I følgende artikel vil vi afdække en af de mest populære isoleringsmetoder – nemlig hulmursisolering. Vi vil belyse hvad en hulmursisolering helt konkret er, hvordan det foregår/udføres, prisen på en denne isoleringstype samt hvilke fordele du som forbruger får ved at lade din hulmur isolere.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering
Hvad koster en hulmursisolering?
Sammenlignet med andre typer isoleringer, ligger en hulmursisolering i den relative billige ende. Prisintervallet ligger som regel mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. – selvfølgelig afhængigt af opgavens omfang. Dertil er det vigtigt at pointere, at selvom en isolering kan være billig eller dyr, vil den dyre og grundige isolering oftest spare dig for flere penge i sidste ende. Så tænk altid langsigtet, når du lader dit hus isolere – det vil du takke dig selv for.
Det er meget normalt, at den besparelse som en hulmursisolering giver, ligger mellem 3.000 kr. og 4.000 kr. om året. Det er tal som tager udgangspunkt i, hvad en dansk familie med forældre og to børn vil spare, hvis de går fra ingen/mangelfuld isolering til en optimal hulmursisolering. Omkostningerne er lave og de begrænser sig til materialepris samt opgavens omfang.
Sådan får du den bedste pris på hulmursisolering
Hvis du er på jagt efter et godt tilbud på isolering af hulmuren, så anbefaler vi, at du benytter dig af 3byggetilbud.dk. På den måde kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud fra professionelle isoleringsfirmaer – typisk fra dit nærområde.
Hvordan får du de tre tilbud?
Det er faktisk ganske enkelt. Du udfylder blot en simpel opgaveformular, hvorefter du bliver kontaktet med tre tilbud. Formularen ser ud som på billedet herunder og kan udfyldes på 3byggetilbud.dk.
Hvorfor skal du have en hulmursisolering?
En hulmursisolering beskytter din dyrt betalte varme fra at sive direkte ud af dit hus. Har dit hus en dårligt isoleret, eller ineffektiv, hulmur? I så fald kan det være en rigtig god idé at efterisolere den. Udover at en effektiv hulmursisolering giver et solidt fundament samt præventiv effekt mod varmeudslip, så giver den ydermere den bedste isoleringseffekt af alle isoleringsmetoder.
Du sparer penge på varmeregningen, mindsker CO2-udslip, forøger dit hus’ værdi samt giver varmere overflader til dit hus. Er du i tvivl om, hvad en hulmursisolering helt konkret indebærer? Så vil vi i følgende afsnit klæde dig ordentligt på, så du helt præcist ved, hvad en isolering af hulmuren er samt hvad du skal være opmærksom på, inden du går i kast med projektet.
Hvad er en hulmursisolering?
En hulmursisolering er ganske enkelt isolering af rummet mellem ydermuren og den indvendige mur. Det er mellemrummet mellem disse to vægge, der skaber et såkaldt hulrum som blandt fagfolk kaldes hulmuren. Selve hulmursisoleringen er en utrolig nem og billig måde at isolere dit hus på. En af de mest anvendte metoder er at blæse granulat ind i murens hulrum.
Ovenstående fremgangsmåde kan med fordel benyttes, hvis dit hus ikke allerede er isoleret. En hulmursisolering giver ydermere en god varmebesparelse – især i de kolde perioder. Med en isolering af hulmuren får du også et stabilt indeklima og en ekseptionel god komfort i dit hus idet fugten mindskes markant.
Derudover er en hulmursisolering også en af de mest givtige isoleringsformer, som kan spare dig for utrolig mange penge på længere sigt. Selve isoleringen tager som regel ikke længere tid end en dag eller to afhængig af, hvor mange meter hulmur som der er tale om.
For yderligere information om hvordan en hulmur isoleres, anbefales det at se nedenstående video lavet af danskisolering.dk.
Hvad skal du overveje ved en hulmursisolering?
I følgende afsnit har vi delt fremgangsmåden op i seks punkter som du med fordel kan lade dig inspirere af inden du går i dialog med et isoleringsfirma. Følger du de seks punkter, har du et rigtigt godt udgangspunkt samt er du sikker på, at isoleringen bliver udført korrekt.
- Kan det svare sig at lave en hulmursisolering?
Det er vigtigt, at du allerede fra starten af, har gjort dig grundige overvejelser omkring selve hulmursisoleringen. Kan det svare sig? En hulmursisolering kan give hul i budgettet, så undersøg gerne om alle ydervæggene på dit hus skal hulmursisoleres. Jo mere konkret du er, desto lettere er det for det pågældende isoleringsfirma at lave en pris ud fra det.
- Husk at få hjælp og vejledning af fagkyndige
Som overskriften så fint dikterer, så er du nødsaget til at gå i dialog med fagpersoner allerede fra starten af. Det kræver en utrolig stor erhvervsmæssig erfaring at skulle lave en hulmursisolering. Med de rette folk i projektet er du sikker på, at du får monteret isoleringen korrekt allerede fra starten af. Derudover er der selvfølgelig også forbundet en masse udgifter ved, at montere isoleringen forkert, som du undgår.
Det kan være svært at afgøre, hvilken løsning der er ideel for dit hus. Det er normalt at fagpersoner med den rette erfaring tager billeder med et skarp termografikamera. Et termografikamera bevirker, at du kan se præcis, hvor dit hus er utæt og trænger til en kærlig hånd. Med denne enestående teknik får du et så rettidigt billede af opgavens omfang som overhovedet muligt.
- Husk at være opmærksom på din husforsikring
Inden du lader din hulmur isolere, råder vi dig til at kontakte dit forsikringsselskab. Meddeler du ikke den forestående isolering til forsikringsselskabet, dækker de som regel ikke skader i forbindelse med byggearbejdet.
Tag derfor kontakt med dit forsikringsselskab som noget af det første, så kan de fortælle dig, om det eventuelt er nødvendigt med en særlig forsikring, som dækker skader på, eller tyveri, af byggematerialer.
- Vælg fleksible materialer i høj kvalitet
Når du står over for en hulmursisolering, og hvilken som helst anden type isolering, er det vigtigt at du vælger materialer som er fleksible og i høj kvalitet. Men hvad er en høj kvalitet så helt præcist? Høj kvalitet og en af de mest anvendte isoleringsmaterialer er granulat. Granulaten blæses direkte ind i hulmuren som er lavet af mineraluld.
Udover granulat, findes der også alternative isoleringsmaterialer som papiruld og perlite. Der bør ikke anvendes papiruld i facader hvor fugerne er utætte. Utætte fuger i facaden kan øge risikoen for, at isoleringsmaterialet falder sammen.
- Skal du bruge et isoleringsfirma eller gør-det-selv?
Vi foreslår at du tager kontakt til et isoleringsfirma og lader dem om at udføre hulmursisoleringen. En hulmursisolering, og generelt andre typer isoleringsmetoder, er ikke et gør-det-selv-arbejde. Udover dit lokale isoleringsfirma kan du benytte de forskellige online tjenester tilgængelige på nettet.
Online tjenester som eksempelvis 3byggetilbud, hjælper med at finde 3 skræddersyet tilbud på din opgave helt gratis og uforpligtende. Det eneste du skal gøre er, at vælge det tilbud som matcher dine forventninger.
Indhent gerne tilbud fra flere sider, så er du sikker på, at du altid får den skarpeste pris som passer til dit budget. Tjek altid om udgifterne til isoleringsmaterialer og oprydning er med i prisen, så undgår du en kedelig regning fra isoleringsfirmaet efterfølgende.
Finder du et isoleringsfirma som matcher dine kriterier? Så vær altid klar med en udførlig, skriftlig kontrakt. Har du en skriftlig kontrakt på plads med firmaet, så er du sikker på, at du har de ideelle vilkår, hvis der skulle opstå en tvist og arbejdet ikke stemmer overens med det aftalte.
- Kontrollér det færdige arbejde
Det sjette og sidste punkt er kontrol. Det er vigtigt, at du kontrollerer det færdige arbejde grundigt. Har du ikke nogen håndværksmæssig erfaring? Så råder vi dig til at hyre en rådgiver til at gennemgå det betalte arbejde. Prisen på en rådgiver svinger meget, men det er ikke uset, at prisen kan ligge på 2.500 kr. inkl. moms.
Grunden til, at det er vigtigt at hyre en rådgiver er, simpel. En forkert udførelse kan forårsage alvorlige skader på dit hus. Undgå skavanker og dyre varmeregninger som konsekvens heraf og få arbejdet tjekket grundigt igennem.

Med en hulmursisolering er det muligt at spare mange penge på varmeregningen.
Hvordan udføres en hulmursisolering?
Hulmursisoleringen tager, som nævnt tidligere, ikke længere tid end en dag eller to afhængig af omfanget. Selve fremgangsmåden ved en hulmursisolering er som følgende:
- Der bores et hul i din mur
- Der blæses isoleringsmateriale ind
- Hullet lukkes herefter – tager oftest et par gange at lukke helt til
- Der fortsættes i samme stil på den anden side af muren
Isolatøren går altså i gang med at blæse isoleringen nænsomt ind i muren. Fra selve maskinen, som benyttes til at blæse isoleringen ind i din hulmur, går der en slange op til isolatøren. Slangen sørger for at materialet bliver blæst korrekt ind i hulmuren. Derudover er der monteret en lille fin studs på slangen, som bevirker, at den passer perfekt til det valgte hul i hulmuren.
I en kombination med luft og isoleringsmateriale foretager isolatøren selve indblæsningen i din hulmur. Hele processen styrer isolatøren som regel med en lille trådløs fjernbetjening, hvorpå mængde isoleringsmateriale samt tryk nemt kan styres. Dette sikrer at du får en ensartet isolering gennem hele hulmuren.
Misinformation i forbindelse med isolering af hulmuren
Der eksisterer stadigvæk en masse misinformation i forbindelse med at få lavet en hulmursisolering. Mange tror fejlagtigt, at en hulmursisolering skader huset. Det gør det ikke, da vi i dag har utrolige gode maskiner, materialer samt fagfolk som kan læse, styre og måle trykket, når isoleringsmaterialet bliver blæst ind i hulmuren.
I forlængelse heraf mindskes alle fejl som kan forekomme, og du er altså sikret den bedst mulige montering af isoleringen i din hulmur. Hulmursisoleringer som de udføres i dag, eliminerer typiske fejl som kan forekomme under indblæsningen af isoleringsmaterialet.
Det er altid en god idé at konsultere de rette fagfolk, inden du lader din hulmur isolere. De kan vejlede dig samt give dig de fornødne informationer, så du helt konkret ved, hvad du kan forvente af en hulmursisolering.
Skriv en kommentar