Annonce

Hvornår kan det betale sig af udskifte de gamle vinduer?

vinduer

Du kan hente rigtig store besparelser på dine varmeregning, hvis du vælger at udskifte dine gamle vinduer. Spørgsmålet er blot, hvornår det kan betale sig af udskifte vinduerne. Her kan du læse mere om de potentielle besparelser ved nye vinduer, og du kan også få hjælp til at vurdere, om dine vinduer er klar til udskiftning.

Gamle vinduer giver større besparelser

Du er sjældent i tvivl, hvis dine vinduer for alvor er utætte. Dette vil kunne mærkes rundt omkring i huset, hvor du kan opleve gener fra træk. Træk kan bidrage til at reducere komforten i boligen, og derudover kan det også medføre en øget risiko for smitte af almindelige sygdomme som forkølelse og influenza. I værste fald kan meget utætte vinduer være så generende, at man udgår visse rum eller pladser i huset, fordi det ikke er behageligt at opholde sig i rummet.

Gener fra træk er ofte en motivation til at udskifte gamle vinduer. Utætte vinduer gør også din varmeregning dyrere. Samtidig skal du dog også være opmærksom på, at det er en større investering at købe nye vinduer, og det kan nemt komme til at koste omkring 100.000 kroner at få udskiftet vinduerne i et parcelhus. Derfor skal du være helt sikker på, at det kan betale sig at udskifte vinduerne.

Nye vinduer er generelt af høj kvalitet, når man sammenligner dem med ældre vinduer, og jo ældre din bolig er, des større er chancen for, at det kan betale sig af skifte dine vinduer. Som tommelfingerregel kan det være en god idé at udskifte vinduerne, hvis de er ældre end 25 år gamle.

Selvom man typisk betragter det som en investering at udskifte dine vinduer, så må du ikke glemme, at din komfort også er vigtigt. Hvis du bliver generet af træk i dit hus, bør du overveje at udskifte vinduerne uanset deres alder. Det er dog en god idé først at få lavet et termografisk foto af dit hus. Du kan se varmetabet fra din bolig på et termografisk foto, hvilket er relevant, for du kan også sagtens risikere, at den primære kilde til træk er utilstrækkelig isolering omkring dine vinduer og ikke selve vinduerne.

Opnå besparelser på varmeregningen på andre måder

Hvis du får grå hår overstørrelsen på dine varmeregninger, så skal du ikke fortvivle, hvis du ikke har råd til at investere i nye vinduer lige nu. Der er mange andre måder at opnå besparelser på varmeregningen, og det er også en rigtig god idé at have styr på disse måder. Nye vinduer kan hjælpe på varmeregningen, men det er en skam at udskifte vinduerne, hvis de ikke er den primære grund til varmetabet.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at nye vinduer sjældent er det vigtigste, hvis du bor i en ældre bolig med hule mure. Her er hulmursisolering en rigtig god idé. Det er ofte billigere end nye vinduer, og så er besparelsen også større.

I forbindelse med en reduktion af dine varmeregning, er det også en god idé at kontrollere isoleringen under taget. Varme stiger opad, og derfor vil der ofte være et stort varmetab igennem taget. Tagisolering er ofte ufatteligt billigt, og så er det også effektivt.

Sidst, men ikke mindst, skal du også være opmærksom på, at det næppe er en god idé at købe de dyreste og bedst isolerende vinduer, hvis du bor en ældre bolig. Ældre boliger er generelt ikke særlig velisolerede, hvilket giver boligen så stort et varmetab, at de dyreste vinduer ikke vil gøre en forskel.

Få det billigste vinduer ved at handle online

Internettet er generelt det bedste sted at handle, hvis du gerne vil have billige vinduer. Du kan selv sammenligne priserne hos de forskellige forhandlere. Alternativt så kan du altid se på billige vinduer hos en god forhandler, hvor der er garanti for god kvalitet. Prisen er generelt presset i bund online, så du skal især være opmærksom på, at vinduernes kvalitet er i orden.

Det er også vigtigt, at du finder vinduer, som passer til din bolig. Almindelige vinduer er gode til mange huse, men hvis du bor i en ældre bolig, vil moderne vinduer ofte virke malplacerede. Du bør i stedet overveje et vindue med flere fag og ruder – se her for at se et eksempel på vinduer i denne type.

Skriv en kommentar