Annonce

Guide: sådan kan du fjerne kalk i opvaskemaskinen

Annonce

Kalk kan genere i alle apparater, der har noget med vand at gøre – især opvaskemaskinen!

Hvis du ikke ofte døjer med kalk, er du måske ikke helt sikker på, hvad der er tale om. Kalk er et mineral i vandet, som kan efterlades på overflader i elkedler, brusenicher og, ja, opvaskemaskiner. I sig selv er kalk ikke spor farligt, men store ophobninger kan komme i vejen for apparatets funktion.

Derfor er det vigtigt at fjerne kalk med jævne mellemrum. Her kan du lære om, hvordan du fjerner kalk fra din opvaskemaskine!

Hvorfor kommer der kalk i opvaskemaskinen?

Der kommer kalk i opvaskemaskinen ligesom i mange andre maskiner og apparater, der filtrerer vand gennem sig som funktion. Når vandet fordamper, bliver mineralerne siddende, og kalkholdigt vand kan ikke tage så store mængder kalk med sig videre.

Derfor opstår der hvide plamager eller klumper inde i vaskemaskinen. Det kan sidde på kurvene og holderne, og det er hverken behageligt at se på eller have med at gøre. Kalk er helt ufarligt, men det kan hæmme opvaskemaskinens funktion og i værste tilfælde forhindre opvasken i at blive helt ren.

Undersøg din opvaskemaskines rensemuligheder

Nogle moderne opvaskemaskiner kan selv fjerne kalk – du skal bare have de rigtige midler til den. Læs i din opvaskemaskines manual, hvilke muligheder, du har.

Der findes flere produkter, som kan hjælpe dig med at fjerne kalk i opvaskemaskine. Husk på, at når du fjerner kalk fra din opvaskemaskine, må der ikke være noget i den. Den vask, der kører, er udelukkende rensende, da kalkfjernemiddel kan ødelægge keramik og andet køkkentilbehør.

Læs alle instrukser grundigt og følg dem til den mindste detalje. Hvis du finder sekundære rensemidler, der kan lade din opvaskemaskine gøre sig selv kalkfri, bør du undersøge midlet på nettet. Hvis det ikke er godkendt af samme producent som din vaskemaskine, skal du være ekstra forsigtig.

Manuel kalkfjernelse i din opvaskemaskine

Manuel fjernelse af kalk kan også være nødvendigt. Det gør sig ofte gældende i ældre opvaskemaskiner, og her bør du finde en vejledning på nettet eller i din opvaskemaskines manual.

Du kan ofte fjerne kalk ved at få fat i kalkfjernemiddel beregnet til køkkenapparater. Så er det bare ned på køkkengulvet og i gang med det manuelle arbejde.

Det anbefales, at du fjerner kalk oftere end ikke. Kun sådan undgår du nemlig store ophobninger, som vil blive mere besværlige at fjerne. Det er bedre at bruge et par minutter hver tredje eller fjerde uge på at rense din opvaskemaskine, end at slås med den i timevis hvert halve år.

Hold din opvaskemaskine i den fineste stand ved at fjerne kalk ofte og med gode, ordentlige rensemidler, så skade undgås.

Skriv en kommentar