Tips & Råd

3 ting, du skal huske, når du skal flytte i ny lejebolig

Af og til vil man komme til at stå i en situation, hvor man er nødsaget til at flytte. Det kan være, at den forrige bolig kun var fremleje, at man er gået fra sin kæreste, eller at man bare har brug for at forny sin boligsituation. Uanset hvad grunden er til, at man nu står og søger ny lejebolig, er der nogle ting, som er gode at huske, og som vil være en stor hjælp, når man skal ud på markedet og finde sig et nyt sted og bo. I denne artikel vil vi give dig tre ting, som du skal huske både i forbindelse med din boligsøgning, og når du senere skal flytte ind.

De bedste vilkår i boligjagten

Det kan være et mareridt at finde et nyt sted og bo, og det gælder især, hvis det er i en af de større byer som Århus, Aalborg, Odense og København, du ønsker at finde en bolig. Her er der nemlig stor efterspørgsel på boliger, hvor udbuddet mange gange er noget lavere end den høje efterspørgsel. Grunden til denne høje efterspørgsel er, at der er mange studerende, der hvert år flytter til disse byer, og de er derfor dine største konkurrenter på boligmarkedet. De er især ude efter lejlighederne. Derfor skal du være hurtig til at reagere, når der dukker en bolig op, som fanger din interesse. Jo flere boliger du søger, jo større er chancen for, at du finder et nyt hjem hurtigst muligt. Hvis du skal være i stand til at søge mange boliger, kræver det også, at du ikke er alt for kræsen. Du bliver altså nødt til at skrue helt ned for dine standarder, hvis du akut eller i nærmeste fremtid kommer til at mangle en bolig.

Når du søger lejebolig, kan du med fordel bruge Boligninja. Her har de hele tiden et stort udbud af ledige lejligheder over hele landet, men særligt er der fokus på de fire førnævnte byer. Hos dem kan du altså få et stort overblik over det centrale boligmarked i den storby, som du ønsker at bo i.

Styr på bredbåndet

Når du endelig har fundet en lejebolig, som du kan flytte ind i, er der nogle ting, som du skal huske at have styr på. Først og fremmest skal du lige have styr på bredbåndet, så du kan gå på internettet uden problemer i dit nye hjem.

Der findes en del forskellige typer inden for bredbånd, og det er meget forskelligt fra person til person, hvor høj en hastighed, man behøver. Hvis du er en person, der udelukkende bruger internettet til lette studie- eller arbejdsrelevante opgaver, kan du nøjes med en lav bredbåndshastighed, hvilket også vil gøre det billigere for dig. Er du omvendt en, der bruger internettet til at trække større projekter, som designprogrammer og downloads, er der en god chance for, at du skal op og have noget med en højere hastighed. Det betyder da også, at du skal i en lidt anden prisklasse. Du kan se alle de forskellige bredbåndpriser og hastighedsmuligheder hos Bredbåndsguiden.

Få alle detaljerne med

Der er også en del småting, som du skal huske, når du flytter. Du skal blandt andet have meldt din flytning til borger.dk, og hvis du ikke ønsker at modtage reklamer, skal du ind på postens hjemmeside og framelde dig den service. Desuden skal du orientere dig om, hvilke ting der skal laves om i din nye bolig, så der ikke dukker uønskede overraskelser op. Når det er en lejebolig, du bor i, er der mange gange en udlejer eller vicevært, som du skal kontakte, hvis der er nogle essentielle problemer med boligen, eller hvis der er større ting, som du ønsker at ændre.

For at være sikker på, at du husker det hele i forbindelse med flytningen, er det faktisk en rigtig god ide at lave lister, da de hjælper dig med at holde overblikket. Så er der vist kun tilbage at ønske dig god fornøjelse.

Skriv en kommentar