Sponsoreret

Er du forvirret over leasingkonceptet?

leasing af bil

Her får du et overblik over hvilke fordele og ulemper der er ved leasing så du nemt kan vurdere, hvilken løsning du har brug for – og ikke mindst om leasing er for dig.

Når mandui dagligdagssproget hører leasing, menes der som regel flexleasing, hvilket overordnet går ud på, at et firma ejer en bil, som du betaler dem en månedlig ydelse for brugsretten til. En af hovedformålene med at lease en bil er at betale løbende for bilen, i stedet for at skulle låne eller opspare et stort beløb til at betale bilen med.

Der er en bred vifte af andre fordele ved leasing, som afhænger af leasingtypen, og som kan spare dig en del penge hvis du vælger den model, der passer til dit behov. Nedenfor forklarer vi dig forskellene på de forskellige typer leasingaftaler.

Nybilsleasing

Ved nybilsleasing er en af fordelene, at du får en meget lav løbende udgift på service og reparation – med denne leasingtype kan du altså sikre dig en stor sandsynlighed for ikke at betale ret mange uforudsete udgifter til bilens vedligeholdelse.

Denne type aftale er altså god, hvis du ikke har plads i budgettet til uforudsete udgifter, men godt kan budgettere dig ud af en lidt større månedlig ydelse, fordi bilen er ny. Med denne type aftale skifter du som regel bilen ud efter 2-3 år, sådan at du altid kører i en ny bil.

Brugtbilsleasing

Når du leaser en brugt bil, har du den fordel, at du betaler en væsentligt lavere månedlig ydelse end ved en ny bil. Denne model er oplagt, hvis du gerne vil spare penge på både startydelsen i leasingen og den månedlige ydelse, mod at du må leve med at bilen er brugt.

Et punkt hvor du sparer mange penge på brugtbilsleasing, er afgiften til SKAT. Grunden til dette er, at afgiften i leasingaftaler reduceres forholdsmæssigt med leasingaftalens længde, sådan at du kan spare tæt på ¾ af afgiften, hvis du leaser en bil i 36 måneder.

Du kan læse mere om leasing på dette website, hvor du også kan finde information om hvordan du kan spare penge på at lease til erhverv.

 

Skriv en kommentar