Selvom vi danskere oftest bruge vores sommerhuse i det varme sommerhalvår, så er det også blevet mere og mere populært at tage en weekendtur ud til kysterne i de kolde vintermåneder.
Men når temperaturen daler udenfor, så vil sommerhusene ligeledes blive ekstra kolde at opholde sig i – og selv hvis du tænder godt op for varmen, så skal du samtidig sørge for en ordentlig isolering af dit sommerhus. Ellers fiser al varmen direkte ud, og du vil opleve et ubehageligt indeklima med temperaturskift og evt. træk.
I denne guide ser vi nærmere på, hvordan du indhenter de skarpeste tilbud til prisen, når du skal have lavet isolering af sommerhus, samt hvad du ellers skal være opmærksom på.
Få 3 gratis tilbud på isolering af sommerhus
Sådan får du bedste tilbud på sommerhusisolering
Uanset hvilken del af dit sommerhus, du vil have isoleret, så kan det hurtigt komme op at koste en del tusinde kroner. Som boligejer ved du allerede, at der i forvejen er mange udgifter forbundet med at eje et sommerhus, især hvad angår renoveringer og vedligeholdelse. Derfor er det også vigtigt, at du sparer, hvor du kan.
For at barbere så meget af regningen, som muligt, er det vigtigt, at du indhenter flere forskellige tilbud og altså ikke bare nøjes med det første, du kan opstøve. Og for at spare dig selv yderligere for at skulle bruge for meget tid og energi, anbefaler vi som udgangspunkt, at du bruger en tilbudstjeneste på nettet til at indhente dine tilbud.
Den mest anvendte i Danmark hedder 3byggetilbud.dk, og dér kan du indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på isolering af sommerhus og alle andre bygge- og boligrelaterede opgaver.
Du kan klikke dig ind på deres hjemmeside via linket her på siden, hvor du kan udfylde en opgavebeskrivelse, som sendes i udbud blandt deres kvalitetsgodkendte leverandører. Derefter er det blot et spørgsmål om at vente højst et par dage, hvorefter du modtager op til 3 uforpligtende tilbud på opgaven.
Du har dermed sparet tid, energi og også penge i sidste ende, da priserne vil være presset en del nedad i forhold til de gængse markedspriser pga. den interne konkurrence.
Hvad koster isolering af sommerhus?
Prisen for isolering af et sommerhus varierer meget ud fra en lang række faktorer. Selvom du nok sidder og tænker over, hvad prisen mon ligger på, så er det derfor nærmest umuligt for os at give et entydigt svar.
Den endelige pris afhænger først og fremmest af dit valg af leverandør, valg af materialer, samt hvor i landet opgaven skal udføres. Men derudover vil prisen også være afhængig af antal m2, der skal isoleres, hvorvidt det er isolering af gulv, vægge eller loft i dit sommerhus. Med andre ord; der er mange parametre, der spiller ind.
Du vil derfor altid være bedst tjent med at indhente tilbud på din konkrete opgave, så du dermed er sikret nogle mere retvisende prisoverslag – brug evt. den gratis tilbudstjeneste på 3byggetilbud.dk i afsnittet ovenfor.
Vi har dog indhentet et tilbud på en fiktiv opgave, så du herunder kan se et priseksempel på isolering af et sommerhus:
- Isoleringstype: Indblæsning med enten papiruld, mineraluld eller flamingo
- Hvor: Isolering af lettere ydervægge eller skillevægge
- Isoleringstykkelse: 100 mm
- Antal m2: 100
- Prisoverslag inkl. moms: 11.875 kr.
Prisen er vejledende og kan dermed svinge op og ned med nogle tusinde kroner – det er derfor vigtigt, at du altid indhenter og sammenligner flere forskellige tilbud på din isoleringsopgave, så du kan få det bedste og skarpeste tilbud til prisen.
Hvilke dele af sommerhuset giver mening at isolere?
Når du ejer et sommerhus, er der som regel rigeligt med projekter at gå i gang med – haven skal holdes, køkkenet kunne godt trænge til en opdatering – og nå ja, huset kunne også godt bruge en grundig omgang isolering.
Men hvor i sommerhuset giver det så mening at isolere først?
Som udgangspunkt giver det god mening at isolere sommerhusets vægge, hvad enten det er ydervægge eller indervægge. Hvis du ikke har indlagt ordentlig isolering fra starten af, så kan du med fordel bruge enten glasuld eller stenuld til opgaven. Mange vælger også at bruge polystyren – også kendt som flamingoplader.
Sidstnævnte er let at arbejde med, det støver ikke, og så isolerer det godt og effektivt ved både vægge og gulve i sommerhuset. Dog skal du være opmærksom på, at polystyren i nogle tilfælde skal forsynes med gipsplader for at forøge brandsikkerheden – dette kan du forhøre dig om hos dit isoleringsfirma eller i boligforeningen.
Få 3 gratis tilbud på isolering af sommerhus
Krav til isolering af sommerhus
Der findes forskellige krav til isolering af dit sommerhus, afhængig af opgavens omfang. Hvis ikke boligens anvendelse eller areal ændrer sig væsentligt, så er der ingen særlige krav til isoleringen. Hvis du derimod foretager væsentlige ændringer eller gerne vil bruge sommerhuset som helårsbolig, så kan der gælde samme krav som ved nybyggeri af sommerhus.
Generelt gælder det for alle former for isoleringsopgaver, at ved ombygning eller nybyggeri skal din isolering leve op til gældende standarder inden for U-værdierne. Dette er den mere tekniske del af isoleringsarbejdet, og du vil typisk blot lade din leverandør stå for at bekymre sig om dette, da vedkommende er ajourført med lovgivningen og kender alt til de gældende regler og krav.
Savner du inspiration til et energivenligt sommerhus? Så se her:
Skriv en kommentar