Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Brændekløver – Læs købsguiden, se tilbud m.m. her på siden
Værktøj

Brændekløver – Læs købsguiden, se aktuelle tilbud m.m.

brændekløver

Hvis du selv kløver dit brænde, eller hvis du har planer om at begynde på dette, kan det være en god idé at investere i en brændekløver. Det er en maskine, som kort fortalt erstatter den gammeldags økse samt utallige timers hårde manuelle arbejde.

I denne artikel kigger vi nærmere på de vigtigste ting, du skal holde øje med, når du skal vælge din brændekløver. Derudover finder du vores bud på nogle af de tre bedste brændekløvere til forskellige situationer og behov.

Se stort udvalg af brændekløvere hos Texas.dk

Elektrisk eller benzindrevet brændekløver – Hvad skal du vælge?

Der findes to overordnede typer af brændekløvere på markedet: Henholdsvis de elektriske modeller og de benzindrevne modeller. Hvilken slags skal du så vælge? Det kigger vi nærmere på lige her:

  • En elektrisk model egner sig til de fleste danskeres behov. Den fungerer godt til mindre og mellemstore stykker træ, og den kan tilkobles direkte til 230 eller 380 volts kraftstik. Dermed kan du hurtigt og nemt komme i gang med at kløve dit brænde hjemme i haven eller gården.

Du skal dog være opmærksom på, at en elektrisk brændekløver ikke egner sig lige så godt, hvis du har behov for at kløve meget store eller tunge stykker træ, eller hvis mobilitet er en vigtig faktor for dig.

  • En benzindrevet model egner sig til gengæld perfekt til skovarbejderen eller privatpersoner, som har behov for at kløve store og kraftige stykker træ. En brændeløver med benzindrevet motor kan klare et større pres og oftest større og længere stykker træ.

Denne type kløver egner sig også godt til dig, som foretrækker mobilitet og gerne vil have mulighed for at kunne transportere brændekløveren rundt og bruge på lokaliteter uden adgang til strøm.

Hvis du f.eks. ønsker at kløve dit brænde direkte i skoven, er det en god idé at vælge en benzindrevet model.

Lej en brændekløver hos FC Beton

Power Split 540H

brændekløver-power-split-540hDen første model på listen er en elektrisk brændekløver, som egner sig perfekt til husejeren, der ikke skal kløve voldsomt meget træ i løbet af året.

Denne Power Split 540H brændekløver er eldrevet, og den skal derfor tilsluttes et kraftstik på 230 volt.

Derudover har den følgende specifikationer:

  • Motortype: Elektrisk, 230V.
  • Effekt: 1.500 watt.
  • Kapacitet: 5 ton.
  • Spænding: 230 volt.
  • Betjening: 2-hånds.
  • Kløvelængde: 52 cm.
  • Kløveretning: Vandret.

Maskinen har endvidere en bredde på 30 cm, en længde på 47 cm samt en højde på 115 cm. Den vejer 46 kg i nettovægt.

Sådan bruger du Power Split 540H brændekløveren: Denne model er nem og enkel at betjene, og med dens 2-håndsbetjening har den gode ergonomiske egenskaber, så du skåner din krop bedst muligt under kløvningen. Du aktiverer maskinen ved at trykke på motorknappen. Efterfølgende bruger du begge håndtag bag på maskinen for at aktivere stemplet og påbegynde kløvningen.

Power Split 540H er en relativ lille og meget transportabel brændekløver. Den vejer ikke særlig meget og er desuden udstyret med både hjul og håndtag, hvilket gør flytning af kløveren ekstra nemt. Du kan endvidere opbevare maskinen på meget lidt plads, da den kan stilles lodret op, når du ikke benytter den.

Powersplit 2000HV

brændekløver-powersplit-2000hvNæste skud på stammen i vores liste over gode ergonomiske brændekløvere er denne krabat med et 20 tons tryk. Denne model egner sig særdeles godt til dig, som ofte skal kløve lidt længere stykker træ eller træ, som er ekstra hårdt og derfor opslidende på motoren.

Denne Powersplit 2000HV brændekløver har en benzindrevet motor, hvormed du nemt kan tage den med ud i skoven eller andre steder uden elektricitet og stadig opnå optimal trækløvning. Du har endvidere mulighed for at transportere maskinen direkte via bilens anhængerkrog.

Maskinen har følgende specifikationer:

  • Motor: Powerline TG720.
  • Slagvolumen: 212 cc.
  • Kapacitet: 20 ton.
  • Ydelse: 4,2 kW ved 3.600 omdrejninger i minuttet.
  • Kløvelængde: 63 cm.
  • Kløveretning: Vandret eller lodret.
  • Betjening: 2-hånds.
  • Arbejdshøjde: 70 cm, hvilket er ergonomisk forsvarligt for de fleste.

Derudover har Power Split 540H brændekløveren en bredde på 113 cm, en højde på 174 cm samt en længde på 215 cm.

Sådan bruger du Power Split 540H brændekløveren: Du skal bruge de to håndtag på maskinen, både når du skal føre stemplet frem og tilbage. Stemplet kører ikke automatisk tilbage – Dette styrer du via betjeningshåndtagene. Til gengæld giver dette dig mulighed for at stoppe, hvor du vil, så længden passer til det næste stykke træ.

Power Split 600 VG benzin

brændekløver-power-split-600-vg-benzinDenne Power Split 600 VG benzin brændekløver egner sig godt til kløvning af både korte og lange stykke træ. Med en kløvelængde på 50-105 cm kan du bruge den til mange forskellige længder, og maskinens 6 tons-tryk kan klare langt de fleste hårdheder. Derudover kan du desuden indstille, hvor langt op stemplet skal køre efter hver kløvning, hvilket er effektivt til kløvning af mindre stykker træ på f.eks. 30-35 cm.

Modellen er benzindrevet, hvilket giver dig ekstra mobilitet, da du ikke er afhængig af strøm og besværlige ledninger rundt omkring.

Power Split 600 VG benzin brændekløveren har følgende specifikationer:

  • Motortype: 4-takt.
  • Motor: Powerline TG500B.
  • Kapacitet: 6 ton.
  • Ydelse: 3,6 kW ved 2.850 omdrejninger i minuttet.
  • Kølesystem: Luftkølet.
  • Starter: Rekyl.
  • Brændstof: Blyfri benzin.
  • Betjening: 2-hånds.
  • Kløvelængde: 50/105 cm.
  • Kløvehastighed: 12 sekunder.
  • Kløveretning: Lodret.

Power Split 600 VG benzin brændekløveren har yderligere følgende mål: Bredde 54 cm, længde 71 cm, højde 109 cm, samt en nettovægt på 112 kg.

Sådan bruger du maskinen: Træet stilles lodret på en af de to mulige platforme afhængig af trælængden. Herefter bruger du begge betjeningshåndtag til at køre kløvehovedet ned, så træet kløves nemt og hurtigt. Maskinen er udstyret med automatisk retur af kløvehovedet, hvormed du ikke manuelt skal køre hovedet op igen efter hver kløvning.

Hvad skal jeg være særlig opmærksom på?

Når du skal vælge den rette brændekløver til dig og dine behov, skal du holde særligt øje med en række parametre. Din udvalgte model skal bl.a. passe til dine behov til trælængde, kapacitet, dine ergonomiske behov samt lignende faktorer.

Herunder kigger vi nærmere på nogle af de vigtigste ting, du skal tage i betragtning, når du skal vælge din brændekløver:

Kløvehastighed

Navnet siger næsten det hele, men vi kommer ind på dette punkt alligevel, da det kan have stor betydning for din kløveoplevelse.

Kløvehastigheden definerer den hastighed, som selve hovedet på brændekløveren bevæger sig op og ned eller frem og tilbage med. Jo højere en kløvehastighed, desto mere brænde kan du i sagens natur nå at kløve på f.eks. en time.

Prisen på din brændekløver vil dog også generelt set ryge lidt i vejret, hvis du vælger en model med en høj hastighed. Du skal med andre ord vurdere dit behov; skal du kløve meget brænde mange gange i løbet af et år, kan en høj hastighed være god – Og skal du omvendt ikke kløve særlig meget brænde på et år, kan du nøjes med en maskine med lavere hastighed og dermed en billigere pris.

Kløvekapacitet

Kløvekapaciteten i en brændekløve dækker over flere væsentlige parametre, og kort sagt definerer den brændekløverens kraft. En stor motor vil kunne yde en større kløvekapacitet, hvilket er nødvendigt, hvis du skal kløve store og hårde stykker træ.

Når du kløver meget træ, eller hvis du ofte kløver træ, som er ekstra hårdt pga. knaster og lignende, så vil maskinens motor også blive udsat for ekstra meget pres og slitage. Derfor skal du vælge en kløver med stor kapacitet, som oftest er angivet i ton, hvis du skal kløve meget og/eller hårdt træ.

Omvendt kan du spare lidt penge ved at vælge en model med mindre kapacitet, hvis du ikke skal kløve brænde særlig ofte, eller hvis din foretrukne trætype er af blødere kaliber.

Kløvelængde

Kløvelængden på en brændekløver angiver kort sagt, hvor lange stykker træ maskinen kan kløve. De fleste brændekløvere har en kløvelængde på mellem 40-105 cm.

Hvis du blot skal kløve mindre stykker træ til brændeovnen derhjemme, kan du som regel nøjes med en mindre brændekløver med en kløvelængde på 52 cm – I øvrigt gerne en elektrisk model, da du ikke har behov for den helt store kraft ved kløvning af mindre stykker træ.

Har du omvendt behov for at kunne kløve længere stykker træ, bør du tilsvarende vælge en brændekløver med en større kløvelængde.

Uanset om du vælger en lille, mellem eller stor maskine, bør du generelt set vælge en model, hvor kløvelængden er en smule længere, end de stykker træ, du skal kløve. Det er altid godt at have lidt ekstra plads at tage af, hvis du pludselig står med nogle stykker træ, som mod forventning er lidt længere end normalt.

Ergonomi

Ergonomien ved brug af en brændekløver er afsindig vigtig, da der ofte er tale om relativ tunge stykker træ. Derudover er den ekstra vigtig, hvis du kløver træ mange gange om året, eller hvis du kløver i lang tid ad gangen.

Vælger du en lille og vandret maskine, bør du altid løfte den op og placere den stabilt og sikkert på et stativ eller et bord, så du ikke skal bukke dig ned for at betjene maskinen. Hvis du arbejder med store og tunge stykker træ, bør du vælge en lodret maskine, så du ikke skal løfte træet særlig højt.

De fleste større maskiner og lodrette modeller er udstyret med betjeningsmuligheder i en ergonomisk forsvarlig højde, så du kan arbejde sikkert og sundt selv i mange timer ad gangen.

OBS: Sørg desuden for altid at benytte sikkerhedsudstyr i form af hjelm, sko og handsker.

Skriv en kommentar