Inde

Loftmaling

spartling af loft
Gider du ikke at male loftet selv? Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på malerarbejde hos 3byggetilbud.dk
Følgende indlæg er ment som en informativ artikel, hvor du kan finde alle de nødvendige informationer om loftmaling som du har brug for. Derudover vil du i denne artikel også kunne finde en overskuelig oversigt over tilbud og priser på denne type maling.

Er du i tvivl om hvilken leverandør du helt præcist skal benytte, inden du kaster dig ud i at male dit loft? Så har vi fundet en af de mest troværdige og leverandører på markedet som du med fordel kan indhente tilbud fra – så sparer du en masse penge. Læs mere om det i artiklen…

Find den bedste forhandler af loftmaling og spar penge

En af de bedste forhandlere på markedet er Malgodt.dk, hvor du har mulighed for at få 200 kr. kontantrabat, når du opretter dig som ny kunde.

Malgodt.dk har for alvor slået deres navn fast som en af de mest pålidelige og prisvenlige forhandlere af maling og tilbehør.

Deres populære 10 liters malingspande kan fås fra 600 kr. og er ideelle til mange forskellige typer lofter. Giv dit loft et helt unikt touch med den rigtige maling, så er du sikker på, at dit loft bliver komplementeret på den bedst mulige måde.

Få rådgivning af erfarne fagfolk

Udover at du selvfølgelig kan finde et bredt udvalg af forskellige typer maling herunder loftmaling, så har du også mulighed for at gå i direkte dialog med specialisterne som sidder klar til at hjælpe og rådgive dig over telefonen eller email.

Se Malgodt.dks store udvalg af loftmaling

Værd at vide om loftmaling og lofttype

loftmaling glansfriTrænger dit loft også til et friskt pust? Så kan du med fordel kigge nærmere på loftmaling. Loftet udgør et vigtigt fundament i din husstand. Loftet er et af de største arealer og det er i høj grad med til at skabe det færdige udtryk af lokalet.

Indledningsvist er det vigtigt at pointere, at der findes rigtig mange forskellige typer af lofter og endnu flere måder, hvorpå du kan behandle dem. Her på siden vil du blive meget klogere på hvordan du helt konkret, giver dit loft helt nyt liv samt giver den en overflade der komplementerer resten af rummet. Derudover har vi valgt at tage udgangspunkt i den mest populære lofttype – nemlig træloft.

En af de mest populære lofttyper, som findes i mange danske hjem, er trælofter. Det er ingen hemmelighed at et træloft, hvis det bliver vedligeholdt ordentligt, kan give et helt unikt touch til rummet. Med den rigtige behandling af trælofter, får du et æstetisk og hyggeligt loft, som du selv har mulighed for at lysne, når det passer dig. Mange vælger dog at bevare træets naturlige udseende og vedligeholder det blot løbende.

Når du skal vedligeholde dit træloft, og hvilket som helst andet loft, er det vigtigt, at du bruger de rigtige materialer til at komplementere træloftets naturlige linjer og udseende. I forlængelse heraf er det vigtigt, at du ikke benytter udendørs træbeskyttelse indenfor. Gør du dette, kan det ødelægge den matte overflade og kan slide på træets tekstur, hvilket giver et dårligere resultat.

Det skal du huske før du maler

Nu har du bestemt dig for, at du vil male dit loft, men hvad skal du helt konkret være opmærksom på i denne forbindelse? Faktum er, at det er utroligt vigtigt, at du bejdser eller lakerer dit træloft, inden du maler. Derudover skal du huske at rengøre det store areal som loftet udgør, da der som regel samles store mængder støv og spindelvæv. Du kan med fordel benytte trærens til at fjerne snavs på overfladen.

Er loftet blevet belastet af tobaksrøg over længere tid, så skal du være opmærksom på, at overfladen som regel kræver en mere grundig behandling for at undgå de typiske skjolder. I denne forbindelse skal du huske, at træet skal være helt rent, inden du går i gang med behandlingen. Derudover skal harpiks på lofttræet fjernes med cellulosefortynder.

Hos Malgodt.dk kan du finde et stort udvalg af loftmaling

Sådan lakerer og maler du dit loft

Indledningsvist vil vi gerne understrege, at følgende fremgangsmåde kan benyttes ved mange andre typer loftmaling. Dog er den mest ideel til træloftet.

Når du har besluttet dig for at male dit loft, skal du huske at træets skal grundes med den rette lak. For at få det mest effektive resultat, kan du med fordel matslibe overfladen inden. Derudover kan du anvende panelhvid, der giver dit loft en varmere og blødere overflade. Panelhvid kan som regel fås i tre forskellige dækningsgrader alt efter, hvor hvidt du ønsker, dit loft skal være. Dog anbefaler vi altid som minimum, at du færdigmaler loftet to gange for det flotteste resultat.

Ønsker du at bevare loftets naturlige udseende? Så kan du som nævnt før blot give den en behandling med lak som tørrer hurtigt og er lugtsvag. Lak er som regel nemt at arbejde med og modvirker, at dit loft gulner.

Har du tidligere lakeret dit loft? Så prøv først at se om det nye lag kan hæfte sig på det gamle lag. I forbindelse med dette kan du med fordel lave en prøve på et mindre synligt sted på loftet.

Er du i tvivl om lakken er gennemtørret?

Så prøv at sætte et kraftigt stykke tape på overfladen og ryk det af. Er der lak på tapen efterfølgende, så er det et tegn på, at lakken ikke hæfter ordentligt. Hæfter lakken ikke ordentligt kan du prøve at slibe overfladen grundigt, inden du påfører lakken på loftet.

Er loftet i dårlig stand, kan du med fordel prøve at slibe det ned, indtil du kommer ned til det rene friske træ. Derefter kan du lakere træet eller påføre malingen på ny.

Når du maler loftet skal du huske at male langs alle kanter, hjørner og eventuel stuk. Du kan med fordel male i zigzag-mønster, så er du sikker på, at du får en jævn overflade. Sørg altid for at dække overfladen på loftet 2-3 gange. Det giver et mere holdbart resultat.

Skriv en kommentar