Bil

Aircondition service

aircondition service pris
Autobutler.dk kan du få 3 tilbud på aircondition service.
Det er vigtigt at have et velfungerende airconditionanlæg i din bil, så du kan holde kabinen kølig og hovedet koldt i de varme sommermåneder.

Men aircondition skal også vedligeholdes for at fungere optimalt, og derfor skal du overveje en tur til mekanikeren for at få lavet aircondition service en gang om året eller hvert 2. år.

Pris: Hvad koster aircondition service?

Prisen for at få udført service på din bils airconditionanlæg er ikke særlig høj – faktisk ligger den typisk et sted mellem 600 og 1.500 kr. afhængig af dit behov.

Til gengæld kan det snildt komme op at koste dig 3-5.000 kr. for en udskiftning af kompressoren, hvis denne brænder af i varmen pga. mangel på smøremiddel og manglende vedligeholdelse af airconditionanlægget.

Din personlige pris vil svinge afhængig af bl.a. opgavens omfang og ikke mindst valg af værksted. Vi har samlet et par konkrete priseksempler fra forskellige værksteder, så du kan danne dig et billede af prisen for aircondition service.

Priseksempler på aircondition service:

  • Rensning af luft: 295 kr. og opefter
  • Serviceeftersyn på aircondition: 599-955 kr.
  • Serviceeftersyn på aircondition inkl. pollenfilter:195-1.295 kr.
  • Serviceeftersyn på aircondition inkl. pollenfilter og luftrensning:395 kr. og opefter

Som du kan se af listen ovenfor, så svinger priserne en del fra værksted til værksted. Derfor er det nødvendigt at sammenligne forskellige tilbud, hvilket bringer os videre til næste vigtige punkt:

Hvordan finder jeg det bedste tilbud?

Hvis du vil sikre dig det absolut bedste tilbud til prisen, så bliver du nødt til at sammenligne flere forskellige tilbud.

Dette gør du lettest ved at bruge en gratis online tilbudstjeneste til at indhente tilbuddene for dig. I Danmark er Autobutler.dk den førende inden for dette område.

Når du bruger Autobutler, så sendes din opgave i udbud blandt forskellige forhåndsgodkendte værksteder, som bl.a. konkurrerer på pris for at overbevise dig om at vælge netop dem.

Sådan bruger du Autobutler:

  1. Gå til Autobutler.dk
  2. Udfyld felterne og beskriv din opgave så godt, som du kan
  3. Indsend din opgave, og vent på tilbuddene
  4. Du modtager op til 3 tilbud, og du kan frit vælge og vrage mellem dem

Alle Autobutlers tilknyttede værksteder og samarbejdspartnere bliver løbende stikprøvekontrolleret af FDM for at sikre dig en ordentlig kvalitet.

Hvor ofte skal jeg have lavet service på min aircondition?

Et airconditionanlæg taber gennemsnitligt 10% kølemiddel om året. Hvis den løber tør, kan kompressoren brænde varm og gå i stykker, og det bliver en dyr udskiftning.

Derfor skal du som tommelfingerregel sørge for at få lavet service på din aircondition med maksimalt 2 års mellemrum. Ofte kan det indgå som en del af det normale service i forbindelse med periodesyn.

Det kan du selv gøre løbende

Det vigtigste du kan gøre løbende for at minimere risikoen for, at dit airconditionanlæg går i stykker, er at bruge det – også om vinteren.

Hvis du ikke tænder dit anlæg hele vinteren, sker der nemlig det, at smøremidlet står stille, hvormed pakningerne kan blive tørre og utætte. Brug derfor som udgangspunkt også dit anlæg om vinteren til at minimere denne risiko, og til at holde indeklimaet tørt, så der ikke dannes kondensvand i maskineriet.

Skriv en kommentar