Annonce

Algebehandling – Hvorfor og hvordan?

algebehandling

Som husejer er der nok af praktiske opgaver at tage sig af. Der er forbedringer, der er reparationer og der er vedligeholdelse. Der er stort og småt – og det holder aldrig op! Den, der går og knokler løs og venter med stor optimisme på, at den dag kommer, hvor han tilfreds kan læne sig tilbage og bare nyde det færdige resultat, må vist hellere få nedtonet den længsel. For der vil altid være noget.

Prioriter dine opgaver

Så du kan lige så godt fra starten anlægge et mere realistisk syn på det at holde et hus. Prioritere dine opgaver og evt. lade fagfolk tage sig af nogle af de større eller mere komplicerede opgaver. For dels er der det med ekspertisen, og dels er der jo det der med tiden. De fleste husejere har ikke det fornødne af hverken det ene eller det andet.

Nogle opgaver kræver handling nu og her, andre kan godt udskydes. De fleste opgaver kan det godt betale sig at få ordnet, inden skaderne bliver for omfattende og meget mere krævende og ikke mindst bekostelige.

Alger og mos

En af disse opgaver, som er en god investering at få klaret i tide, er algebekæmpelse. Alger og mos, der jo foretrækker at slå sig ned på stort set alle overflader udenfor på din matrikel, bør behandles, før de får gjort for megen skade.

Alger synes vældig godt om at sætte sig på for eksempel: Havefliser, murværk, terrasser, trapper og ikke mindst – på dit tag.

Derfor er nogle af dem lettere for dig selv at komme til – mens andre kræver noget mere.

Hvorfor skal de fjernes?

Algerne i sig selv er jo sådan set dekorative og uskadelige nok. Problemet med dem er, at de foretrækker at slå sig ned på steder, hvor der er mest fugtigt, og at de er så gode til at holde på fugten.

Dine overflader har det lige modsat. De har det bedst med ikke at være under fugt konstant. Hvis de er de, så opløses de stille og roligt, bliver mere porøse og kan med tiden blive grimme eller ligefrem smuldre.

Er de først så alvorligt skadet, står de ikke til at redde og må skiftes ud. Og for eksempel en delvist smuldret teglsten eller skiferplade mister sin evne til at holde regn og sne ude, og så kan det indsivende vand risikere at gøre skade på selve tagkonstruktionen. Og så har du et markant mere alvorligt problem.

Derfor er det her – som i så mange andre tilfælde – klart bedre at forebygge end at helbrede.

At bekæmpe alger selv

Algebekæmpelse kan glimrende være en gør-det-selv-opgave. Især på flader, hvor du relativt nemt kan komme til dem, så er det muligt selv at fjerne dem og efterfølgende behandle området med de rette algefjerningsmidler.

Læs brugsanvisningen grundigt, inden du kaster dig ud i arbejdet.

Hold øje med, hvor og hvordan algerne udvikler sig, og få den renset af og efterbehandlet i tide.

At hyre fagfolk til algebehandling

Er opgaven for uoverskuelig for dig, eller har du et etagehus, så er det en god løsning af hyre et anerkendt firma til at få behandlet dine algeangreb. Alger har det jo med at sætte sig på taget, og en algebehandling af tag, kan være en stor opgave.

Hos algespecialisten.dk kan du for eksempel få en mand ud for at vurdere opgavens omfang og derefter give dig en god pris på din algebehandling.

Det er også muligt at få lavet en abonnementaftale med firmaet, der går ud på, at de kommer jævnligt, for eksempel hvert andet år, og får givet alle alger den helt store tur.

Så bliver det gjort, og det bliver gjort ordentligt og professionelt.

Det betaler sig

Algebehandling er en af de store opgaver, der er ved et hus og en have. Derfor giver det ret god mening at overlade det til fagfolk. Der er så rigeligt med andre opgaver, du kan tage dig af.

Får du fjernet og behandlet for alger regelmæssigt, så gør du noget rigtigt godt for dit hus. Tag, murværk, terrasse, fliser og så videre kommer dels til at stå smukt i længere tid, og dels vil de holde i væsentligt længere tid. Og det er godt både for hus og have – og ikke mindst for din økonomi.

Det betaler sig altså både på den kortere og den længere bane.

Skriv en kommentar