Inde

Lofttrappe – Læs om fordele, forhandlere og gode tilbud

Du kender måske til besværet. Besværet med at få bakset poser og sække fyldt med tøj, støvede havemøbler og julepynt op og ned fra loftet. Hvis du opbevarer mange ting på dit loft, og hvis du ofte har brug for at få nogle af tingene ned og i brug, bliver det hurtigt til mange ture op og ned.

Derfor kan det være en fornuftig og mere sikker løsning med en lofttrappe frem for en stige, hvis du eksempelvis benytter dig af sådan én på nuværende tidspunkt. En lofttrappe byder på en række klare fordele, som du ikke får ved en almindelig stige.

Denne lofttrappe forhandles af Stigefabrikken.dk og er set til 4.795 kr. ex. moms.

Denne lofttrappe forhandles af Stigefabrikken.dk og er set til 4.795 kr. ex. moms.

Rigtig mange danske hjem har et loft, hvorpå beboerne opbevarer diverse møbler og andre genstande, som engang imellem skal hentes ned eller stilles op igen. Både nybyggede huse og gamle huse har som oftest et loft, og derfor er denne opgave også en rimelig national udfordring, som bør tages seriøst.

I denne artikel kigger vi derfor nærmere på mulighederne inden for lofttrapper. Du kan både læse om konkrete fordele og ulemper samt gode råd til valg af lofttrappe. Derudover kommer vi også rundt om valg af forhandler – og vi gør dig klogere på, hvordan du får det bedste tilbud.

Derfor er U-Værdien vigtig, når du vælger din lofttrappe

Vi starter et sted, du måske ikke lige havde regnet med: Nemlig U-Værdien og dermed isoleringsevnen i loftlemmen i toppen af trappen.

U-Værdien er en relativ teknisk værdi, og derfor har vi valgt at give dig den korte og præcise definition, så du forstår behovet for en lav U-Værdi:

U-Værdien er loftlemmens isoleringsevne. Den angiver med andre ord, hvor meget varme der kan slippe op igennem loftlemmen og ud af huset. Når du skal vælge lofttrappe og loftlem, skal du derfor gå efter en loftlem med så lav en U-Værdi som muligt.

En lav U-Værdi sikrer en bedre isolering og reducerer mængden af varme, som fiser lige op igennem lemmen og ud af huset.

Tænk isolering ind i dit valg af lofttrappe

Vi fortsætter lidt i samme spor og kigger nærmere på isoleringen ved lofttrapper og loftlemme. Både ved renoveringer og nybyggerier er der kommet mere og mere fokus på energirigtige løsninger og god isolering af boligen – heriblandt loftet.

Alligevel er der en udbredt tendens til at negligere isoleringen i loftlemmen, og dermed kan der nemt skabes en kuldebro, som fører kulden ude og oppe fra ned i huset.

Handyman.dk TV fortæller om, hvordan du kan tætne din loftlem på en billig og effektiv måde

Tænk isoleringsevne ind i valg af loftlem og lofttrappe

Du bør derfor altid tænke isoleringsevnen ind i valg af loftlem og tilhørende lofttrappe. Dette gælder især, hvis du skal have etableret en ny loftlem – du kan lige så godt gøre det ordentligt fra starten.

En godt isoleret loftlem skaber bedre isolering af boligen. Og den bedre isolering af boligen skaber et godt og behageligt indeklima, en mere miljøvenlig bolig og ikke mindst en reducering i din varmeregning.

Vær opmærksom på de udvendige karmmål

Når du skal vælge din lofttrappe, skal du være opmærksom på visse mål. Et af de mere vigtige mål er de udvendige mål på karmen på din loftlem.

Målene skal naturligvis passe til målene på selve trappen, og du skal derfor være så nøjagtig som mulig. Vælger du en af de mere etablerede og anerkendte forhandlere – såsom Stigefabrikken.dk – får du skræddersyet og specialfremstillet din lofttrappe efter behov.

Dette betyder, at uanset hvordan din nuværende loftlem ser ud i størrelsen, kan du få en trappe, som passer helt perfekt til lemmen og dermed skaber den bedste løsning.

Værd at vide om Stigefabrikken.dk – En af Danmarks bedste forhandlere

stigefabrikken.dk lofttrapperDer findes en håndfuld firmaer i Danmark som forhandler lofttrapper. En af de mest anerkendte og populære er Stigefabrikken.dk som sætter stor fokus på kvalitet og sikkerhed i deres produkter.

Mange gode grunde til at købe lofttrappe hos Stigefabrikken.dk:

 • Gratis levering til alle boliger på fastlandet og brofaste øer
 • Danmarks absolut største udvalg af lofttrapper
 • Venlig og løsningsorienteret rådgivning på telefon og mail
 • Prismatch, som sikrer de bedste priser på markedet
 • Unikke løsninger og lofttrapper med specialmål til dine behov

Stigefabrikken forhandler i øvrigt stiger og stilladser foruden deres lofttrapper, og du finder ofte knivskarpe tilbud blandt de i forvejen lave priser. Derudover kan du altid vide dig sikker på en høj service, kvalitetsprodukter og ikke mindst en sikkerhed af højeste prioritet.

Gå til Stigefabrikken.dk og se det store udvalg af lofttrapper

Det skal du vide, inden du køber en lofttrappe

Inden du vælger din lofttrappe, skal du være opmærksom på følgende:

Ifølge Stigefarbrikken.dk oplever rigtig mange boligejere af nybyggerier, at de bestiller en lofttrappe til huset, og først efterfølgende finder ud af, at der allerede er etableret eller planlagt etablering af en lofttrappe fra bygherren.

Skal du købe et nyt hus, bør du derfor altid føre dig ajour med bygherren eller arkitekten bag projekter og forsikre dig om, hvor vidt der er tænkt loftrappe ind eller ej. Det er surt at bruge penge på en lofttrappe, som alligevel ikke er nødvendig – enten fordi, der allerede vil blive etableret en, eller fordi der er tænkt andre tilgangsveje til loftet ind i byggeriet.

Skal du til at flytte ind i et hus, som er af ældre dato, eller bor du allerede i et gammelt hus og overvejer en lofttrappe, skal du undersøge, om det overhovedet er muligt eller forsvarligt. Nogle gamle huse er nemlig bygget med mere eller mindre kreative loftløsninger, og derfor kan etableringen af en sikker lofttrappe være nærmest umulig. Rådfør dig eventuelt med en tømrer, og få vedkommende til at besigtige dit loft, inden du bestiller en lofttrappe.

Fordele og ulemper ved lofttrapper

Der findes overvejende flest fordele ved lofttrapper frem for almindelige stiger. Der er dog også enkelte ulemper, og du bør kigge på begge dele herunder, inden du træffer din beslutning.

Fordele ved lofttrapper:

 • Bedre stabilitet og balance på de dybe trin
 • Kan skubbes op og gemmes på loftet, så den ikke fylder andre steder i huset
 • En sikker løsning, som er specialfremstillet til formålet med tilgang til loftet
 • Kan designes, så den passer perfekt ind i husets arkitektoniske stil

Ulemper ved lofttrapper:

 • Fastmonteret og dermed kun brugbar sammen med loftlem
 • Koster en anelse mere end en almindelig stige

Skriv en kommentar