Sponsoreret

Hvilken kommune er hurtigst til byggetilladelser?

byggetilladelse

DanskByggeri.dk har lavet en analyse af, hvilken kommune som er hurtigst til at få en byggetilladelse ”gennem systemet”. Morsø kommune er Danmarks hurtigste, når det kommer til byggetilladelser. Vordingborg og Vallensbæk må tage til takke som to af de mest ”sløve” kommuner.

Du skal væbne dig med tålmodighed

Der er ingen tvivl om, at du i nogle kommuner skal væbne dig med tålmodighed, hvis du gerne vil have en byggetilladelse. For at nævne det eksempel som DanskByggeri.dk også fokuserer på i deres artikel:

Det tager ikke mere end seks dage at få en byggetilladelse til et parcelhus i Morsø kommune. Derimod skal du forvente en ventetid på ca. 124 dage, hvis du gerne vil bygge et parcelhus i Vordingborg.

Der er altså tale om nogle ganske store forskelle i forhold til, hvilken kommune du bor i.

Problematisk med den lange ventetid

De lange ventetider er meget problematisk, hvis du ser produktivt på det. Kommunerne taber reelt set penge på at være så langsomme, da bygherrer og lignende ikke kan gøre noget for at fremskynde processen.

Hvis kommunerne effektiviserede deres arbejdsgange i forhold til byggetilladelser, så er der ingen tvivl om, at produktiviteten ville stige – og det giver alt andet lige nogle flere mønter i kommunekassen.

Nedrivning af landbrugsbygninger, huse osv. kræver byggetilladelse

Hvis du inden for nærmeste fremtid skal have revet et hus, en landbrugsbygning eller lignende ned, så gør du klogt i at få indhentet en byggetilladelse i god tid. Det kræver nemlig også en tilladelse fra kommunen, når der skal rives noget ned.

Typisk er det noget nedrivningsfirmaet hjælper dig med/tager sig af. Dog er det alligevel en god ide at handle proaktivt og få styr på papirerne i god tid, så du ikke skal vente for længe med dit byggeprojekt.

Læs artikler om nedrivning og nedbrydning.

Skriv en kommentar