Sponsoreret

Flyt arbejdssedlerne ud i skyen og spar tid og ressourcer

webhosting priser

Hver dag spilder danske håndværkervirksomheder masser af tid og ressourcer på at registrere time- og materialeforbrug. Ved at gå fra papir og til en elektronisk løsning i skyen, kan der spares mange penge og undgås meget dobbeltarbejde. Samtidig får både mester og den enkelte medarbejder et meget bedre overblik over deres hverdag.

Den typiske danske håndværksvirksomhed består oftest af mester selv, nogle svende og lærlinge og så en kontoransat eller to til at køre alt det administrative omkring firmaet. Mester fordeler tiden mellem at lede virksomheden, besigtige nye opgaver og skrive tilbud, mens svende og lærlinge helst skal bruge tiden på at løse opgaver uden hos kunderne.

Papirnusseri af værste skuffe

Til at styre de forskellige opgaver som de kørende medarbejdere løser, udleveres der en arbejdsseddel. Sedlen skal enten hentes på firmaadressen, eller også har mester den med, når han kører sin – oftest daglige – runde til de forskellige pladser.

På sedlen skal medarbejderne så registrere time- og materialeforbruget på opgaven. Det gøres i hånden – enten i ledige stunder eller som oftest sidst på dagen. Men for at registrere materialeforbruget, er det oftest nødvendigt at angive varenummeret eller en anden unik identifikation af den pågældende vare. Det kan være svært at huske. Så tit bliver det kun til en beskrivelse af hvilken vare, der er tale om.

Når opgaven er færdig, skal arbejdssedlen tilbage til kontormedarbejderen, der så taster det ind i økonomisystemet. Det fører nemt til opklarende telefonopkald til håndværkeren, når kragetær eller materialeangivelser ikke kan gennemskues. Det betyder ekstra tid for både håndværker og kontormedarbejder, når der skal kommes i tanke om og findes frem til den rigtige vare.

Masser af dobbeltarbejde

Så ikke nok med at den traditionelle papirbaserede arbejdsseddel er noget værre papirnusseri. Håndteringen indebærer også en masse dobbeltarbejde, fordi arbejdet med at registrere timer og materialer skal gøres to gange – først af medarbejderen på papir og sidenhen af kontormedarbejderen eller mester selv, når denne skal skrive timerne og materialer ind i økonomisystemet, for at kunden kan faktureres.

Gør arbejdssedlen elektronisk i skyen

Skal I slippe for det meget tids- og ressourcekrævende dobbeltarbejde, er den smarteste løsning at vælge en såkaldt cloudbaseret løsning til time/sagsstyring som f.eks. E-komplet. Dette system kan tilgås via internettet fra både computer, tablet og mobil, uanset hvor medarbejderen befinder sig.

Det bedste ved systemet er, at der ikke skal findes budget til at investere i software og tilpasning af dette. For systemet er abonnementsbaseret, så det kræver blot, at der købes abonnement til det antal medarbejdere, der er ansat – og så er I i gang.

Registrér timer og materialer fra mobilen

Med et sådant system kan den enkelte medarbejder registrere både sine timer og alle brugte materialer direkte fra mobilen. Alle varer kan slås op i varekartoteket. For time/sagssystemet spiller naturligvis sammen med firmaets økonomisystem.

Det betyder samtidig, at alle oplysninger kun skal registreres en gang. Så lige så snart en opgave er færdig, har I alle oplysninger om sagen i økonomisystemet, så kunden kan faktureres.

Giver både mester og medarbejdere bedre overblik

Samtidig får alle – både mester og medarbejdere – bedre overblik over deres hverdag. For kommunikationen om de forskellige opgaver foregår også i time/sagssystemet. Hver enkelt medarbejder kan se sine opgaver og tilgå alle nødvendige informationer fra mobilen. Det sparer masser af opkald og oftest også mesters daglige runde på pladserne.

Spar mange penge med elektronisk opgavestyring og registrering

Så det forholdsvis lave abonnement på et time/sagssystem som f.eks. E-komplet kan hurtigt tjenes hjem i form af flere fakturerbare timer og frigivelse af ressourcer til andre opgaver.

Hvor mange penge, der kan spares i jeres virksomhed, kan I beregne her.

Skriv en kommentar