Vandskuring af hus er blevet ganske populært blandt danske husejere de seneste 10-15 år. Der dukker flere og flere murstensvillaer op rundt omkring, hvor facaden er blevet vandskuret og behandlet, så den fremstår flot, ny og moderne.
I denne guide ser vi nærmere på, hvordan du får den bedste pris på vandskuring af dit hus. Derudover dykker vi ned i praktiske informationer om vandskuring; hvad koster det? Hvilke mursten kan du bruge vandskuring på? Hvordan får du lavet vandskuring i farver? Og ikke mindst ser vi på, hvordan du bærer dig ad med at klare vandskuringen i vaskeægte gør-det-selv stil.
Men lad os starte med at se på prisen, og hvordan du får det bedste tilbud.
Få 3 gratis tilbud på vandskuring af hus
Sådan får du de bedste priser
Prisen på vandskuring af hus varierer meget fra firma til firma og opgave til opgave. Dels afhænger prisen af, hvor i landet du bor, men i lige så høj grad af hvilken type hus, der er tale om, hvor stort omfanget af opgaven er, og altså også hvilket firma du vælger til at klare opgaven.
Sidstnævnte kan have stor effekt på den endelige pris, og det er derfor vigtigt, at du ikke bare vælger det allerførste firma, du kan finde i den gode gamle telefonbog.
Vi anbefaler altid, at du bruger tid på at indhente flere priser fra forskellige murerfirmaer, som kan klare opgaven for dig. Dermed giver du dig selv de bedste kort på hånden, når du skal finde frem til et billigt tilbud, hvordan kvaliteten fortsat er i top.
Det kan dog være en meget tidskrævende opgave at finde firmaer og indhente tilbud selv – derfor kan du med fordel bruge en gratis online service såsom 3byggetilbud.dk.
Sådan bruger du 3byggetilbud.dk i 4 i enkle trin:
- Du klikker dig over på deres hjemmeside via linket her på siden
- Du indtaster kontaktinformationer og udfylder opgavebeskrivelsen så godt, du kan
- Du sender opgaven ind, så 3byggetilbud.dk kan sætte den i udbud blandt deres kvalitetsgodkendte leverandører
- Du modtager op til 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud på din opgave
Du kan nu frit vælge det tilbud, der passer bedst til din krav og ønsker. Du kan også afslå alle tilbuddene uden forpligtelser. Du har dermed intet at tabe og alt at vinde ved at bruge en gratis tilbudstjeneste på denne måde.
Husk 3byggetilbud.dk tilbyder en gratis entreprisegaranti
Pris på vandskuring af hus – Hvad koster det?
Ligesom alle andre boligejere har gjort det før dig, så sidder du sikkert og spekulere over følgende spørgsmål: Hvad koster vandskuring? Svaret er desværre ikke entydigt, da det afhænger af mange faktorer, ligesom vi har inde på i forrige afsnit.
- Du skal dog regne med en pris pr. m2 på 300-600 kr.
Du kan med fordel følge trinene i ovenstående afsnit for at barbere så meget af regningen som muligt. Grunden til at du kan sænke prisen på vandskuring af hus ved at sætte den i udbud via 3byggetilbud.dk er, at leverandørerne konkurrerer mod hinanden om at vinde din opgave.
Dermed vil konkurrencen bliver forøget, og prisen vil derfor presses nedad i forhold til den sædvanlige markedspris.
Mursten til vandskuring
For at opnå det bedste resultat ved vandskuring af dit hus, er det vigtigt, at dine mursten egner sig til teknikken. Langt de fleste boligejere, som får lavet vandskuring af deres facade, har et hus bygget af såkaldt blødstrøgne mursten.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus egner sig til vandskuring, så kan du forhøre dig ad hos din udsete leverandør via 3byggetilbud.dk – du kan altid får gratis vejledning og hjælp, så du er sikker på, at du får udført det rette arbejde.
Hvis du selv vil købe mursten til vandskuring – f.eks. ved nybyggeri, eller hvis du ønsker at opføre en ny ydermur og vil have den vandskuret -, så kan du med fordel gå efter de blødstrøgne mursten.
Blødstrøgne mursten ligger ca. i midten af de håndstrøgne og de maskinfremstillede mursten, hvad angår overfladens glathed. De håndstrøgne er meget mere ru og gammeldags æstetiske at se på, men de er også ekstremt dyre. De maskinproducerede mursten er omvendt meget glatte og egner sig ikke nødvendigvis så godt til vandskuring af hus. De blødstrøgne har et mellemniveau af både overfladens glathed og pris.
Vandskuring i farver
Når du laver en vandskuring af dit hus, så vil du bruge mørtel eller puds til at klare opgaven – denne er typisk i en grå, cementagtig farve, og det kan blive lidt kedeligt at se på. Selvfølgelig er der nogle, der foretrækker den grå til mørkegrå farve til deres færdige facade, men hvis du ikke lige higer efter den farve, så er der hjælp at hente.
Du kan nemlig få lavet vandskuring i farver, og det kan din murer også sagtens klarer for dig – du skal blot huske at nævne det, inden I kommer for godt i gang.
Der er nemlig to måder at gøre det på; enten kan du eller mureren lave farveblandingen på forhånd. Det fungerer ved, at I bruger indfarvet vandskuringspuds, så pudsen allerede har den ønskede farve. Alternativt kan du bruge almindeligt vandskuringspus, og når facaden så er helt tør og klar til at blive malet, så maler du den ganske enkelt med en velegnet facademaling i den ønskede farve.
Fordelen ved at bruge indfarvet puds er, at så er opgaven klaret på forhånd og i samme hug, som du får gennemført vandskuringen – pudsen har allerede den ønskede farve. Ulempen er, at hvis du, om mange år, skal vedligeholde facaden og farve igen, så kan det være svært at ramme den helt samme farve.
Ulempen ved at lave vandskuring af huset først og male bagefter er, at det er dobbelt arbejde, og du skal regne med at vente et par måneder efter vandskuringen, førend du kan udføre selve malerarbejdet.
Vandskuring af hus gør-det-selv: Det skal du huske
Der er forskellige måder at lave en vandskuring på afhængig af det ønskede resultat og behov. Men der er dog nogle elementer og trin, der går igen for hver metode.
Herunder får du en tjekliste med ting og forhold, du skal huske på, inden du går i gang med vandskuring på gør-det-selv-måden:
- Sørg for at udfylde eventuelle dybe fuger eller huller i fugerne med mørtel
- Påregn 4-5 kg mørtel pr. m2 mur
- Vask hele muren ned, så den er helt ren
- Muren og luften omkring dig skal være 5 grader eller derover, så du bør ikke udføre arbejdet midt om vinteren
- Fjern forskellige forstyrrende elementer på muren – det kan være ledninger, nedløbsrør mv.
- Er der ødelagte eller dårlige mursten i din mur, så udskift disse med nye sten, før du går i gang
- Består dit hus af glatte mursten, så kan du med fordel sandblæse dem først, så pudset hænger ordentligt fast
Skriv en kommentar