Annonce

Hvilken stol er den rette til dig?

Annonce

Står du overfor at skulle finde en ny lænestol til din stue? Eller måske nye spisebordsstole til køkkenet eller spisestuen? Hvis du allerede er gået i gang med at finde den eller de stole, du har brug for, ved du formentligt også allerede, at udvalget af stole er enormt, og at det kan være lidt af en jungle at finde rundt iblandt så mange valgmuligheder.

For at hjælpe dig lidt på vej har vi skrevet denne artikel, hvor vi kommer ind på, hvad du skal se efter, når du skal vælge din næste stol.

Sidder du godt i stolen?

Det vigtigste, når det kommer til valg af stol, er selvfølgelig først og fremmest, at du sidder godt i stolen. Og her er det vigtigt, at du faktisk selv prøver at sidde i stolen – vi mennesker er bygget forskelligt, og det vil derfor også være forskelligt hvilke stole, vi synes der er gode at sidde i.

Tænk også over stolens formål. Er der tale om en lænestol, er det måske ekstra vigtigt, at den er afslappende at sidde i. Er der derimod tale om en spisestol, er det måske til gengæld mere vigtigt, at stolen giver dig en god positur og siddestilling, når du sætter dig til bords.

Designet

En anden ting, du skal overveje, er designet, og her er der flere ting at tage højde for. Vigtigst af alt er selvfølgelig, at du vælger et design, som du synes godt om. Det kan f.eks. være, at de smukke og klassiske danske stole er noget for dig.

Dernæst er det ligeledes vigtigt, at stolen passer ind i den stil, du allerede har i dit hjem. Det gælder både fsva. farver, udformning, størrelse osv. En stol kan sagtens se rigtig flot ud, når den står for sig selv, men alligevel ikke passe ind i din indretning derhjemme. Tænk over det, inden du blot kaster dig over en flot, tilfældig stol.

Prisen

Endelig er du selvfølgelig også nødt til at tage højde for prisen, når du skal købe din næste stol. Stole kan koste rigtig mange penge, og man kan hurtigt købe sig fattig i stole. Her er det dog værd at have in mente, at du som regel får, hvad du betaler for.

Vælger du en designerstol, vil du som udgangspunkt skulle betale mere end for en masseproduceret stol, men designerstolen holder typisk meget længere, og giver dig også en æstetisk værdi, som du ikke får på samme måde, når du vælger en masseproduceret stol.

Så længe, at du ikke bruger flere penge på stole, end du har råd til, er der imidlertid intet, der er rigtigt og forkert, når det kommer til køb af stole – det kommer i sidste ende an på dine personlige præferencer.

Skriv en kommentar