Annonce

Hvordan pakker man en rygsæk?

Denne guide er primært tiltænkt dig, som er ved at gøre klar til – måske – din første vandretur. Du har formentlig allerede købt en god og passende vandrerygsæk og mangler nu idéer til, hvordan alting kan pakkes bedst muligt.

I de følgende afsnit fokuserer vi på nogle af de vigtigste faktorer, der spiller ind, når du pakker din rygsæk. Konkrete pakkelister mv. kan du finde på nettet, hvor du finder inspiration til de ting, du bør tage med og bør lade blive hjemme.

Fordel vægten

Når du skal pakke din rygsæk, så er det vigtigt, at du overvejer fordelingen af vægten rundt omkring i tasken.

Som tommelfingerregel bør du altid have dine tungeste ting ind mod ryggen. Efter vægtstangsprincippet giver dette en bedre balance, og du vil have langt nemmere ved at bære tingene, når de ikke er langt fra kroppen.

De mellemtunge ting kan du enten have under de tungeste ting – evt. med sovepose i rygsækkens nederste særskilte rum -, eller du kan have tingene fordelt rundt om de tunge ting i hovedrummet.

Lette ting som snacks, medicin, oplader, kort, GPS osv. kan du med fordel have i rygsækkens øverste rum og i de yderst rum på ydersiden af tasken.

OBS: Sørg altid for, at vægten er ligeligt fordelt på begge sider. Dermed undgår du, at tasken hiver for meget til højre eller venstre og dermed skævvrider din ryg.

Overvej pakkeposer

Du kan overveje at bruge pakkeposer for at holde dine ting adskilt. Hvis du hurtigt vil kunne finde rundt i rygsækken, kan du bruge farvede pakkeposer og dermed farvekode alt dit habengut.

Opbevar de vigtigste ting yderst

Det er altid en god idé at pakke din rygsæk således, at dine vigtigste ting, som du bruger hyppigst, er yderst og dermed nemmest at komme til.

Det er noget rod, hvis der pludselig er skybrud, men du har pakket regnslag til rygsækken og dit eget regntøj inde i midten af rygsækken, så du først skal tømme alting ud på jorden.

Det samme gælder for ting som førstehjælpsudstyr, kort, lommelygte, GPS, snacks osv.

Skriv en kommentar