Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Facaderenovering pris - Læs alt om renovering af facaden inkl. priser her
Ude

Facaderenovering

facaderenovering

Der findes flere forskellige former for facaderenovering, og mange af dem kan du selv stå for. Det gør, at du kan spare nogle penge, men kræver selvfølgelig også, at du lægger mange timer og mange kræfter i det. Har du ikke lyst til det, eller synes du mangler de fornødne færdigheder, kan du nemt få en professionel håndværker til at stå for det.

Når du bor i hus, skal du løbende renovere din facade. Vind, regn og sol slider på facaden, lige meget hvilket materiale den er lavet i. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vedligeholde den løbende. Hvis du opdager skader på den, er det også vigtigt, at du får taget hånd om dem så hurtigt som muligt. Ellers åbner det op for værre skader, som bliver dyrere at få udbedret.


Anbefaling: Sådan får du den bedste pris på facaderenovering

Har du en facade, der skal renoveres? Hvis ja, så anbefaler vi, at du bruger 3byggetilbud.dk til at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på facaderenovering.

sådan virker 3byggetilbud.dk

På den måde kan du sammenligne flere forskellige tilbud fra professionelle firmaer. Og det vil alt andet lige være med til at sikre den bedste pris på renovering af facaden som muligt.

Få 3 gratis tilbud på facaderenovering her


Der er mange ting, som du nemt kan lave på din facade, hvis du er lidt fiks på fingrene. Det kan spare dig for mange penge. Skal din facade have den helt store tur, kan det dog være værd at hyre nogle håndværkere til at gøre det. Det kan være med til at spare dig for meget tid og sørge for, at du får et professionelt resultat, som du kan være sikker på holder i mange år fremover.

Der findes mange former for facader. Det kan for eksempel være mursten, en pudset facade eller en facade af træ. Lige meget hvad skal de løbende renoveres og vedligeholdes. Du får her nogle tips til, hvad du selv kan lave, lige som vi også kommer ind på, hvad det vil koste, og hvordan du kan finde de billigste håndværkere, hvis vælger at få andre til at lave arbejdet.

Facademaling gør underværker for dit hus

Facademaling er en af de ting, som du selv kan kaste dig ud i uden at være den helt store handymand. Har du prøvet at male indenfor, vil du opleve, at det minder meget om det. Du skal starte med at afdække omgivelserne. Det kan for eksempel være planter, der vokser op af muren. Husk også vinduer og døre i facaden.

Derefter skal du rengøre facaden ved at vaske den og skrabe afskallet malet af og reparere eventuelle skader. Længere nede i artiklen kan du læse, hvordan du kan reparere pudsskader. Hvis det er ny og ubehandlet puds, du skal male, behøver du kun give det omgang grunder, før du maler facaden.

Brug handsker og briller, når du maler, og mal så facaden to gange. En gang, hvor du grundmaler og en gang igen, når den første maling er tør.

Vandskuring ændrer udseende på huset markant

Vil du gerne have et nyt udseende på dit murstenshus, er det en god ide, at du vandskurer det. Det kan være med til at give huset et helt nyt udtryk. Særligt hvis dine mursten er begyndt at se lidt trætte ud, kan det få huset til at føles som nyt.

Når du skal vandskure huset, skal du bruge tyndpudsmørtel. Det kan købes i et byggemarked og du behøver kun at blande vand i. Du kan også leje en røremaskine i byggemarkedet til at blande med.

Det er egentlig meget simpelt at komme pudslaget på: Du kommer det på et stålbræt og trækker opad. Når pudsen er ved at være tør, vandskurer du det ved at tage et skumgummibræt, gøre det let fugtigt og køre det rundt i små cirkelbevægelser på væggen. Der findes forskellige typer af skumgummibrædder alt efter, hvilken tekstur du ønsker.

Hvis du gerne vil have, at man kan se murstenene gennem pudset, er det vigtigt, at du får vandskuret pudslaget så tyndt, at det er muligt. Se flere tips her:

Reparation af fuger i murværket

Bor du i et murstenshus, vil du helt sikkert opleve, at der på et tidspunkt kommer huller i fugerne. Dem kan du dog nemt selv reparere. Du skal starte med at tage den løse mørtel mellem stenene ud. Det er vigtigt, at du får fjernet i hvert fald 30 millimeter fuge, og at du få renset de omkringliggende mursten for mørtel, ellers kan den nye fuge ikke hænge fast.

Du kan selv blande mørtel eller købe et færdig mix i byggemarkedet. Det er vigtigt, at det har en fast konsistens. Inden du kommer mørtel i fugerne, skal du stænke mursten og fuge med vand. Selve mørtlen kan du nemt presse på plads med en fugeske.

Når fugerne er blevet mere faste, kan du begynde at arbejde med at gøre dem pæne. Det kan for eksempel være med et fugejern, der gør, at de bliver helt glatte. Få flere tips til at reparere dine fuger her:

Reparer skader på pudset

Vejret slider hårdt på din facade. Det kan derfor få pudsen til at falde af. Det ser rigtig grimt ud og er ikke godt for huset, hvis det står for længe med skallende puds. Det er derfor vigtigt, at du enten selv får det repareret eller får nogle andre til det.

Du skal altid starte med at rengøre det beskadigede område for løst puds. Når murstenene inden under er blevet blotlagt, er det vigtigt, at du undersøger, om der er nogle af dem, der er blevet beskadigede. Er der det, bør du få fat på en murer. Er der ikke det, kan du fortsætte reparationen.

Inden du kommer ny mørtel på området, skal du stænke det med vand for at binde støvet. Du skal altid starte med at dække kanterne af hullet med mørtel og til sidst kaste mørtel ind i midten. Når mørtlen er fingertør, kan du gå i gang med at pudse. Se hele videoen om, hvordan du kan reparere puds her:

Giv soklen en ny overflade

Hvis du har vandskuret facaden på dit hus, kan det være flot, hvis du også giver din sokkel en ny overflade. Det kan også være, at soklen trænger til det.

Du kan købe en specialmørtel nede i byggemarkedet, som du bare skal blande med vand. Den bliver typisk kaldt tyndpudsmørtel eller multimasse.

Du komme massen på soklen ved at komme den på et stålbræt og trække et tyndt lag på nede fra og op. Har du sætningsskader i soklen, kan du lægge et lag armeringsvæv ind mellem to lag af multipudsen. Det vil afhjælpe skaden, selvom det ikke reparerer den.

Det tager op til to timer alt efter vejret, før multimassen er mere fast. Når den er det, kan du vandskure den med et fugtigt skumgummibræt, som du kører rundt i små cirkelbevægelser. Denne video viser fra start til slut, hvordan du kan give din sokkel nyt udseende:

Vedligeholdelse af træhus skal ske løbende

Det er også vigtigt, at du vedligeholder facaden på dit træhus. Ellers vil den med tiden blive grålig. Derudover øger det også risikoen for råd og svamp i træet, hvis du ikke med jævne mellemrum overfladebehandler træet. Det kan være med maling, tjærebehandling eller olie.

En træfacade bør overfladebehandles hvert femte år. Der er dog nogle træsorter, der har et særligt højt indhold af olie, som ikke har brug for at blive overfladebehandlet lige så ofte. Alle træsorter har dog brug for at blive overfladebehandlet. Alt andet er en myte.

Pris på facaderenovering pr. m2

Prisen på at renovere din facade afhænger selvfølgelig af, hvilket materiale du skal bruge til det, hvor stort dit hus er, og om du vælger selv at gøre det, eller du gerne vil have en professionel håndværker til at gøre det.

Står du selv for det, skal du selvfølgelig kun betale for materialer og eventuelt for leje af specialudstyr. Du skal dog være indstillet på, at det kan tage lang tid at renovere en hel facade, og når det kommer til stykket, er tid jo også penge.

Hvis du gerne vil have et tilbud fra dygtige håndværkere i dit lokalområde, kan du besøge hjemmesiden 3byggetilbud.dk. De kan hjælpe med at finde tre lokale håndværkere, der er interesserede i at give et tilbud på facaderenoveringen. Det gør det nemt for dig at finde det billigste og kan derofr både spare dig for tid og penge.

3byggetilbud.dk kan hjælpe dig, lige meget hvilken håndværker du skal have fat i. Det kan være en murer til at reparere fuger og vandskure din facade, eller en maler, der kan male din træfacade.

Facaderenovering kan betale sig

Går du med tanker om at sælge inden for en overskuelig årrække, kan det godt betale sig for dig at gøre noget ved facaden. Den er noget af det første, som køberne ser, når de ser dit hus. Det er derfor vigtigt, at de ikke, når de ser facaden, tænker, at der godt nok ligger meget arbejde i at få sat den i stand. Så vil de allerede være på vagt over for, hvordan huset ser ud indvendigt.

Du kan altså være heldig at tjene de penge, som du har brugt på facaderenovering, ind, når du sælger dit hus, fordi køberne er villige til at give noget mere for det, når de ikke selv skal bruge en masse tid og kræfter eller en masse penge på at sætte facaden i stand.

Derudover kan en renovering af facaden også være med til at give et bedre indeklima i huset. Det er helt sikkert noget, som kommende købere også vil vægte meget højt.

Skriv en kommentar