmarkedet – og det øger alt andet lige dine chancer for at få dig et såkaldt drømmejob.

Sådan finder du de bedste a-kasser som selvstændig

Vi anbefaler, at du benytter dig af vores store oversigt over danske a-kasser. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvad de forskellige koster, hvor mange medlemmer de har osv.

Som du nok kan se, så er vores oversigt bestemt ikke udtømmende for information. Derfor anbefaler vi, at du læser mere hos den enkelte a-kasse med henblik på at få 100% styr på, hvad den pågældende udbyder kan tilbyde lige netop dig og din situation. Der er uden tvivl nogle a-kasser som er bedre end andre, når det kommer til økonomisk sikring til selvstændige erhvervsdrivende.

Gode råd til valg af a-kasse

Hvis du er meget i tvivl om, hvilken a-kasse du bør vælge og sammenligningen ikke rigtig har hjulpet dig, så forsøg dig med nedenstående råd. De vil med garanti hjælpe dig med at komme et skridt tættere på et endeligt valg.

Tjek medlemstal

Det er altid en god ide at tjekke, hvor mange medlemmer en a-kasse har. På den måde kan du lynhurtigt afkode om der er tale om en populær a-kasse. Hvis a-kassen har mange medlemmer, så er det typisk et tegn på stor popularitet, hvilket er noget du bør gå efter.

Derudover er det også fint at tjekke om medlemstallet er i vækst eller falder. Det er nemlig også en god indikator på, hvor populær eller upopulær en given a-kasse er.

Får a-kassen gode anmeldelser?

Der findes ikke noget bedre som andre folks tidligere erfaringer. Derfor er det oplagt at tjekke, hvad andre medlemmer skriver om a-kasserne. Hvis der for eksempel eksisterer mange dårlige og uheldige anmeldelser af a-kassen, så er det med stor sandsynlighed ikke der du bør bruge dine penge.

Gå hellere efter en a-kasse eller fagforening med et godt omdømme. Det vil alt andet lige give dig nogle bedre oplevelser og ikke mindst en større tryghed.

Hvad får du for pengene?

Er der mulighed for at få lidt tillægstjenester hos nogle af a-kasserne? Det gælder om at finde ud af, hvor du får mest for dine penge. Derfor kan det godt betale sig at læse lidt om de forskellige a-kasser med henblik på at finde ud af, hvor merværdien er størst i forhold til at blive medlem.

Vidste du godt, at over 80.000 danskere skifter a-kasser hvert eneste år?

Hvilke a-kasser findes der?

Herunder har vi en lavet en oversigt over, hvilke a-kasser som findes i Danmark. Ved at klikke på en af a-kasserne kan du læse meget mere om den pågældende a-kasse. Du kan bl.a. læse om pris, historie, anmeldelser m.m.