Disse overvejelser skal du gøre inden du laver en tilbygning

At bygge en tilbygning til ens hjem, er ikke nødvendigvis så ligetil som det lyder. Der er nemlig en masse regler der skal følges og tanker der skal tænkes. En tilbygning er uden tvivl populær af mange årsager. Det er eksempelvis en fantastisk nem måde at få et større hjem på, uden nødvendigvis at skulle flytte hele familien til et nyt hjem. Her kan du eksempelvis vælge at bygge et nyt børneværelse, en udestue eller blot at forstørre ét af de allerede eksisterende rum. Mulighederne er mange, og netop derfor er det så populært at bygge til.

Én ting er dog vigtig at tage med, inden du overhovedet overvejer at igangsætte processen. Her menes der naturligvis forsikringen. Det er helt essentielt at vide med 100 procents sikkerhed, helt præcist hvad din husforsikring dækker her. I mange tilfælde er det nemlig ikke tilfældet, at ens husforsikring dækker den nye tilbygning. Noget andet der er værd at overveje, er at få en forsikring der både dækker tilbygningen og dit hjem under byggeperioden. Opsøg professionel rådgivning vedrørende forsikringerne, for at undgå eventuelle problemer.

2018 har gjort det nemmere for dig at lave en tilbygning på din grund

Det har ikke altid været nemt at få lov til at lave en tilføjelse til ens hjem. Her var der et væld af processer der skulle gennemgås, blot for at eksempelvis få lov til at bygge et lille skur på ens grund. Men dette er ikke længere tilfældet. Fra og med januar 2018 er det ikke længere et krav, at man skal have tilladelse til disse mindre byggeprojekter.

Bygningsreglementet hedder BR18. BR18 gør det nemmere for husejere selv at igangsætte mindre byggeprojekter, mens det samtidig letter sagsbehandlingsbyrden for dem selv. Så længe man holder ens byggeri under 50 kvadratmeter, behøver man ikke søge om tilladelse. Naturligvis skal de byggetekniske regler stadig følges til punkt og prikke. Men alt i alt gør denne lovændring det en del nemmere, at komme i gang med dit tilbygningsprojekt. Idet småbyggeri, i kraft af BR18, ikke længere tæller med i bygningsprocenten, er der én ting mindre at bekymre sig om.

Tips og tricks til at gøre processen behagelig

Men blot fordi BR18 gør det nemmere at få lov til at bygge, er der stadig andre ting du skal huske på. Her kan der eksempelvis nævnes byggestilen. Alt for mange vælger en byggestil på deres tilbygning, der overhovedet ikke matcher det oprindelige hus. Nogle gange er dette et aktivt valg, men andre skyldes det simpelthen at folk ikke tænker sig om.

Naturligvis kan byggestilen på tilbygningen sagtens skille sig ud. Men at vælge noget, der overhovedet ikke passer til dit hus, er langt fra en god idé. Her er det igen klogt at konsultere med en professionel. Kun ved at spørge om råd, kan du finde den perfekte byggestil til dit hjem. Det er muligvis blevet nemmere at få lov til at bygge, men der er stadig faktorer at tage højde for.

Skriv en kommentar