Annonce

Hvilke energimuligheder bør du overveje?

energimuligheder

Har du overvejet at ændre opvarmningsmetode i din bolig? Er du interesseret i at finde ud af, om du kan gøre det mere effektivt, og måske endda spare penge med en anden form for husvarme? Der er en række af forskellige muligheder, når det kommer til energiforsyning i dagens Danmark. Vi vil forsøge at gøre dig klogere på de forskellige energimuligheders fordele og ulemper, så du kan træffe det rette valg.

Men for at kunne svare på hvilken energitype som er den rette for dig, er du nødt til at vide lidt om, hvordan den bolig er anordnet. Det er for eksempel vigtigt at vide:

  • På hvilken vis boligen er isoleret.
  • Hvor stor din bolig er.
  • Hvor gode dine radiatorer er til at afgive varme.
  • Hvordan varme bliver fordelt i boligen, altså via radiatorer, gulvvarme og så videre.

Når du ved disse ting, kan du begynde at blive klogere på, hvor du kan spare penge. Derefter kan du få hjælp af en blikkenslager til at vide, hvilken varmekilde kan være bedst for dig.

Fjernvarme – En billig, nem og miljøvenlig mulighed

Enhver blikkenslager vil kunne berette en hel del om fjernvarme, da det er en meget normal energiform at anvende i Danmark. Ca. 60 % af danske husholdninger anvender fjernvarme. Denne type varme anvender overskudsenergi fra el-produktion. Det er med til at gøre denne varmekildes CO2-udledning mindre end mange andre energitypers. Et fjernvarmeanlæg skal tilses af en blikkenslager eller anden relevant tekniker hvert andet år.

Biobrændsel – Et billigt alternativ til olie- eller gasfyret

Bor du et sted, hvor du ikke kan blive dækket af fjernvarme? Så kan det være du bor i en af de husstande som anvender biobrændsel. Det er ca. hver fjerde danske husstand som anvender biobrændsel. Det skyldes blandt andet, at det er let at finde brændsel. Dertil kan man anvende fornyeligt brændsel, hvis man afholder sig fra oliefyr, og anvender eksempelvis træpiller, briketter eller hugger sit eget brænde.

At anvende fornyelige materialer som brændsel lader dig også slippe for den afgift som findes på blandt andet olie og gas. Biobrændsel er dog ikke det bedste valg med tanke på miljøet, da der bliver produceret både CO2 og CH4 ved produktionen af biomasse.

Solfanger – Bæredygtig energi med mulighed for besparelser

Vælger du at få installeret solfangere, får du en energiform som kan give dig varme i uendeligheder. Og trods at det kan være dyrt at få installeret solfangere, kan du spare mange penge gennem solenergi i længden. Det kræver dog plads og god placering for at få det meste ud af dine solfangere. Og som en blikkelsager vil fortælle dig, er det også en sæsonbaseret energikilde som variere i effektivitet gennem året.

Få hjælp til at tage en beslutning

Bor du på Nordsjælland, kan du få hjælp af en lokal blikkenslager, når du skal vælge ny varmekilde. Bor du i Frederiksund, Nivå eller en omkringliggende by? Så går der ikke længe, fra du tager telefonen og kontakter din lokale VVS-tekniker, til du har fået den hjælp, du behøver.

Skriv en kommentar