Tips & Råd

Affaldscontainer – Lej en container til affald

container udlejning

Når du har gang i den helt store oprydning i haven og hjemmet, eller hvis du er ved at gennemgå større renoveringer eller ombygninger på huset, så vil der i sagens natur også være en masse affald, du skal af med.

Til dette formål kan det være en god idé med leje af en container til affald, enten blandet affald eller mere specifikke emner såsom træ eller beton og sten. Det er nemlig muligt at leje en affaldscontainer privat, som kommer direkte hjem til din matrikel, så du bare kan fylde op.

I denne guide dykker vi ned i leje af containere til affald, hvor vi ser på pris, hvordan du får de bedste priser, hvad du skal vide om lejeforholdet osv. Vi lægger ud med at se, hvor du kan leje en container direkte på nettet.

Se pris på leje af container til affald

Lej en container til affald direkte online

Der er kommet flere og flere alsidige services til på nettet de senere år, og nu er det faktisk også muligt at bestille din container til affald direkte online. Du kan booke tidsperiode, bestille og betale og det hele, alt sammen med nogle få klik.

Dermed sparer du først og fremmest meget tid i forhold til gamle dage, hvor du skulle ringe eller skrive rundt, og dernæst sparer du også en del penge. Dette skyldes, at udbuddet er blevet større, samtidig med at online forhandlerne oftest har færre udgifter til bl.a. medarbejdere og fysiske lokaler, end offline butikkerne har.

En af de største og billigste leverandører af affaldscontainere til leje til private hedder GrusDirekte. På deres hjemmeside, GrusDirekte.dk, kan du vælge lige præcis den type container du skal bruge, herunder størrelse og anvendelsesmuligheder. Dernæst vælger du postnummer, samt hvornår du ønsker at bruge containeren, og så er det ellers bare om at bestille.

Pris – Hvad koster det at leje en container til affald?

Hvad koster en container til blandet affald egentlig? Og hvad er en god pris for leje af en affaldscontainer til privat brug? Det ser vi nærmere på i dette afsnit, hvor vi kommer omkring nogle priseksempler fra GrusDirektes udvalg af affaldscontainere.

Priserne svinger selvfølgelig en hel del, afhængig af hvor meget affald der skal kunne være i den pågældende container, og dermed hvor stor containeren skal være. Men derudover kan prisen også afhænge lidt af, hvilken type affald, du skal kunne smide ud i containeren.

GrusDirekte sørger nemlig også for bortskaffelse af affaldet, og derfor kan der være visse affaldstyper, som er lettere og hurtigere at komme af med og dermed billigere for dig at leje.

Herunder har vi samlet nogle priseksempler på containere i forskellige størrelser og til forskellige formål, så du kan se lejeprisen for 10 hverdage.

Pris på leje af container til blandet bygningsaffald, leje i 10 hverdage og leveret i postnummeret 2300:

 • Lille container på op til 3 tons affald – Pris: Ca. 5.500 kr. inkl. moms og levering
 • Mellem container på op til 4 tons affald – Pris: Ca. 6.800 kr. inkl. moms og levering
 • Stor container på op til 5 tons affald – Pris: Ca. 8.000 kr. inkl. moms og levering

Pris på leje af container til blandet affald fra indbo og oprydning, leje i 10 hverdage og leveret i postnummeret 2300:

 • Lille container på op til 3 tons affald – Pris: Ca. 5.500 kr. inkl. moms og levering
 • Mellem container på op til 4 tons affald – Pris: Ca. 6.800 kr. inkl. moms og levering
 • Stor container på op til 5 tons affald – Pris: Ca. 8.000 kr. inkl. moms og levering

Pris på leje af container til blandet træaffald, leje i 10 hverdage og leveret i postnummeret 2300:

 • Lille container på op til 3 tons affald – Pris: Ca. 3.800 kr. inkl. moms og levering
 • Mellem container på op til 4 tons affald – Pris: Ca. 4.500 kr. inkl. moms og levering
 • Stor container på op til 5 tons affald – Pris: Ca. 5.300 kr. inkl. moms og levering

Som du kan se af priseksemplerne herover, så afhænger prisen en hel del af størrelsen på containere, samt hvilken slags affald, du skal af med. Du kan klikke dig ind på GrusDirekte via linket her på siden og indtaste dit eget postnummer og vælge den valgte type affaldscontainer til privat leje – så får du den nøjagtige pris, det ville koste dig.

Se pris på leje af container til affald

Leje af container til blandet affald

Når du skal leje en container til blandet affald, så er det vigtigt, at du rent faktisk vælger en container, der egner sig til den pågældende affaldstype.

Som vi var inde på lidt tidligere i guiden, så skyldes dette, at GrusDirekte sørger for at sortere og bortskaffe affaldet. Og derfor skal det affald, du har smidt ud, stemme overens med den type affald, som du har angivet, at containeren skal bruges det.

Visse typer af affaldscontainere skal eksempelvis bruges til udelukkende beton og tegl eller måske brændbart affald, mens andre sagtens kan anvendes til blandet affald. Men selv i dét tilfælde, kan det være begrænsninger.

Hvis vi tager udgangspunkt i nogle af containerne til blandet affald fra GrusDirekte, så betingelserne f.eks. ud som nedenfor.

Container til blandet bygningsaffald:

 • Må indeholde: Alle former for bygge- og anlægsaffald til sortering i fraktioner
 • Må ikke indeholde: PCB, elektronik, asbest, kemikalieaffald, olieaffald, maling, dagrenovationslignende affald, jord, fugemasse eller andre oliebaserede rester

Container til blandet indbo- og oprydningsaffald:

 • Må indeholde: Alle former for indbo såsom lamper, reoler, sofaer, borde, gulvtæpper, flamingo, tagpap, gulve, brædder o. lign.
 • Må ikke indeholde: Dagrenovationslignende affald, asbest, PCB, olie- og kemikalieaffald, maling osv.

Container til blandet træaffald:

 • Må indeholde: Træreoler, trægulve, træplankeværk, brædder og træpaller – alle med rester fra søm. Derudover bygningsbeslag samt rester fra lak og maling
 • Må ikke indeholde: Trykimprægneret træ og haveaffald

Leje af container til affald privat

Hvis du vil leje en container til affald på privaten, så er dette intet problem. Selvom man oftest ser de store containere ved byggepladser o. lign., så er det helt normalt og ikke mindst tilgængeligt for private at booke en container hjem til parcelhuset, når der skal ryddes ud og væk.

Du kan leje en container til privat affaldsbortskaffelse på nettet via f.eks. GrusDirekte.dk, hvor du blot indtaster postnummer og adresse, og så får du leveret containeren direkte hjem til fortovet. Du får også hentet containeren igen, når den er fyldt op, og du har ringet til GrusDirekte og gjort dem opmærksom på, at containeren er klar til afhentning.

Det er nemt og hurtigt, og du skal kun koncentrere dig om at sortere og smide i containeren – så sørger GrusDirekte for resten af bortskaffelsen.

Hvordan foregår leje af en affaldscontainer?

Leje af en affaldscontainer foregår typisk ved, at du booker containeren til en given adresse i x-antal dage. Via GrusDirekte har du typisk containeren til rådighed i 10 hverdage, hvilket også er nok i de fleste tilfælde. Har du behov for containeren i længere tid, kan du aftale dette nærmere med dem og ellers blot booke en gang til.

Hvilken slags affald må jeg smide i containeren?

Svaret på dette spørgsmål afhænger helt og aldeles af, hvilken slags container du har bestilt. Inde på GrusDirekte.dk kan du se en oversigt over de forskellige typer af affaldscontainere, og under hver enkel container kan du se udspecificeret, hvad du må og ikke må smide ud i den.

Skriv en kommentar