Annonce

Guide: derfor skal du bruge flis i din have

Annonce:

Som haveejer har du mange muligheder for at indrette en lækker og indbydende have med flotte og brugbare planter. Her er bl.a. flis et populært valg til at putte i bede og sprede ud omkring træer, og det kan derfor også være den helt rette beslutning for dig.

 

Flis kommer nemlig med rigtig mange fordele i haven, og det kan gøre dit liv som haveejer nemmere på flere områder.

 

Flis holder på fugten

Hvis jorden i dine bede er bar, er den udsat for solens varme. Det er en ulempe midt på sommeren, hvor det er tørt, og hvor dine planter har brug for ekstra vand. Her vil bar jord hurtigt miste sin fugt, og netop derfor er et bunddække af flis et godt valg til et bed, hvor du har problemer med at holde jorden fugtig nok til dine planter.

 

Beskyttelse mod erosion

Flis beskytter jorden i dine bede på mere end én måde. Når jorden er bar i et bed, er den nemlig også udsat for erosion i forbindelse med blæst og kraftig regn. I hårdt vejr vil topjorden enten skylle eller blæse væk, og dette er endnu en god grund til, at du skal beskytte din jorden med flis, der holder det hele på plads.

 

Holder ukrudt nede

Et bunddække af flis holder varmen væk fra jorden, hvorfor færre ukrudtsfrø i dine bede vil spire og give problemer for dig som haveejer. På samme tid kan et tykt lag af flis holde ukrudtet helt væk fra dine bede.

 

Næring til dine bede

Når flis bliver nedbrudt af mikroorganismer i jorden, frigives næringen i træet. Det er næring, der nu bliver tilgængelig for dine planter, og derfor får du på sigt de samme fordele med flis som med frisk plantemuld.

 

 

Skriv en kommentar