Tips & Råd

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

jordvarmeanlæg priser

Det er bestemt ikke unormalt, at du som boligejer kan føle dig lidt forvirret og fortabt, når du kigger på markedet for varmepumper. Der findes nemlig et væld af producenter som alle har mange forskellige modeller i deres sortiment.

Det betyder, at der meget vel kan være +100 forskellige varmepumper som du skal tage stilling til. Dette er selvfølgelig ikke optimalt for dig med en travl hverdag.

Vi har gjort det nemmere for dig

Vi har nemlig lavet denne lille guide, der hurtigt og simpelt forklarer dig, hvilken type varmepumpe du bør vælge. På den måde kan du indskrænke din søgning, så du med lidt held er nede på kun 20 modeller du skal se nærmere på.

Husk: Vælg kun en varmepumpe som er godkendt af Energistyrelsen

Derfor skal du vælge en luft til luft varmepumpe

Du bør vælge en luft til luft varmepumpe, hvis du for eksempel bor i et mindre hus eller mangler en fornuftig varmekilde til fritidshuset/sommerhuset. Derudover kan luft til luft varmepumpen også være oplagt at bruge som supplement til elvarmen.

Pris: Koster typisk fra 15.000 kr. til 30.000 kr.

Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

Hvis du gerne vil have udskiftet dit oliefyr med et billigere og mere varmeeffektivt alternativ, så er luft til vand varmepumpen det perfekte valg. Med denne type varmepumpe får du en billig opvarmningsmetode, der samtidig er uhyre miljøvenlig. Denne type er et godt valg, hvis du ikke er på jagt efter et supplement til din nuværende varmekilde, men gerne vil have noget billigere og mere effektivt.

Pris: Koster typisk fra 65.000 kr. til 130.000 kr.

Tip: Køb beskyttelse til varmepumpen og giv den et mere neutralt udseende. Se mere hos TGKSHOP.dk.

Derfor skal du vælge et jordvarmeanlæg

Er du på jagt efter en varmekilde som ikke lader sig påvirke af lave temperaturer og lignende, så er der ingen tvivl om, at du skal investere i et jordvarmeanlæg. Med et jordvarmeanlæg får du en uhyre billig og stabil varmekilde som virkelig kan spare dig for mange kroner og ører på sigt. Jordvarmepumpen er typisk den bedste løsning i forbindelse med nybyggeri og lignende, da installeringen og opsætningen kræver et større gravearbejde.

Pris: Koster typisk fra 100.000 kr. til 250.000 kr.

Læs mere om varmepumper og jordvarmeanlæg hos VE Installatør – Godkendt til vedvarende energi.

Skriv en kommentar