Annonce

Byg drømmehuset: gør det selv eller typehus?

Annonce

Den største beslutning, når du skal i gang med at bygge hus, er, hvorvidt du selv ønsker at tegne huset, eller du hellere vil købe et typehus. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger – læs her om de forskellige muligheder.

 

Unikt design og personligt udtryk

Det kan være en stor frihed at tegne sit eget hus, og det er den metode, hvor du klart sikres det mest unikke resultat. Byg nyt hus præcis, som du gerne vil have det, uden at gå på kompromis med design og detaljer. Men man skal holde tungen lige i munden, når man sidder med plantegningerne, for der er mange ting at tage højde for og mange fejl at undgå.

 

Hvis du er i tvivl om dine evner, når det kommer til plantegninger og bygningsreglementet, men ikke ønsker at gå for meget på kompromis med din vision, så kan du evt. samarbejde med en uddannet arkitekt, der kan hjælpe dig med at realisere drømmen. Du skal blot sikre dig at vælge en arkitekt, som specialiserer sig i den byggestil, du ønsker huset skal bygges i, så I er på bølgelængde i processen.

 

Vær dog opmærksom på, at byggeprocessen både kan tage mere tid samt blive dyrere, når du vælger at tegne huset selv. Nogle konstruktioner har byggefirmaet måske ikke prøvet før, og der kan derfor opstå komplikationer, som er svære at forudsige.

 

En byggeløsning som sparer tid og penge

Hvis det virker alt for kompliceret at skulle stå for plantegninger og materialeudvalget helt selv, så findes der også en simplere og mindre tidskrævende løsning. Flere byggefirmaer tilbyder nemlig et udvalg af typehuse, som de har konstrueret mange gange før, og derfor er eksperter i at bygge. Disse typehuse er ofte billigere og hurtigere at få bygget, og du kan besøge et udstillingshus inden du vælger den ønskede model.

Skriv en kommentar