Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Kom af med rotterne i huset på effektiv vis - Læs mere
Tips & Råd

Kom af med rotterne i huset på effektiv vis

rotte bekæmpelse

Der er ingen, der har interesse i at have rotter i eller omkring hus og hjem. Det er et skadedyr, som kan gøre megen skade, hvis ikke der bliver taget hånd om deres tilstedeværelse. Derfor giver vi dig her en mindre guide til, hvordan du slipper af med rotterne. Din kommune henviser typisk til en skadedyrskontrol, men du kan også præventivt beskytte dig ved at kontakte en lokal, certificeret professionel kloakentreprenør.

Vær dog opmærksom på, at du har pligt til at melde forekomst af rotter. Eksempelvis kan du benytte dig af en professionel som Henrik Kristensen, en entreprenør, der udrydder rotter i og omkring Struer og Holstebro. På hans website kan du også læse meget mere om den såkaldte rottespærre, som vi også anbefaler sidst i artiklen. Først handler det dog om tegnene på, at der muligvis kan befinde sig rotter i dit hjem.

Tegn på, at der kan være rotter

Rotter kan både befinde sig i have og bolig. Det medfører en ganske markant sundhedsrisiko, og blandt andet salmonella, E-coli, tuberkulose og Weil’s syge er sygdomme, de kan bære rundt på. De har også oftest mider, lopper og tæger siddende på sig, hvilket ligeledes indebærer helbredsmæssige risici. Med andre ord skal det tages alvorligt med det samme, hvis der opdages tegn på rotter på din matrikel – også selvom de er udenfor. De kan nemt trænge ind i hus og hjem og udgør desuden en udendørs risiko for kæledyr og børn, der opholder sig i området.

Tegnene på rotter er typisk aflange, mørke ekskrementer, der er mellem 10 og 14 mm lange. Ligeledes efterlader de en markant lugt af ammoniak. Med stærke tænder efterlader de også skader i plast, træ og fødevareemballage. Det kan naturligvis også være mus, men rottens skader er oftest i større omfang. Kradselyde fra vægge og gulve kan også være et tegn, men det kan også være mus. Igen er det bedre at være på den sikre side og få det tjekket af en skadedyrsbekæmper. Et sidste sikkert tegn er dog reder, som rotterne typisk bygger på varmere og skjulte steder, som oftest er udgjort af avispapir og andet tekstil.

Få sat en præventiv rottespærre op

De mest effektive løsninger mod rotter er altid professionelle udryddere og kloakspecialister. Gør-det-selv-bekæmpelse er typisk med smækfælder, da det ikke er tilladt for amatører at benytte sig af rottegift. Ligeledes findes der også bekæmpelse med ultralyd, som rotter, men ikke mennesker, kan høre. Rotterne bryder sig eftersigende ikke om denne lyd, men i praksis har det vist sig ikke at have nogen holdbar effekt. Med andre ord er sikker udryddelse af rotter oftest mest effektiv gennem en certificeret part. Forkert anvendelse af midler kan nemlig have større konsekvenser for dyr, kæledyr og børn og være inhumant for rotterne.

En kloakmester kan desuden tilbyde dig at opsætte en rottespærre. Det er forbudt for private af opstille disse på egen hånd, og derfor skal du kontakte en certificeret professionel, som vi blandt andet har henvist til øverst i artiklen. Rottespærren, en dansk opfindelse, sættes mellem dit private og det offentlige kloaksystem, således at vand – men ikke rotter – kan trænge igennem konstruktionen. Således kommer de ikke ind på din matrikel gennem kloaksystemerne. Således er det også en ganske præventiv løsning, og jo før den sættes op, desto længere tid er du sikkert beskyttet mod rotter. Det betyder selvfølgelig også, at du med fordel kan handle, inden du får rotter, frem for efter du har fået rotter. På den måde undgår du både at skulle betale for udryddelse og en fremtidig beskyttelse – derimod betaler du i dette tilfælde kun for den præventive beskyttelse.

Skriv en kommentar