Værktøj

Guide: Multistiger

multistige

Har du hørt om multistigen? Denne stigetype er et oplagt valg, hvis du er på jagt efter en stige, der besidder en lang række fordele og som samtidig er nem at transportere fra A til B – for eksempel i en håndværkerbil, hvor pladsen er trang.

Her på siden får du en brugbar guide til multistiger som bl.a. vil give dig viden om de fordele og ulemper der findes, hvilke mærker som er de mest populære inden for multistiger samt nogle eksempler på stiger og dertilhørende priser.

Af sikkerhedsmæssige årsager bør du kun vælge multistiger som er EN131 godkendte

Eksempler på multistiger og priser/tilbud

Herunder har vi samlet tre eksempler på multistiger (EN131 godkendte) og dertilhørende priser. Alle multistigerne kan købes hos en af Danmarks bedste forhandlere af stiger – nemlig STIGEFABRIKKEN.dk.

Silkeborg Foldestige

Home 

silkeborg foldestige

Set til 718 kr.

Læs mere

Wibe Kombistige Prof

3-delt

wibe multistige

Set til 5.551 kr.

Læs mere

Secura Multistige

Proff

secura multistige

Set til 2.524 kr.

Læs mere

Fordele og ulemper med en multistige

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der selvfølgelig både er fordele og ulemper ved at vælge en multistige. Med henblik på at hjælpe dig med at bliv klog på multistiger, har vi herunder opstillet de vigtigste fordele og ulemper.

Fordele

 • Multistige betyder flere funktioner
 • Meget slidstærk grundet kvalitetsfyldt materiale
 • Er meget praktisk i forhold til at udnytte pladsen optimalt (kan foldes s ammen)

Ulemper

 • Flere dele betyder større risiko for, at stigen kan gå i stykker
 • Den typiske multistige vejer forholdsvis meget

Populære mærker inden for multistiger

Når det kommer til multistiger, så er der faktisk rigtig mange mærker som byder sig til. Derfor kan det godt være lidt svært for dig som køber at finde ud af, hvilket mærke som passer bedst til dit behov. Heldigvis har vi herunder beskrevet de forskellige mærker, så du har nemmere ved at finde det mærke som er bedst for dig og dine behov.

Oversigt over mærker

 • Silkeborg Stigefabrik
 • Scando
 • Telesteps
 • Zarges
 • Jumbo A/S
 • Wibe Ladders

Silkeborg Stigefabrik

Silkeborg Stigefabrik er en dansk producent af stiger med en traditionsrig historie bag sig. Deres udvalg henvender sig primært til den professionelle håndværker og til gør-det-selv manden som mener det seriøst og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Prisniveauet ligger meget centralt i forhold til de andre mærker. Der er altså mulighed for at gøre et godt køb ved at vælge en multistige fra Silkeborg Stigefabrik.

Scando

Scando er et mærke som er meget kvalitetsfyldt. Der er et stort fokus på ergonomien, hvilket vil sige, at du får en multistige som passer godt på dig og din krop. Derudover er vangerne på stigerne meget kraftige, hvilket gør stien meget mere komfortabel og sikker at bruge.

Telesteps

Hvis du er på jagt efter de mere kompakte og praktiske multistiger, så er det uden tvivl Telesteps du bør se nærmere på. Telesteps er nemlig en producent som er uhyre dygtig til at producere stiger som næsten ingenting fylder. Stigerne er selvfølgelig også EN131 godkendte, så du ikke behøver at frygte for sikkerheden.

Zarges

Zarges er et internationalt anerkendt mærke som laver et stort udvalg af stiger som selvfølgelig er EN131 godkendte. Mærkets stiger er perfekt at bruge i forbindelse med erhverv, men er også oplagt at bruge i det private hjem. Det er i øvrigt værd at vide, at Zarges er Europas absolut ældste producent af stiger herunder multistiger i aluminium.

Jumbo A/S

Jumbo A/S er et meget professionelt mærke, der producerer multistiger af meget høj kvalitet. Derudover er alle deres stiger EN131 godkendte, hvilket vil sige, at de lever op til de krav, der hersker i forhold til sikkerhed. En af de store fordele ved at vælge Jumbo er, at deres stiger indeholder en smart teleskopfunktion.

Wibe Ladders

Wibe Ladders er en producent som især er kendt for deres store fokus på sikkerhed. En høj sikkerhed betyder også, at kvaliteten af stigerne er i orden. Wibe er i øvrigt en producent som også er kendt for at lave stiger som kan bruges til allround-brug. Deres multistiger er også udstyret med den smarte teleskopfunktion.

Find ovenstående mærker hos Stigefabrikken.dk

Derfor skal du købe en multistige

Som du nok allerede har fundet ud af, så er der ganske mange gode grunde til at vælge en multistige til dit arbejde. Den ubestridt største fordel ved multistigen er, at den er udstyret med mange forskellige funktioner og derfor kan bruges i mange forskellige henseender.

Multistigens funktioner

 • Arbejdsplatform
 • Wienerstige
 • Enkeltstige

Derudover er multistigen også meget praktisk, hvad angår opbevaring og transport. Langt de fleste stiger kan nemlig foldes sammen på en smart måde, så de næsten ingenting fylder – og det er meget belejligt, hvis du har et skur eller en håndværkerbil, hvor pladsen er meget trang.

Skal du bruge stien på ujævnt terræn? Vælg teleskopiske ben!

Hvis du ved, at du skal bruge din multistige på ujævnt terræn, så er det meget fordelagtigt for dig at vælge en model med teleskopiske ben. På den måde kan du tilpasse stiens ben efter terrænet for på den måde at give dig selv en sikker og balanceret arbejdsstilling.

Et eksempel på ujævnt terræn kan for eksempel være i forbindelse med arbejde ved en trappe. I dette tilfælde er det meget rart at kunne tilpasse benene, så du står sikkert og afbalanceret på trappen – hvis du for eksempel skal male loftet/væggen eller lignende.

HUSK! Vælg altid en multistige som er EN131 godkendt. Det handler først og fremmest om din sikkerhed.

Skriv en kommentar