Her kan du finde alle informationer som er værd at vide om de bedste robotplæneklippere. Alt fra hvilke producenter der findes ude på det store marked til hvordan de fungerer i praksis. Derudover vil vi komme ind på de modeller som er blevet kåret til bedste i test samt hvad de koster. Leder du efter den bedste robotplæneklipper til prisen, så bør du gå efter en testvinder-model.
Ydermere vil vi give nogle tips til hvordan du finder den bedste robotplæneklipper som matcher dit budget og kriterier. Står du i en situation, hvor du gerne vil købe en robotplæneklipper? Så er du kommet til det rigtige sted. Slip frustrationerne og få en robotplæneklipper til at gøre det sure arbejde for dig.
Find gode tilbud hos disse forhandlere af robotplæneklippere:
Hvad koster en robotplæneklipper?
Prisen på din nye robotplæneklipper afhænger selvfølgelig af hvilke krav du har til den. De mest fundamentale robotplæneklippere til græsplæner på op til 400 m2 kan fås forskellige steder på nettet fra 5.000-8.000 kr. Er du på udkig efter de mere avancerede robotplæneklippere? Kan disse oftest koste fra det dobbelte og helt op til 35.000 kr. Disse dyre og avancerede plæneklippere kan afdække arealer på op til 6.000 m2.
Hvilke producenter og robotplæneklipper tilbud findes der?
Der findes et hav af forskellige modeller og producenter, når det kommer til robotplæneklippere. Vi har dog kun valgt at tage udgangspunkt i de mest anvendte herhjemme. De fire mest populære producenter er:
- Worx
- Gardena
- Robomow
- Husqvarna
Worx
Firmaet Worx er blandt andet kendt for deres populære Worx Landroid M II 800 i den ikoniske orange/sort farve. M II 800 er en fantastisk robotplæneklipper til dig, der ikke har yderligere erfaringer med en fuldautomatisk plæneklipper. Denne model er let at sætte op og er skræddersyet til nybegynderen.
Du får her en af de bedste robotplæneklippere, der klipper græsset jævnt og pænt samtidig med, at den er næsten lydløs. Dog skal du huske at flytte regelmæssigt på afgrænsningskablet, så maskinen ikke kører uden for afgrænsningerne.
Du får med en M II 800 fra Worx en effektiv og funktionel plæneklipper til markedets mest favorable pris – den koster i omegnen af 5.973 kr. hos Wupti.com og har en opladningstid på sølle 1.5 time.
- Kompakt og funktionelt design
- Brugervenlig plæneklipper
- Billig og effektiv
- Perfekt til nybegynderen
Gardena R50LI
Gardena R50LI er en robotplæneklipper som giver en stor komfort. Dens effektive tilgang til at klippe plænen er næsten fejlfri, hvilket giver dig mere fritid, da du ikke hele tiden skal gå og holde øje med den. R50LI-modellen er innovativ sammenlignet med andre robotplæneklippere i samme prisklasse. Du får her en yderst effektiv og funktionel plæneklipper til ca. 6.799 kr. hos Roboteksperten.dk som ligger i den pæne ende af prisskalaen.
Denne model klarer sit arbejde hurtigt og effektivt samtidig med, at du får en stille robotplæneklipper. Den er utrolig hårdfør, når det kommer til længere græs og pløjer selv de mest genstridige og lange græsplæner til UG.
- Jævn og skånsom klipning
- Kan klare ujævnt terræn
- Fornuftig pris
Robomow
Robomow er ude med deres nye MS1000-model som har en forbedret klippeteknik. Denne robotplæneklipper har ydermere vundet Forbrugerrådet Tænk’s: ”Bedst i test”. Du får her en plæneklipper med integreret software, der bevirker, at den ikke stopper når den rammer kantledningen, men i stedet drejer af.
MS1000-modellen er en af de mest anvendte robotplæneklippere herhjemme og er en del af en omfattende serie af plæneklippere, der er lavet i et kompakt og maskulin design. Du får med andre ord et muskelbundt der effektivt pløjer din græsplæne uden at støje.
- Let opsætning
- Effektiv – klipper pænt
- Forbedret klippeteknik – kan klippe længere græs
- Innovativt i dens design
- Fornuftig og billig pris
Denne plæneklipper kan navigere efter zoner, hvor den kan indstilles til at klippe én zone ad gangen. Vil du fjernstyre denne funktionelle robotplæneklipper mens du ligger i hængekøjen? Så kan du installere en mobil-app, så du kan kommunikere direkte til din robot via din telefon eller tablet – nemt og smart!
Prisen for denne luksus robotplæneklipper ligger i den relative dyre ende – 10.955 kr. Den forhandles hos:
Husqvarna
Slutteligt har vi Automower 330X fra Husqvarna som udgør den absolutte elite inden for robotplæneklippere. Du får her en ekseptionel god plæneklipper som er udviklet til at håndtere endnu mere ujævne og komplekse udformede plæner.
Du får i denne model integreret GPS navigation for den mest præcise plæneklipning. Denne Automower 330X er beregnet til arealer på op til 3200 m2 samt kan den klare stigninger på op til 45%. Er du bange for, at din robotplæneklipper skal blive stjålet? Så kan du roligt læne dig tilbage, da den er udstyret med et opgraderet tyverisikringssystem.
Prisen på denne Automower 330X fra Husqvarna er 21.995 kr. og er til den kvalitetsbevidste køber, der vil have den ultimative robotplæneklipper på markedet. Den kan købes hos husqvarna.com.
- Den ultimative robotplæneklipper
- GPS navigation
- Integreret tyverisikringssystem
- Kan klare stigninger på op til 45%
- Beregnet til arealer op til 3200 m2
Hvilken robotplæneklipper er den bedste for dig?
Er du i tvivl om, hvilken robotplæneklipper du skal vælge? Så kan du med fordel lave noget forarbejde inden du gør dit endelige køb. Det første du skal finde ud af er, hvor stort et areal din græsplæne dækker over? Har du en lille have, vil den billigste robotplæneklipper (Worx Landroid M II 800) være den ideelle løsning til dig. Små haver er oftest at finde ved rækkehuse.
Har du en mellemstor have kan du med fordel kigge på robotplæneklippere i midten af prisskalaen som eksempelvis R50LI Gardena-modellen. De mellemstore haver er typisk at finde ved almindelige danske parcelhuse.
Er du på udkig efter den ultimative robotplæneklipper og har du et kæmpe areal som skal klippes? Så kan den dyre, men yderst effektive, Automower 330X fra Husqvarna stærkt anbefales. Du får et unikt software integreret i robotplæneklipperen som kan navigere efter bestemte zoner samt kan du installere en applikation på din mobiltelefon og fjernstyre den direkte derfra.
Guide til test af robotplæneklipper
Skulle du have købt en robotplæneklipper eller har du mulighed for, og er interesseret i at teste den pågældende plæneklipper? Så vil vi her komme med en fremgangsmåde til at teste den på bedst mulige måde. Så er du sikker på, at du får et så alsidig et billede af robotplæneklipperen som overhovedet muligt.
Når du skal teste din robotplæneklipper, kan du med fordel lade den arbejde i din have op til 2 uger på den samme bane som afgrænses og tilpasses efter den pågældende producents egen afgrænsningssnor.
Derefter indstiller du plæneklipperen ud fra producentens tidsanvisninger for din haves størrelse. Kan du ikke finde disse tidsskemaer i brugsanvisningen? Så har du altid mulighed for at få den fornødne information på producentens egen hjemmeside.
Efter dette laver du med vilje et ujævnt terræn i kanten af din græsplæne for at gøre det vanskeligt for den at komme forbi.
Herefter efterlader du forskellige forhindringer på din græsplæne i form af legetøj eller små redskaber fra skuret.
Vores tidsinterval hedder 2 uger. Efter de 2 uger er gået, er det tid til at se på hvordan den pågældende robotplæneklipper har klaret opgaven. Hvis græsset er jævnt og klippet pænt ned, er du sikker på, at den fungerer som den skal og er effektiv.
Hvad kendetegner en robotplæneklipper som er bedst til prisen?
I takt med den intensive teknologiske udvikling er der for alvor kommet marked for robotplæneklippere herhjemme. Efterspørgslen på de nye robotplæneklippere stiger markant blandt os danskere. Med en automatisk plæneklipper er det slut med selv at trimme den lange græsplæne og konstant være ved at snuble i den dertilhørende irriterende ledning.
Men hvad er en robotplæneklipper og hvad kendetegner den? En robotplæneklipper er en fuldautomatisk plæneklipper som nænsomt og hurtigt klipper dit græs ned til et bestemt niveau, du fastsætter inden du sætter maskinen i gang.
Effektiviteten af en robotplæneklipper afhænger selvfølgelig af, hvilken model du køber.
De fleste robotplæneklippere har et smart lille batteri monteret med en tilhørende computer, der styrer maskineriet i den ønskede retning. De fleste robotplæneklippere har en ladestation tilknyttet, hvor den selv finder hen, når batteriet er ved at løbe tør. Efterfølgende finder robotplæneklipperen selv hen til det valgte arbejdsområde igen – hurtigt og nemt!
Når robotplæneklipperen stryger henover din græsplæne, gør de monterede bioklip, at alt det afklippede græs, ryger ned mellem græsset for derefter at formuldes over tid. Det er samtidig med til at gøde din plæne på en effektiv og naturlig måde.
Hvad skal du være opmærksom på?
Der er ingen tvivl om, at robotplæneklippere er utrolige effektive og praktiske, da de selv kan stå for hele det slidsomme arbejde. Udover at den integrerede elektronik selv styrer maskineriet i den ønskede retning, har du også mulighed for at fjernstyre den, hvis du selv vil styre hvilket areal af din græsplæne som skal klippes.
Selvom at der er en masse positive ting forbundet med en robotplæneklipper, så er der også enkelte ulemper som tit overses. En af disse ulemper er eksempelvis, at alle robotplæneklippere er fuldautomatiske og klipper sjældent tæt ved kanterne på græsplænen. Derfor kan der oftest ses ufærdige områder, der skal have en ekstra hånd med et andet redskab end nødvendigvis robotplæneklipperen.
Har du en have fyldt med bede og smalle græspassager? Så kan robotplæneklipperen være mindre egnet til netop din have, da arbejdet med den efterfølgende tilretning og klipning vokser markant. Har du ikke noget imod lidt ekstra arbejde? Så ignorerer du blot ovenstående.
Derudover findes der robotplæneklippere med små hjul som oftest kører fast i græsplænen – ses eksempelvis ved fordybninger i plænen. Har du sat maskineriet til at klippe din plæne, mens du er udenbys? Så kan du risikere at vende hjem til en halvfærdig græsplæne, hvis robotplæneklipperen kører fast vel og mærke.
Bruger du en robotplæneklipper, skal der som regel lægges afgrænsningsledninger ud på din plæne, som skal sikre, at den holder sig inden for disse. Det smarte ved en afgrænsningsledning er, at den aldrig vil kunne komme på afveje og klippe dine smukke bede over.
Står du i en situation, hvor du gerne vil købe en robotplæneklipper? Så vær opmærksom på, at den er et let offer for tyveri. Derfor er det en god idé aldrig at stille den i risikozoner (arealer hvor forbipasserende har adgang til den).
For at undgå dette kan du ydermere tilkøbe en alarm til din nye robotplæneklipper. Den fungerer som en bilalarm ved at bippe ligeså snart den bliver taget op, hvilket gerne skulle have en præventiv effekt.
Opsummering
- Robotplæneklipperen er praktisk og smart
- Den er fuldautomatisk – ingen ledning
- Du har mulighed for at fjernstyre den
- Vær opmærksom på at der kan forekomme ufærdige områder
- Mindre egnet til haver med smalle græspassager
- Kan køre fast i fordybninger og huller i din græsplæne
- Let offer for tyveri – tilkøb en alarm
Bonus: Tips til din græsplæne
Nu ved du hvordan en robotplæneklipper komplimenterer din græsplæne, men søger du en mere dybdegående plejning af din græsplæne? Så vil vi her give dig nogle konkrete tips til, hvordan du vedligeholder din smukke græsplæne og undgår typiske skavanker som forårsaget af årstiderne.
Pletter på græsplænen
Undgå de kedelige pletter i plænen som oftest er fremherskende efter en lang og varm sommer. Pletterne forekommer oftest i forbindelse med slid, svampeangreb eller hvis du har benyttet dig af kemiske medikamenter til ukrudtsbekæmpelse. Er du hårdt ramt? Så kan du med fordel lægge et lag kompost blandet med lidt sand på pletterne for derefter at så den samme type frø som plænens oprindelige blanding. Fordel nænsomt og forsigtigt frøene på pletterne.
Nedfaldende blade er godt
Nedfaldende blade giver næring til din græsplæne. Derfor kan det være en utrolig god idé at lade disse blade ligge vinteren over. Du kan med fordel fordele de nedfaldende blade henover hele græsplænen, så opstår der heller ikke svamp under de tykke bunker.
Supplér med kalk og undgå mos
Ønsker du at din græsplæne skal beholde dens smukke og skinnende grønne glans? Så klip den gerne ned i cirka 5 centimeters højde. I denne højde klarer græsset sig bedst i de tørre perioder. Dertil kan du tilføre græsplænen jordbrugskalk for at give den næring og bibeholde dens grønne glans om sommeren.
Slutteligt er det en god ide at undgå mos. Er du allerede hårdt plaget af mos? Så benyt dig gerne af de lune aprildage, hvor mosset begynder at blive løst – så kan du fjerne det hurtigt og nemt med en rive.
Skriv en kommentar