Annonce

Find den rigtige sofa for dig

Annonce:

Sofaen er sandsynligvis det primære møbel i din stue. Det er her, at venner og familie kan mødes til hyggelige aftener og glade dage. Derfor er det en god ide at tænke sig lidt om, inden du går ud og vælger en ny sofa. Forskellige sofaer kan nemlig bruges på forskellige måder og det påvirker hvordan mennesker taler og hygger sammen. I denne oversigt kan du få indblik i hvordan du vælger den helt perfekte sofa for dig.

Tilpas sofaen til rummet

Inden du går ud i den nærmeste møbelforretning efter en Sofa, er det vigtigt, at du har en præcis fornemmelse af stuens størrelse. Det er nemlig vigtigt, at sofaen passer til rummets størrelse. En for stor sofa kan hurtigt virke meget klodset i et mindre rum og i værste fald betyde, at man ikke kan bevæge sig rundt uden at kravle over sofaen i tide og utide.

Tænk over dine andre møbler

Hvis du har andre møbler – lænestole, borde eller måske endnu en sofa – kan det være en god idé at tænke over, hvordan den nye sofa fungerer i sammenspil med de andre møbler. Hvis du godt kan lide en enkelt, stringent og sammenspillet udtryk, kan du vælge en farve til sofaen som fungerer godt i sammenspil med de andre. Eller du kan kigge efter et sofadesign, som ligner eller komplimenterer de andre møbler på en pæn måde.

 

Tænk over dine komfortbehov

Du kommer med stor sandsynlighed til at tilbringe meget tid i din sofa. Derfor er det en god idé at vælge en sofa, som opfylder dine komfortbehov bedst muligt. Kan du lide at ligge i din sofa, kan det rigtige valg for dig være en dyb ‘flydesofa’ med chaiselong. Skal sofaen mere bruges til at sidde i kan, er det vigtigt, at sofaen ikke er for dyb, og at ryglænet er højt nok.

 

Det rigtige materiale

Materialet har også betydning for komforten – på flere måder. Hvis du f.eks. er støvallergiker, kan du overveje at investere i en lædersofa, som ikke producerer lige så mange støvpartikler som mange stofsofaer. En groftvævet sofa holder sig pæn længe, men nogle vil ikke føle, at stoffet er det rette for dem.

 

Praktiske behov

Mangler du opbevaringsplads? Så kan du få sofaer med indbygget opbevaring, som hjælper på problemet. Du kan også købe en sovesofa, som hurtigt kan blive til en ekstra soveplads for en overnattende gæst.

 

Skriv en kommentar