Tips & Råd

El tjek pris

el tjek pris

Et el tjek er en grundig og professionel gennemgang af elinstallationerne i din bolig. En autoriseret elinstallatør gennemgår boligens synlige og skjulte installationer for at se, om der er eventuelle farlige fejl og skader i dine installationer.

Danske boligejere og virksomheder bruger et el tjek til primært to ting; Dels for at forhindre eventuelle brande i fremtiden og dels for at være berettiget en ejerskifteforsikring ved handel af boligen.

Men hvor meget koster et el tjek egentlig? Og hvordan undgår du at betale for meget for at få din elinstallatør forbi? Disse spørgsmål kigger vi nærmere på i artiklen lige herunder.

Få 3 gratis tilbud på et el tjek

Hvad er et el tjek – og hvad koster det?

Ved et elt jek forstås en professionel og grundig gennemgang af alle boligens elinstallationer – synlige som skjulte. Prisen på et el tjek kan variere ganske meget fra elfirma til elfirma, men generelt set ligger prisen mellem 500 og 2.000 kroner.

El tjekket udføres af en autoriseret elinstallatør, og siden 2012 har det været direkte obligatorisk at få udført dine el tjek af en autoriseret elinstallatør, såfremt du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring.

Elinstallatøren gennemgår alle boligens installationer, hvorefter han giver dig en klar og tydelig rapport over boligens tilstand på el-området. Herefter kan du nemmere tage stilling til, hvilke fejl og mangler du ønsker at udbedre, og hvilke du skal udbedre, hvis du ønsker at forsikre din bolig.

Sådan sparer du penge på dit el tjek

Politiken.dk har lavet en større undersøgelse af priserne for el tjek på det danske marked, og det viste sig, at der er meget store forskelle på priserne mellem de forskellige firmaer.

Derfor bør du heller ikke kaste dig hovedkulds ud i et el tjek med den første installatør, du finder i telefonbogen. Faktisk bør du lægge telefonbogen helt væk, og derimod åbne din computer og smutte på nettet.

Du finder nemlig en række professionelle og meget anerkendte udbudstjenester på nettet, som specialiserer sig i at give dig 3 uforpligtende og gratis tilbud på et el tjek. En af de mest populære udbudstjenester inden for el tjek er 3byggetilbud.dk, som sender din opgave i udbud blandt en række udvalgte autoriserede elinstallatører.

Hermed konkurrerer installatørerne mod hinanden for at få lov til at hjælpe dig med netop din opgave – dit el tjek. Dette sikrer, at du opnår meget skarpere priser, end hvis du går direkte til den første installatør, du kan finde.

Fejl i elinstallationer er stor synder i danske brande

Et el tjek er som bekendt en rigtig god idé, hvis du ønsker at sælge din bolig. Det kan være med til at give køber en idé om, at alt er, som det skal være. Omvendt kan det også vise, hvis der er fejl og mangler i elinstallationerne, hvormed både sælger og køber kan få en idé om omfanget af behov for reparationer.

Der er dog også en anden, og faktisk meget mere vigtig grund til, at du bør få lavet et el tjek i ny og næ. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen var fejlramte elinstallationer i de danske hjem nemlig den helt store synder i brande i 2009.

Hele 40% af samtlige brande i Danmark i 2009 skyldtes netop fejl i elinstallationerne, og dette tal svarer til intet mindre end 3.900 brande.

Skriv en kommentar