Få haven til at blomstre

En nyklikket græsplæne i den der helt rigtige grønne nuance og bede, der bugner af farverige blomster og stedsegrønne planter. Er du også en af dem, der ofte kigger med en vis grad af misundelse på andres farverige og sprudlende haver? Består din egen have mest af mosbegroet græsplæne og et par halvvisne blomster i bedene? Så skal du ikke miste modet, for med et par små fifs, kan din have blive meget mere indbydende og levende at se på.

Vælg flerårige planter

Hvis du er en af dem, der hellere vil nyde foråret og sommeren med at grille og slappe af på græsplænen, så sørg for at plante stauder i dine havebede. Stauder er flerårige planter, og de vil derfor blomstre år efter år, uden at du skal huske at plante nye hvert forår. Spørg i dit havecenter, så du er sikker på at få fat i nogle blomster, der har optimale forhold i det danske sommervejr. Det er jo nemmest, hvis du ikke skal huske at vande dem en gang om ugen.

Vælg stedsegrønne planter

Hvis du vil forlænge havesæsonen, kan du med stor fordel vælge at plante stedsegrønne stauder, der kan tåle vinterens kulde. Om vinteren kan haven godt virke trist og brunlig, men med lidt stedsegrønt hist og her, vil haven være indbydende året rundt. For en stærk effekt kan du mikse med mere farverige blomster, så der stadig kommer lidt ekstra farve og krudt på i sommermånederne.

Husk at give jorden gødning

I manges øjne er gødning noget, kun landmændene bruger, men sådan bør det faktisk ikke være. På webshops som www.danishagroshoppen.dk kan du købe gødning i mindre portioner, der er beregnet til havebrug, og med det ved hånden, giver du blomsterbedene et ekstra boost. For mange vil det være oplagt at blande gødningen i bedene bløde muld, men faktisk bør du også gøde din græsplæne. Ved at gøde græsplænen en gang om måneden fra de tidlige forårsmåneder til september, gør du græsset mere modstandsdygtigt og hjælper græsstråene i kampen mod mosset. Er dette ikke nok til at bekæmpe mosset, kan du desuden give plænen havekalk. Kalken gør, at gødningen bliver optaget bedre, og samtidig har mos svært ved at gro i kalkrig jord, så kalken slår to fluer med et smæk. For at få en blød og smuk græsplæne, bør du altså pleje den, som du plejer dine blomster.

Læs også artiklen om Robomow robotplæneklippere

Skriv en kommentar