Annonce

Dette skal du gøre for at skabe en ældre- og handicapvenlig bolig

Dette indhold er sponsoreret

 

Det kan være en udfordring at bevæge sig frit, hvis man har gangbesvær eller fysisk handicap – især når det kommer til boligen. Mange kan føle, at de er nødt til at flytte fra sit hjem for at rykke i en plejebolig, hvor der er de nødvendige ressourcer til at bevæge sig. Men du behøves faktisk slet ikke flytte, fordi der er mange muligheder for at gøre din bolig ældre- og handicapvenlig. Læs videre, og få tips og tricks til hvordan du udnytter din bolig bedst muligt! 

Gør brug af moderne teknologi

Hvis du gerne vil have mulighed for at blive boende, men har gangbesvær eller et fysisk handicap der gør at du ikke kan bevæge dig frit i boligen, kan du tage teknologiske metoder i brug. Moderne teknologi har udviklet sig drastisk, hvilket byder på mange forskellige løsninger til boligen. Med stolelifte kan du eksempelvis transportere dig selv op og ned af trapper gnindningsfrit. Stoleliften er monteret på en skinne som følger trappens trin, så du nemt kan bringe dig selv og ting med rundt i huset. Så selvom din bolig består af flere etager, er det altså ikke nødvendigt at flytte ud hvis du anskaffer dig en stolelift. 

Lav om på boligens indretning 

Hvis du er bundet til en rollator eller en kørestol, kan det være en udfordring at få adgang til boligen og derudover også bevæge sig frit uden hjælp udefra. Men med en rampe foran hoveddøren, kan du faktisk undgå at være afhængig af andres hjælp, da det betyder at du selv kan komme ind og ud af huset på egen hånd. I forhold til indretningen af boligen, kan du save dørtærskler og karme af, så du nemt og hurtigt kan komme rundt i boligen selvom du sidder i kørestol eller har en rollator. På den måde skaber du et trygt og sikkert hjem, hvor du selv har mulighed for at bevæge dig uden andres hjælp. 

Den fysiske tryghed

Der er dog andre udfordringer forbundet med fysisk handicap og alderdom. Man er ofte mere udsat for kriminalitet, fordi man er svagere eller ikke har de samme kræfter til at forsvare sig selv, som så mange andre raske mennesker. Derfor kan det være en god idé, hvis du anskaffer dig en overfaldsalarm, der tager direkte kontakt til en vagtcentral når du trykker på en knap. Inde på vagtcentralen sidder døgnvagter, der står klar til at hjælpe dig og kontakte politiet i tilfælde af overfald eller indbrud. Og med en overfaldsalarm, kan du trygt bo i egen bolig helt uden bekymringer. 

Skriv en kommentar