Derfor skal du vælge LED

led lys

Har du overvejet at skifte dine almindelige pærer ud med LED? Der er rigtigt mange gode grunde til at vælge LED, da det både er bedre for pengepungen og miljøet. Derudover findes der en masse andre fordele, du måske ikke kendte ved LED. Denne artikel giver dig et overblik over alle fordele.

Du har formentlig både hørt og læst det. LED-belysning er på mange måder vejen frem i rigtig mange sammenhænge, og det bliver da også mere og mere anerkendt i både private hjem og virksomheder. Men hvad er det egentlig, som gør LED så specielt, og hvorfor skal du investere i LED-pærer, når du allerede har nogle fine, almindelige sparepærer?  Svaret er, at der er rigtig mange gode grunde til det.

Er du interesseret i at skifte, eller vil du bare gerne blive klogere på LED, er det en fordel at læse nogle af de mange blogs, der fortæller dig om fordelene ved LED. Du kan bruge LED i mange sammenhænge. Eksempelvis kan du finde LED armaturer, som vil give dig en masse fordele. Her kan du primært læse om LED-belysning. Du kan også besøge LED-TEK, der er en af de aktive aktører på markedet for LED-belysning.

Godt for miljøet

Den måske vigtigste årsag til at skifte til LED vedrører om miljøet. Det er nemlig en utroligt miljøvenlig måde at have lys på, og LED-pærer har også et langt mindre forbrug end eksempelvis normale sparepærer. Dit udslip af CO2 vil derfor formindskes markant, hvis du vælger at skifte til LED. Selvom det kan virke som en lille forskel, vil du på den lange bane bruge en hel del mindre energi. Vælger mange at skifte til LED, vil det derfor gøre en væsentlig forskel – og det er samtidig en måde at vise andre, at man vil være med til at gå forrest for at skåne miljøet. Et skift til LED kan dermed være en positiv, symbolsk handling.

Spar penge på sigt

Når du køber din LED-pærer, vil du opdage, at de koster lidt mere end de normale. Det kan derfor umiddelbart virke økonomisk ulogisk at investere i LED. Du vil dog efter noget tid opdage, at du nærmest aldrig skal skifte dine pærer, og du vil derfor hurtigt komme til at tjene dine penge ind igen. Der er derfor absolut ingen grund til at undlade at købe LED, hvis det er det økonomiske aspekt, der bekymrer dig – du vil med garanti spare penge på det.

Flere muligheder

LED-belysning gør noget godt for både miljøet og din pengepung. Det er to argumenter, som næsten kan stå alene for, at du skal investere i nye pærer. Der er dog mere, hvor det kommer fra, og faktisk vil du også finde ud af, at LED kan give dig langt flere muligheder i forbindelse med din belysning.

Det betyder, at du for eksempel kan lave specifikke spots i hjemmet, hvis du har nogle områder, du gerne vil have mere fokus på. Du kan også få belysning, som passer perfekt til middagsbordet, sofahygge eller noget helt tredje. Du kan tilmed vælge en belysning med bestemte farver, som eksempelvis får dig til at slappe af, eller som modarbejder træthed.

Også på arbejdspladsen kan der være mange fordele i at have bestemte spots, som kan give anledning til at øge arbejdseffektiviteten.

Gør en masse godt

Generelt kan det konstateres, at LED på mange måder er et fordelagtigt valg. Et valg af LED-pærer giver dig mindre besvær, fordi du sjældent vil skulle tænke på at skifte pærer. Derudover vil det formentlig gavne din gode samvittighed, at du gør noget godt for miljøet, når du vælger at skifte til LED.

Skriv en kommentar