Tips & Råd

Tips og tricks til det perfekte lager

Noget af det, der kan ødelægge en købsoplevelse allermest for kunden, er hvis de modtager forkerte varer eller modtager varen senere end forventet. Når man driver virksomhed, er det derfor enormt vigtigt, at man har styr på sit lager.

 

Men det er lettere sagt end gjort, og ofte ender styringen af lageret med at blive en af de største udfordringer, hvis virksomheden er i vækst. Hurtigt kan man miste overblikket, når antallet af varenumre vokser sig større og større. Men heldigvis kan du sagtens vende kaos til kosmos ved at indføre en række rutiner og metoder på dit lager. Vi vil nedenfor gennemgå en række af disse, som forhåbentlig kan hjælpe dig i din dagligdag på lageret.

Opbevar dine produkter på en organiseret måde

For at opnå et optimalt arbejdsflow, er et organiseret, kontrolleret og overskueligt lager en nødvendighed. Rigtige lagerløsninger giver hurtige og effektive arbejdsgange og sikrer gode arbejdsforhold for dine ansatte. Men hvordan får du det implementeret på dit lager?

 

Tildel en fast plads

Har du produkter, som ligger rundt omkring på dit lager uden nogen fast plads? Så er dette et oplagt sted at starte med at gribe ind. Sørg for at alting har sin plads – fra værktøjet, indpakningspapiret til dit reelle varesortiment. På den måde slipper dine medarbejdere for at lede forgæves, og arbejdsprocesserne glider både hurtigere og nemmere.

 

Tænk på indholdet

Når du vælger lagerudstyr, bør du huske at overveje, hvilken type produkter du skal opbevare. Kan produkterne tåle sollys og fugt? Kræver de en bestemt temperatur eller er der eventuelt behov for ekstra beskyttelse mod enten snavs eller støv? Dette har afgørende betydning for, hvilken løsning du bør vælge – men heldigvis findes der løsninger til det meste.

 

Put ting i kasser

Har du mange mindre sager, der skal opbevares, vil stabelkasser muligvis være løsningen du søger. Med stabelkasser kan du nemt placere kasserne ovenpå hinanden, hvormed du både sparer plads og lettere vil få mulighed for at sortere produkterne.

Er der tale op opbevaring af fødevarer eller kasser, der skal tåle frost, kig dig dermed omkring efter eurokasser – og undersøg tilmed om kasserne er godkendte til formålet.

Alternativt kan du også vælge at opbevare dine produkter i opbevaringskasser med lås, for en løsning hvor produkterne er bedst muligt beskyttet. –   I den forbindelse kan du med fordel vælge gennemsigtige modeller, så du hurtigt og nemt kan identificere, hvad der er inde i kasserne.

Mulighederne er mange og løsningerne gode, så længe du har produkterne for øje.

Fuldend dit set-up

Når du har dine opbevaringsklasser på plads, kan du passende sætte dem i en reol. Dette vil både give dig maksimal pladsbesparelse, optimerer overblikket og gøre det lettere for dig, at komme til dine sager. Hvis du vil fuldende dette set-up kan du påføre hver kasse og boks en etiket med informationer om indholdet.

Tip: Hos Erfa Inventar kan du finde alt du skal bruge til optimal lagerføring.

Skriv en kommentar