I følgende artikel vil vi se nærmer epå de populære hemsetrapper herunder hvad de bruges til samt hvilke konkrete fordele og ulemper der er forbundet ved dem. Her kan du også finde en masse inspiration til, hvad du helt præcist skal kigge efter, inden du gør dit køb. Derudover kan du læse om, hvordan du monterer hemsetrappen på den mest ideelle måde, så den komplementerer dit hjem på bedste vis. Slutteligt vil vi give dig en overordnet oversigt over materialer, du med fordel kan købe din nye hemsetrappe i for at få en slidstærk og holdbar trappe.
Produkter og priser
Hvad er en hemsetrappe?
En hemsetrappe er som ordet fint indikerer, en trappe op til hemsen. Det er en enkelt, men elegant løsning, hvis du gerne vil have skabt adgang til en hems eller et loftrum. En hemsetrappe kan laves ud fra dine personlige præferencer og behov – alt fra størrelse til type træsort. De mest anvendte hemsetrapper er hvidlakerede med trappetrin lavet i smukt ask.
De fleste leverandører tilbyder hemsetrapper med eller uden udtræksbeslag, hvilket gør det muligt at trække trappen ud fra selve væggen, når du tager den i brug – for derefter at blive skubbet op mod væggen, når du er færdig med at benytte den igen.
Et udtrækningsbeslag gør ydermere, at din trappe fylder mindre i det pågældende rum, du placerer den i, hvilket kan være ideelt for dig der ejer et sommerhus, lejlighed eller rækkehus, hvor pladsen skal udnyttes ordentligt.
Hvilke mål skal din hemsetrappe have?
Nu ved vi hvad en hemsetrappe er, men hvilken størrelse skal du så vælge? For at være sikker på, at du finder en hemsetrappe som passer perfekt til rummet, er det vigtigt, at du måler rigtigt første gang. I forlængelse heraf kan det være en god idé at bestille en hemsetrappe med specialmål, fremfor et standardmål som hemsetrapperne typisk leveres i.
Bestiller du en hemsetrappe med specialmål, er du sikker på, at den passer perfekt til dit hjem. Dog er det vigtigt at pointere, at med en hemsetrappe med specialmål bortfalder returretten hos de fleste forhandlere – derfor er det vigtigt, du måler rigtigt første gang.
Er du i tvivl om målene? Så kan du altid søge vejledning hos fagkyndige personer som kan hjælpe dig med den korrekte fremgangsmåde.
Sådan finder du en billig hemsetrappe
Er du på udkig efter en ny hemsetrappe, så kan prisen variere alt efter størrelse, kvalitet og materialer den laves i. Hemsetrapperne fås normalt fra 1.000 kroner og opefter. Derudover kan du, som nævnt tidligere, få hemsetrapper i specialmål. Disse hemsetrapper omfatter blandt andet mål, der er skræddersyet til dit behov og særlige træsorter. Prisen varierer også herefter, men kan koste helt op til 20.000 kroner.
Ydermere kan du få monteret en simpel, men billig stigekonstruktion som et alternativ til hemsetrappen. Denne simple stigekonstruktion kan fås for nogle hundrede kroner og har akkurat samme funktion som hemsetrappen.
En anden mulighed er at købe hemsetrappen brugt på en af de mange auktioner på nettet. Der er det muligt at finde nogle yderst funktionelle hemsetrapper til billige penge. En brugt hemsetrappe kan være ligeså god som ny.
Se stort udvalg af hemsetrapper
Hvilke fordele og ulemper er der ved en hemsetrappe?
Udover at en hemsetrappe selvfølgelig er praktisk at have i husstanden på grund af, at den giver hurtigt og nemt adgang til hemsen, så er der også en lang række andre fordele forbundet med hemsetrappen.
En af disse fordele er prisen. En hemsetrappe er prisbillig sammenlignet med andre trappeløsninger. Derudover er en hemsetrappe mere mobil end andre tilsvarende trapper, hvilket blandt andet også bevirker, at hemsetrappens mobilitet gør, at der bliver mere rummeligt i det pågældende lokale – det fylder mindre, da det kan trækkes ind og ud efter behov.
Kigger vi på ulemper, er hemsetrappen tungere og mindre mobil i forhold til tilsvarende enkeltstiger samt er en hemsetrappe mere stejl og mindre dyb en de større trappeløsninger.
Hvilke materialer skal du vælge?
For mange kan det være svært at forestille sig på forhånd, hvordan en hemsetrappe vil se ud i hjemmet samt hvilke materialer og træsorter der skal vælges. I forlængelse heraf er det vigtigt at du altid finder de materialer som passer ind i det miljø som den placeres i.
De mest populære materialer som vi danskere benytter os af til vores hemsetrapper er;
- Ask
- Bøg
- Eg
- Fyr
- Maghoni
- Merbau
Ask, bøg og eg er de mest anvendte materialer til hemsetrapper herhjemme og giver det klassiske, minimalistiske look. Fyr, maghoni og merbau er 3 mere eksklusive materialer som virkelig fremmer de æstetiske linjer i træet, hvilket efterlader en flot og stilren hemsetrappe.
Er du i tvivl om hvilke materialer og kvalitet du skal bestille din nye hemsetrappe i? Så gå i dialog med fagkyndige personer som kan give dig en grundig vejledning, inden du gør dit køb. Så er du sikker på, at du finder den bedste og billigste løsning allerede første gang.
De fleste hemsetrapper leveres ydermere ubehandlet. Du kan altid tilpasse udseende på din nye hemsetrappe, så den passer perfekt ind i rummet. Du kan trygt lakere eller male din hemsetrappe uden det går udover træet.
En god tommelfingerregel er at lakere eller male din hemsetrappe, INDEN du tager den i brug. Dermed er du sikker på, at den holder længere samt undgår du overfladiske ridser og mærker fra fodtøj.
Få professionel vejledning i valg af hemsetrappe hos Stigefabrikken.dk
Værd at vide inden du monterer din hemsetrappe
Har du købt en hemsetrappe er det vigtigt, at du ved hvordan den skal monteres korrekt før, at du kan få det mest optimale ud af din nye investering.
Der findes adskillige sider på nettet, hvor du kan finde inspiration til dette samt kan du altid søge rådgivning hos din lokale leverandør, så du ikke kommer galt af sted, når du tager hemsetrappen i brug.
Har du monteret din hemsetrappe forkert, eller passer målene ikke? Så kan du afkorte din hemsetrappe i bunden. Afkorter du din hemsetrappe er det vigtigt, at du sørger for at afkorte trappen, så den naturlige ganglinje og afstanden mellem trinene bevares.
I forlængelse heraf så mål gerne efter en ekstra gang, inden du afkorter hemsetrappen og gå gerne i dialog med en person som kan lave en kontrolopmåling. Har du en til at lave en kontrolopmåling, undgår du småfejl.
Skriv en kommentar