Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Få klimavenlig energi fra danske vindmøller - Læs mere
Sponsoreret

Få klimavenlig energi fra danske vindmøller

vindmøller

Det danske vejr er perfekt til at producere energi i mødet mellem vind og vindmøller. Derfor er vi blandt de førende i verden i produktion af vindenergi og i udviklingen af vindmøller.

De danske vindmøller står både inde i landet og i farvandet nær kysterne i de såkaldte havvindmølleparker. En af Danmarks største vindmølleparker er placeret ved Anholt, og ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen producerer den strøm til ca. 400.000 husstande, hvilket svarer til hele fire % af Danmarks elforbrug. Den første havvindmøllepark blev i øvrigt etableret i 1991 ved Vindeby, og de fleste er nok bekendt med det imponerende syn af de høje vindmøller i hele Danmark.

Se et kort over danske havvindmølleparker hér.

Fra vindmølle til stikkontakt

Den geografiske placering har indflydelse på, hvor meget elektricitet en vindmølle kan producere. Vindmøller placeret i havet producerer generelt mest og er samtidig lidt dyrere af bygge. Faktisk producerer en gennemsnitlig vindmølle så meget energi under normale vindforhold, at det tager mindre end seks måneder, før den har produceret energi svarende til den mængde, der bruges på dens fabrikation, opstilling og vedligeholdelse.

Den dagsaktuelle mængde af produceret vindenergi er ikke noget, du mærker som individuel forbruger, når du tænder dit tv, eller hvis du sætter føntørreren i stikkontakten om morgenen. Derfor er dit strømforbrug heller ikke afhængig af, om det blæser eller er stille vejr i længere perioder. Vælger du at abonnere på vindstrøm via dit elselskab er du garanteret el hele dagen, præcis som du er vant til med den traditionelle strømforsyning.

Få vedvarende energi med naturens kræfter

Vindmøller giver mere end de tager, forstået på den måde, at den enkelt vindmølle i sin levetid har en positiv energibalance. Samtidig skåner vindmøllerne miljøet for udledning af CO2, der som bekendt er den store klimamæssige synder, når det kommer til strøm produceret af fossile brændstoffer på eksempelvis kul- og naturgasfyrede kraftværker.

Vinden er en kilde til vedvarende og klimavenlig energi, og derfor giver det for rigtig mange danskere god og bæredygtig mening at støtte op om de lokale vindmøllers produktion af grøn strøm.

Er det dyrt at købe grøn energi?

I hele Danmark har du mulighed for at benytte dig af den miljøvenlige strøm fra vindmøller. Når du er interesseret i grøn energi, er det derfor en god idé, at du undersøger de aktuelle tilbud i dit elselskab. De fleste tilbyder en prisvenlig el-aftale med vindmølleenergi. Prisen er som regel blot få øre højere pr. kWh end ved traditionel el.

Ønsker du at starte din egen forsyning af vindenergi, har du mulighed for at opstille en husstandsmølle eller købe en andel i en lokal vindmølle. Du kan læse mere om regler og tilladelser hér på Energistyrelsens side om energi sparenergi.dk.

Hvis du vælger at købe vindmølleenergi, er du samtidig med til at støtte vedligeholdelsen af vindmølleparkerne og i visse tilfælde også opbygningen af nye. Vindenergi er en vedvarende energikilde, som samtidig er miljøvenlig og med til at skabe et sundt klima nu og på længere sigt.

Skriv en kommentar