Annonce

Få et klart lys med en damplampe

Annonce:

Belysning er en vigtig del af vores liv. Det er en ting, som er tilstede alle steder, uden at vi tænker over det. Men lys er ikke bare lys, og der findes en lang række forskellige lyskilder. En af dem er damplamper, som er medvirkende til at give et stærkt og klart lys.

 

Selvom LED pæren er ved at overtage markedet for belysning, kan du stadig sagtens bruge led damplamper til mange forskellige formål, hvis du ønsker en helt specifik belysning.

 

Hvad er en damplampe?

 

En damplampe, eller metalhalogen, er en lyskilde, som skaber lys ved hjælp fra en bue af lys, som er fyldt med en gasblanding bestående af fordampet kviksølv og metalhalogenider. En damplampes lys kan sammenlignes med solens stråler, fordi den har et mere blåt spektrum end andre lyskilder. Praktisk talt betyder det, at damplampen udsender mere synligt lys end andre typer lamper.

 

En af de ting som adskiller damplampen fra andre lyskilder er, at noget at lyset ”går til spilde”. Det skal forstås på den måde, at noget af lyset ofte bliver udsendt udenfor den synlige del af det elektromagnetiske felt. Det er en fordel, hvis man ønsker at benytte damplampen til oplysning, hvor belysningen bliver af en højere intensitet end normal belysning.

 

Damplamper bruger den samme teknologi som gasudladningslamper, men er mindre i størrelsen. Det betyder, at de kan placeres i mindre amarturer. Nogle af damplamperne har et såkaldt UV-Block, som er en sikkerhed imod misfarvning af belyste objekter.

 

Hvad kan man bruge en damplampe til?

 

Hvis man er interesseret i planter, kan man passende bruge damplampen til at passe sin planter på den bedst mulige måde. Balancen mellem det hvide og blå skær er med til at give planten alt den forsyning, som den har brug for. Damplamper er især brugbare, hvis du har større planter inden for.

 

 

 

 

Skriv en kommentar