Inde

Epoxy gulv – Læs om pris, fordele og tilbud

epoxy gulv pris

I følgende artikel kan du blive meget klogere på de populære epoxy gulve herunder hvad du bør vide om denne gulvtype samt hvor du kan finde attraktive tilbud på gulvbelægning. Derudover kan du finde en overskuelig oversigt over de konkrete fordele og ulemper som er forbundet ved epoxy gulve.

Vil du have skræddersyet et tilbud på din byggeopgave? I så fald anbefaler vi 3byggetilbud.dk

Få den bedste pris på dit epoxy gulv

 

Vi anbefaler altid, at du indhenter tilbud fra forskellige leverandører, hvis du gerne vil have den bedste og billigste pris. Gør du det, er du altid sikker på, at du får et så alsidig billede af prisen på din opgave som overhovedet muligt.

Er det ikke tidskrævende at indhente mange tilbud?

Jo det er det helt bestemt, men heldigvis kan du få andre til at gøre arbejdet for dig – gratis og uforpligtende – takket være vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Hos 3byggetilbud.dk kan du nemlig gratis og uforpligtende indhente tre tilbud på et epoxy gulv udført af lokale håndværkere. Hvis du gerne vil vide mere om 3byggetilbud.dk, så anbefaler vi, at du ser videoen længere nede på siden. Ellers kan du få de tre gratis tilbud med det samme ved at klikke på nedenstående knap.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et epoxy gulv

Hvad er epoxy gulve?

De populære epoxy gulve vinder stadig større og større popularitet blandt os danskere. Epoxy gulve er kendt for dets suveræne slidstyrke, fugefrie overflade samt de mange flotte farvemuligheder, som med fordel kan bruges til at dekorere et hvilket som helst rum med.

Ideen bag epoxy gulve er, at gulvtypen skal give et minimalistisk og æstetisk touch til hjemmet, hvilket især er grunden til, at moderne restauranter og butikker rundt omkring i landet benytter disse epoxy gulve. De giver et spejlblank gulv i forskellige nuancer, hvilket får en til at associere direkte til en skøjtebane.

Som vi nævnte indledningsvist er epoxy gulvet især kendt i en industriel kontekst og bruges på grund af de unikke egenskaber, som omfatter:

 • Ekseptionel god slidstyrke
 • Hårdførhed
 • Hurtigt og nemt at rengøre

Epoxy gulve bliver modsat andre typer gulve lavet på et fundament af kunstharpiks som er ganske ufarligt i hærdet tilstand. Harpiksen giver et unikt look som passer ind i det moderne hjem. Det rå og industrielle udseende som epoxy gulvet bærer præg af komplementerer New Yorker-looket som danskerne i stigende grad efterspørger.

I hvilke rum kan du bruge epoxy gulve?

Som vi nævnte i ovenstående afsnit, så kan epoxy gulve benyttes i samtlige rum i husstanden. Det er med andre ord kun fantasien som sætter grænser. Der er utrolig mange muligheder for at få det i forskellige farver samt har du altid mulighed for, at give gulvet et personligt touch ved at lave mønstre i det.

Derudover er epoxy gulve også nemme at rengøre: Spildes der på gulvet, kan du hurtigt og nemt fjerne det, uden at bekymre dig om, at det efterlader genstridige pletter på gulvet.

Har du udvalgt rummet, hvor du gerne vil have monteret dit epoxy gulv? Så kan du med fordel søge vejledning hos fagkyndige personer, som kan vejlede dig i pris, opgavens omfang samt den konkrete fremgangsmåde under monteringen.

Er du nybegynder fraråder vi, at du selv kaster dig ud i et Gør-Det-Selv projekt, da epoxy er et tokomponentmateriale som skal blandes i de rette mængder. I forlængelse heraf skal materialet hærdes ordentligt, før det monteres på gulvet. Bliver det ikke hærdet ordentligt kan det gå ud over gulvets facon samt være decideret giftigt for os mennesker at være i kontakt med.

Vil du have et skræddersyet tilbud på din gulvbelægning? Så kan vi anbefale 3byggetilbud, hvor du kan indhente 3 uforpligtende og gratis tilbud på din byggeopgave. Det eneste du skal gøre er at beskrive din opgave og indtaste de fornødne informationer, som så bliver videreformidlet i en tæt dialog med fagkyndige personer. Det er helt op til dig selv om du vælger at benytte tilbuddene – og du kan med fordel sammenligne de forskellige tilbud med hinanden, så du er sikker på, at du finder den skarpeste pris på netop din opgave.

I nedenstående video kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud.dk kan give dig den bedste pris på epoxy gulve.

Sådan sparer du penge på din gulvopgave

Selvom at vi indledningsvist har gjort det klart, at en montering af et epoxy gulv bør efterlades til professionelle fagfolk, så kan du med fordel selv købe epoxy malingen. Enkelte leverandører tager som regel overpris for epoxy malingen og andre vigtige materialer. Undgå en kedelig overraskelse, når prisen skal gøres op og køb malingen selv. I forlængelse heraf er det altid vigtigt, at kommunikationen mellem dig og leverandøren er optimal. Sørg i den forbindelse for at sætte leverandøren grundigt ind i din og hans/hendes rolle i processen.

Det er vigtigt, at du gør den respektive leverandør klar over, at du har indkøbt bestemte materialer, så du ikke kommer til at skulle betale for materialerne to gange. Er du helt grøn på området og vil du selv stå for indkøb af materialer? Så er det vigtigt, at du husker at købe det rigtige epoxy maling – spørg gerne fagpersoner i din lokale byggebutik om den pågældende type epoxy maling passer til dit projekt.

Hvilke fordele og ulemper er der ved epoxy gulvet?

Mange tror fejlagtigt, at epoxy gulve er giftige i hærdet tilstand, hvilket får mange til at fravælge epoxy, når de skal have lagt nyt gulv. Dette er en misforståelse og der findes et hav af fordele ved at have et epoxy gulv frem for andre alternativer.

I gulvindustrien er epoxy gulve især kendte for følgende positive egenskaber:

 • De giver en fugefri og rengøringsvenlig overflade – slip for genstridige pletter
 • Epoxy gulve er skridsikre og giver et moderne look til hjemmet
 • Materialet epoxy har antistatiske egenskaber – ideel til bevægelige flader
 • Overfladebehandling med epoxy giver en god topforsegling
 • Epoxy gulve er modstandsdygtige over for hård punktbelastning

Ulemper ved at montere et epoxy gulv i dit hus:

 • Epoxy gulve er ikke et Gør-Det-Selv arbejde
 • Hærdes gulvet ikke ordentligt giver det permanente forandringer i overfladen
 • Epoxy kan inden hærdningen, være giftigt for huden, hvis ikke det bliver håndteret korrekt
 • Kan være dyrt at få monteret, hvis ikke du indhenter tilbud på din byggeopgave

Nu har vi listet de mest kendte fordele og ulemper op i ovenstående oversigt, så du kan med fordel opveje de positive ting med de negative. Om et epoxy gulv passer til netop dit projekt, med udgangspunkt i fordelene og ulemper, er noget du selv skal have taget op til overvejelse, inden du gør dit køb.

Hvad koster det at få et epoxy gulv?

epoxymaling

Hos Malgodt.dk kan du finde epoxymaling til ganske fornuftige priser

Det er svært at estimere en fast pris på et epoxy gulv, da prisen tager udgangspunkt i opgavens omfang og dit individuelle behov. Dog kan epoxy gulve fås til overkommelige priser og er som regel billigere til sammenligning med andre typer gulvbelægning. Jo flere m2 epoxy belægningen er, desto billigere bliver det for dig (mængderabat).

Ønsker du at spare flest mulige penge, eller har du ikke råd til et nyt epoxygulv? Så kan du med fordel gøre brug af et billigere alternativ. Alternativet er førnævnte epoxy maling som findes i forskellige farver.

I forlængelse heraf er det vigtigt at understrege, at epoxy malingen ikke har helt samme dybde og glans som det traditionelle epoxy gulv. Fordelen ved epoxy maling er, at du selv kan stå for arbejdet. Du behøver med andre ord ikke at få en ekstern leverandør til at stå for arbejdet.

Epoxy malingen er vandbaseret, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om giftholdige dampe, når du maler gulvet med det. Derudover får du mange af de samme fordele ved epoxy maling, som du gør ved epoxy gulvet. Du får et slidstærkt gulv med en flot overflade. Er der ujævnheder i overfladen bliver du dog nødt til, at søge professionel vejledning, da hele fundamentet skal laves om. Benyt med fordel epoxy malingen på faste trægulve, parketgulve, betongulve eller fliser.

Hvad koster epoxy maling så?

De fleste steder i butikkerne og på nettet kan du købe base og hærder, der dækker ca. 13 m2 for 700 kr.

Når du maler din gulvbelægning med epoxy maling, går der som regel op til en uge, før gulvet er gennemhærdet og klar til afbenyttelse. Dog kan det være en god idé at søge råd hos din farvehandler før du går i gang, så du er sikker på, at din fremgangsmåde er korrekt.

Derudover står det tydeligt i Arbejdsmiljøloven, at maler du selv dit gulv med epoxy maling, så er det lovpligtigt at tage et epoxy kursus, da epoxy kan virke allergifremkaldende og ætsende ved hudkontakt. Derfor er det en god idé altid at bruge handsker og overtræksdragt, når du benytter epoxy maling til dit gulv.

I forlængelse heraf er det dog ikke nødvendigt, at bruge maske, da epoxy maling er vandfortyndende og indeholder ikke-organiske opløsningsmidler. Når det er sagt, så gælder de gængse regler fra Arbejdstilsynets omkring arbejde med polyurethan og epoxy produkter derudover.

Slutteligt er det en god idé at have dermatologiske renseservietter ved hånden, hvis uheldet er ude og du får epoxy maling på huden.

Skriv en kommentar