Sponsoreret

Kosand

kosand pris

Kosand er en ganske smart “opfindelse”. Sandet er nemlig et perfekt underlag til køer, da det er yderst komfortabelt for køerne at ligge på. Derudover er kosandet også med til at reducere hudafskrabninger, skader og lignende på koen, hvilket blot er en af mange fordele. Læs mere om det i denne artikel.

Ved at læse artiklen kan du blive klogere på kosand. Du kan bl.a. læse om, hvilke fordele, der er forbundet med denne type sand. Derudover kan du også få en ide om, hvilken pris du skal give for kosandet.

Hvilke fordele er der ved kosand?

Ved at anvende kosand får du en masse forskellige fordele. Kosand giver blandt andet et behageligt og komfortabelt underlag for køerne. Derudover er det miljøvenligt. Kosand er en perfekt erstatning for halm og gummimadrasser og kan leveres i størrelsen 0,1 millimeter. Den rigtige kornstørrelse understøtter køernes velbefindende og reducerer hudafskrabninger og skader på kvægets yvere samt formindsker bakterier.

Når du benytter den rigtige kornstørrelse, får du ydermere et bedre indeklima, da bakterier har sværere ved at trives i sandet. Derudover oplever de fleste landmænd, at køerne har færre klov- og benproblemer som også har en overordnet positiv effekt på køernes velfærd.

Derfor skal du vælge dette underlag til dine køer

Som nævnt i ovenstående afsnit er der en lang række fordele forbundet med kosand. Ud over de allerede nævnte fordele, så giver kosand også behagelige sengebåse som køerne vil elske at ligge i. Sandet giver kort sagt et praktisk og behageligt underlag.

Dog skal du være opmærksom på kornstørrelsen. Køber du den forkerte kornstørrelse kan sandet pakke sig og blive ligeså hårdt som beton. Derfor kan du med fordel kigge på kornblandinger på 0,1 – 0,5 mm uden overkorn, hvilket – er dokumenteret – giver den bedste effekt.

Hvad koster kosand og hvor kan du købe det?

Prisen for kosand afhænger selvfølgelig af dit behov samt hvilken forhandler du vælger. De fleste typer kornsorter kan købes hos de fleste forhandlere for 36,00 kroner pr. ton og kan transporteres direkte til det ønskede sted.

Derudover kan du tage direkte kontakt til den største leverandør i Danmark – Kroghs A/S – som er beliggende i Thy. Kroghs A/S er kendte for deres helt unikke produktion af kosand. Kosandet bliver her pumpet op under grundvandsspejlet for derefter at vaskes fri for ler og urenheder.

Inden det afvandes af en cyklon, fjerner de sten og andre urenheder med en kontrolsigte som bevirker, at du får de reneste sandkorn til stalden.

Efterfølgende sikres kvaliteten af sandet i Kroghs A/S’ interne laboratorium, hvor der løbende vil blive ført kontrol. Det er netop denne fremgangsmåde som gør, at Kroghs A/S er den største spiller på det danske marked – du finder ikke en leverandør, der går ligeså grundigt til værks.

Er du landmand og ønsker kosand i den højeste kvalitet? Så kan du med fordel tage kontakt til Kroghs A/S for at høre nærmere om prisen. Før du gør dit endelige køb, kan du også sammenligne priserne på de forskellige forhandlere, så er du sikker på, at du finder den skarpeste pris som matcher dit behov og budget. Du kan i øvrigt også forsøge at henvende dig hos din lokale grusgrav. Der er nemlig flere og flere grusgrave som er begyndt at tilbyde kosand til ganske favorable priser.

 

Skriv en kommentar