Tips & Råd

12 Måder at sikre dit digitale privatliv på ferie

Computeren overtager flere funktioner end nogensinde i vores liv, hvilket gør den mere og mere sårbar.

At tage den bærbare med sig på rejsen indebærer risiko for digitalt tyveri. Her er 12 hurtige måder at begrænse risikoen og forøge effektiviteten. Vi har luret nogle tips af fra Refurbs blogindlæg, som har en del gode tips om god internetsikkerhed.

Tag dine forholdsregler med offentlige pc’er og netværk

Visse hjemmesider som eksempelvis netbank og kommunale hjemmesider rummer sensitiv information, og bør ikke besøges på lavsikkerheds-netværk på hoteller og cafeer.

Gode beskyttede koder

Det er afgørende, at computeren låser sig selv hvis du glemmer at låse den efter du har forladt den. Koder skal være lange og komplicerede – store og små bogstaver samt tal er altid godt.

Så længe du selv kan huske dem udenad, altså.

Hvis koden skrives ned og/eller (endnu værre) gemmes i samme rum som den bærbare, nytter den intet.

Brug skærmende film

Med 3M privacy film kan kun den der sidder direkte overfor skærmen se lyset fra den. Ændres vinklen vil skærmen forekomme sort.

Brug ikke fil- og internetdeling

Sluk også for Bluetooth og Airdrop. Fremmede kan nemlig potentielt tilgå dine informationer eller få tilgang til dit netværk.

Undgå computertasker

Det er meget sikrere at opbevare din tablet eller bærbare i et etui der ikke vækker opsigt – for eksempel et etui der ligner en læderindpakning til en bog.

Gem karakteristiske detaljer fra din bærbare

Information om serienummer, modelnavn og buler kan blive handy at have ved hånden hvis din stjålne pc skal generhverves fra politiet.

GPS-sporing og alarmer

Der findes mange programmer, som kan spore din stjålne pc ved hjælp af IP-adressen, dens forbundne netværk har. Alternativt kan du på oldschool manér installere en alarm, som begynder at larme når den er et givent antal meter væk fra dig.

Tilgå erhvervsmail og –information via VPN

Er din virksomhed større, kan du formentlig bruge deres Virtuelle Private Netværk – det er velkrypteret og dermed væsentligt sikrere til trådløst såvel som kabelforbindelse.

Tjek op på arbejdspladsens og din egen forsikring

De færreste har styr på, hvor meget forretningen dækker indtil uheldet er ude.

Bemærk: Der er forskel på forretningsrejser og private ferier – vær sikker på at alt dit gear er dækket.

Udvid stikkontakterne med en dansk forlængerledning

Udover en adapter, som giver dig adgang til en enkelt stikkontakt i lokalområdet, så tag en dansk stikdåse med som har 4-5 stik.

Så behøves du ikke bøvle med at finde flere adaptere og strømstik på caféen – og slipper for at skulle holde et vågent øje med enheder der lader udenfor din rækkevidde i offentlige rum.

Backup, backup, backup

Det kan ikke understreges nok, hvor praktisk det er at ligge inde med en backup fra før ferien hvis den bærbare får en svømmetur i poolen, en flyvetur eller noget tredje.

Ferien er en højt risikabel tid for dyrt gear og det er dybt praktisk at kunne vende tilbage for at genoptage arbejdet på trods af uheld eller tyveri. Vi anbefaler Onlime.dk, som er dansksproget og placeret i Skandinavien (lagres i Norge).

Flytilstand og stand-by er din ven

Selv din mest trofaste MacBook Air kan give op efter en lang dag med krævende arbejde, og har du ikke tid til at lade den kan batteritiden være et irriterende problem.

Hvis du slår Flytilstand og/eller stand-by til mens du ikke bruger enheden er strømspildet næsten ikke-eksisterende, hvilket giver dig mere tid.

Skriv en kommentar