Annonce

Guide til gør det selv gulvafslibning

Der er få ting så trist, som et grimt trægulv, også selv om det er afhøvlet. En gulvafslibning vil kunne øge dit rum udtryk markant.

Du kan vælge enten at gøre det selv eller hyre en professionel gulvafsliber.

Der kan være meget der taler for at hyre en til at slibe dine gulve. Det gøres sikrest af en, som har gjort det mange gange før, det minimere fejl og du slipper for selv at gøre et arbejde der larmer, støver og som kan tage flere dage.

Her er mere info om priser, såfremt at du ønsker at benytte dig af en professionel gulvafsliber.

Ønsker du selv at give dig i kast med at afslibe gulvet, kommer der her en gør det selv guide.

Guide til gulvafslibning

Nøglen til et smukt ny afslebet gulv, er at slibe mange gange samt at være vedholden og systematisk. Det kan virke som om at intet sker, men fremgangsmåden er besværet værd, plus at det sikre at du ikke bruger unødige penge på slibepapir eller er tvunget til at starte forfra.

Når først du har teknikken på plads, er det et rimelig enkelt arbejde. Du skal regne med 1-2 dage pr. rum afhængig af størrelse.

Den største fejl de fleste gør, er at skifte til det fine sandpapir for tidligt. Ikke nok med at du med stor sandsynlighed næppe bliver færdig, noget andet er at du kommer til at bruge mange penge på sandpapir.

Afslib med de rigtige kornstørrelser

Du skal starte med at bruge det grove slibepapir for at slibe gulvet rent og plant. Efterfølgende skal der bruges papir, der ikke giver slibespor. Sandpapiret er mindre effektivt jo finere det er. Du skal forsætte med at slibe, til du ikke ser flere spor.

Det er vigtigt at få fjernet alle slibesporene, da slibesporende ellers vil opsuge lakken og det bliver nemmere at få fugtskader.

Et gulv der er slebet glat, vil få en lang bedre beskyttelse, det sig være med lak, lud eller olie, da det kan ligge sig som et jævnt lag og derfor fordele sig bedre.

Det kan ikke betale sig at springe over her, hvis man vil have et smukt gulv.

Før du starter med at slibe dit gulv, er det vigtigt at du har vasket det rent for snavs. Ellers vil du slibe snavset ned i revnerne. Gammel lim og linoleum skal være fjernet og du skal sikre dig, at alle søm i gulvet er en 2-3 mm nede i gulvet.

Du bør sikre dig alle disse ting inden du tager ud og lejer en maskine, da du betaler for den tid du har den.

Afslibning støver, meget. Så sikre dig, at resten af huset er dækket godt af så som overhoved muligt, så du ikke får ødelagt dine møbler og ting under afslibningen. Du kan være helt sikker på at støvet vil finde ind over alt.

Det er en god ide at hænge et fugtigt lagen op foran døren. Det vil opfange meget af støvet.

Annoncørbetalt

Skriv en kommentar