Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Derfor bør du anskaffe et blødgøringsanlæg - Læs mere
Annonce

Derfor bør du anskaffe et blødgøringsanlæg

Annonce

Vand er en uundværlig del af vores hverdag, og derfor er kvaliteten af det også meget vigtig. I Danmark har vi noget af det reneste grundvand i verden, men på trods af dette er mængden af kalk og magnesium i brugsvandet meget høj hos mange vandværker. Det betyder, at der mange steder er såkaldt “hårdt” vand, hvilket giver problemer med kalk i forskellige husholdningsmaskiner, på armaturer og på overflader, som f.eks. i brusekabinen. Dette kan dog afhjælpes med et blødgøringsanlæg.

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Det er hårde vand er problematisk af flere årsager. Blandt andet fordi levetiden på hårde hvidevarer og husholdningsmaskiner bliver forkortet, og det øger risikoen for, at der forekommer bakterier, mug og skimmelsvamp ovenpå kalkaflejringerne. Desuden kan det være problematisk for vasketøjet og porcelænet, og især glas kan hurtigt få kalkpletter efter en tur i opvaskeren. Sidst men ikke mindst kan vores hud og hård blive påvirket af kalken, når vi går i bad, og det kræver, at vi bruger mere shampoo og sæbe. Derfor er der mange fordele at hente, ved at anskaffe sig et blødgøringsanlæg. Der har været mange forsøg på at formindske mængden af kalk i brugsvandet, f.eks. via filtrering og magnetisering. Men fra 2016 kunne man bruge blødgøringsanlæg, som er den mest effektive metode, der findes i dag.

Hvordan fungerer det?

Et blødgøringsanlæg opsættes efter vandmåleren, og det skal gøres af en autoriseret VVS-installatør. Det er nødvendigt, for at sikre, at vand og strøm tilsluttes lovligt, og at anlægget installeres korrekt. Blødgøringsanlægget skal indstilles til den magnesium- og kalkmængde, der er i vandet i det område, hvor det installeres. Ellers vil det ikke give den ønskede effekt. Anlægget fungerer ved, at det fjerner kalken i vandet ved hjælp af en ionombytter. Den sørger for at fjerne alle de ioner, magnesium og kalcium, der er i vandet. På samme tid desinficeres vandet ved hjælp af salt. Resultatet er silkeblødt vand, der har et lavere indhold af bakterier og ikke indeholder kalk. Den kalk, som anlægget får fjernet, bliver lagret inde i selve anlægget eller fjernes ved hjælp af renseproces. Det kommer an på, hvilket mærke af anlæg, der er tale om. Hvis det er et af dem, hvor kalken lagres, skal det tømmes med jævne mellemrum. Desuden skal man sørge for at fylde ny salt på fra tid til anden. Hvis det er et blødgøringsanlæg med indbygget renseproces, skal man kun fylde salt på en gang imellem.

 

 

Skriv en kommentar