Annonce

Guide: Det skal du vide om ægtepagt

Annonce:

Står du lige nu og skal giftes, og overvejer, om der skal laves en ægtepagt? Bare rolig, du er langt fra den eneste. En ægtepagt kan virke en smule uoverskuelig, og det kan derfor være svært at tage den rette beslutning. Vil du vide mere om, hvad en ægtepagt er, og hvad den helt præcist indebærer? Så læs mere herunder, hvor du får en komplet guide med al den viden, du skal bruge om ægtepagter. Måske vil du blive overrasket!

Hvad er en ægtepagt?

Det er altid spændende at skulle giftes med personen, man elsker. Der er dog ting, som eksempelvis en ægtepagt, man skal huske at tage stilling til. Når du bliver gift, med personen du elsker, får du automatisk en delingsformue. Det betyder, at hvis ægteskabet ophører, skal alle formuer dele lige imellem begge parter. Hvis du og din partner ikke ønsker sådan en opdeling, skal I lave en ægtepagt. Når I indgår i en ægtepagt, laver I en aftale om, hvordan de forskellige formuer skal splittes imellem jer, hvis ægteskabet ophører. Selvom man selvfølgelig håber, at ægteskabet varer for evigt, er det vigtigt, at man laver en klar aftale om, hvordan pengene i forholdet skal fordeles.

Forskellen på fuldstændigt særeje og kombinationssærseje

Der er forskel på ægtepagter. Du og din partner kan enten vælge imellem en ægtepagt med fuldstændigt særeje eller kombinationssærseje. Fuldstændigt særeje er, når formuer ikke bliver splittet og fordelt ved slutningen af et ægteskab. Ved fuldstændigt særeje deler du altså ingenting med din partner – uanset hvad årsagen til bruddet er. Kombinationssærseje er den ægtepagt, hvor der ved dødsfald skal splittes lige op. Det er 100 procent op til dig og din partner at vurdere, hvilken ægtepagt, der passer bedst til jeres forhold og ægteskab.

Hvornår skal der oprettes en ægtepagt?

Det er som udgangspunkt op til ægteparret selv, hvornår der skal oprettes en ægtepagt. Der kan både oprettes en ægtepagt før og efter ægteskabet. Fagpersoner anbefaler dog, at man laver en ægtepagt før ægteskabet startes. Grunden til dette er, at begge parter kan få indflydelse på, hvilken ægtepagt, der skal vælges. Når I vælger ægtepagt, er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at der ved dødsfald under et ægteskab skal hensyn til testamentet. Det er testamentet, der beskriver den afdødes sidste ønsker og behov, og det er derfor vigtigt, at dette bliver bragt i spil ved dødsfald.

Der er mange ting, man skal overveje, når det kommer til en ægtepagt!

Skriv en kommentar