Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 380

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 384

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 411

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 423

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 442
Fire gode råde til at indrette det perfekte soveværelse - Læs mere
Annonce

Fire gode råde til at indrette det perfekte soveværelse

Reklame: Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove, som det populært påpeges. Søvn har desuden indvirkning på vores ve og velvære, samt på vores præstation i hverdagen. Med dette in mente, er det ikke svært at se, hvorfor indretningen af et soveværelse kan være så vigtigt. Hvad der følger, er fire gode råd til at ramme denne indretning helt perfekt.

 

Ro på farverne

Et soveværelses fornemmeste opgave er at være et godt sted at sove. For at dette skal opnås, er det vigtigt, at indretningen af soveværelset skaber ro. Hvis der er for meget der kan distrahere, kan hjernen hurtigt blive optaget, og det kan være svært at slappe helt af og falde godt i søvn. For at skabe denne ro, er det smart at starte med at overveje sit farvevalg.

 

For mange farver i soveværelset, herunder særligt pangfarver, kan ofte overstimulere hjernen, og skaber ikke et godt soveklima. Farverne skal holdes til et minimum, og ofte er hvid den bedste løsning. Vil man have lidt farver ind er mindre kraftige farver som pastelfarver ofte et godt valg. Dog skal man også her helst holde det til så få forskellige farver som muligt.

 

Gør det nemt at holde velordnet

En anden måde der kan være for meget ”larm” i et soveværelse, er hvis der roder. Dette er måske lidt åbenlyst, men det er vigtigt at have med når man indretter sit soveværelse. Det er nemlig vigtigt at sørge for god opbevaringsplads til alt man skal have på sit soveværelse. Ydermere, er det vigtigt at denne opbevaring ikke gør, at alt er synligt fra sengen.

 

Man kan for eksempel med fordel udnytte pladsen under sengen. Dette kan både betyde en klassisk løsning som kasser på hjul under sengen, men mange senge kommer også med indbygget opbevaring, for eksempel skuffer i siden eller i fodenden. En anden løsning er at have sin opbevaring bag sengen. Her vil ens blik typisk ikke falde når man er gået i seng, og derfor er rod ikke det samme problem.

 

Overvej dit pladsbehov

Mange drømmer om at have et stort soveværelse, hvor der er plads til alt muligt. Særligt hvis man er flyttet fra lejlighed til hus kan det være fristende at vælge det største værelse til soveværelse. Det er dog smart at overveje det modsatte. Soveværelsets primære funktion, et værelse at sove i, kræver ikke stor plads, så et mindre værelse kan ofte fungere glimrende.

 

En god tommelfingerregel er, at der skal være plads til sengen og det mest nødvendige opbevaring, og så skal der gerne være adgang til sengen fra alle kanter. Dette kan ofte klares på færre kvadratmeter end man tror, så længe man indretter smart. Dette vil kunne frigøre de større rum til at blive brugt til noget der er mere brugbart i de vågne timer, for eksempel en tv-stue.

 

Den minimalistiske løsning

En mere radikal og minimalistisk løsning, er at fjerne alt, eller så meget som muligt, fra soveværelset. Ideen er at skabe et rum der kun er til at sove i. Det er selvfølgelig ikke de fleste huse der har walk-in-closets, men man kan dog overveje om der er et andet rum i huset der kunne huse ens tøj. Eventuelt kan man have nattøj og undertøj i soveværelset og andet tøj andetsteds.

 

Kan man lykkes med dette har det to positive effekter. For det første vil det automatisk gøre ens soveværelse mere roligt, og det vil desuden være nemmere at holde det sådan. For det andet hjælper det også på pladsspørgsmålet. Et soveværelse med minimalt behov for opbevaringsplads, kan fylde noget mindre end et der skal have plads til både tøj og kondicykel.

Skriv en kommentar