Tips & Råd

Maling af fliser

maling af fliser pris

Trænger fliserne i dit køkken eller badeværelse til en grundig overhaling? Det er hamrende dyrt at renover og udskifte fliser, og det er en udgift, du som boligejer helst gerne vil være foruden.

Heldigvis kan du med lidt snilde og god maling give dine fliser et helt nyt udtryk og dermed spare på renoveringskontoen.

I denne guide kan du læse om maling af fliser i bl.a. vådrum såsom badeværelset, og du bliver guidet til, hvordan du får den bedste pris på opgaven hos en professionel maler, hvis du vil være helt sikker på at opnå det optimale resultat.

Få 3 gratis tilbud på maling af fliser

Forarbejdet er vigtigt

Da det meste arbejde med maling af fliser foregår i vådrum, er det uhyre vigtigt med korrekt forarbejde.

Dette gælder selvfølgelig for alle maleropgaver, men netop pga. den høje luftfugtighed på f.eks. badeværelser, er det vigtigt at behandle fliserne korrekt før og under selve malingen.

Sørg derfor altid for at lægge ud med en grundig rengøring af fliserne – hertil skal du bruge en god grundrens, hvorefter du vasker af med vand blandet op med eddikesyre.

Fliserne skal desuden være sugende, så malingen bliver siddende på. Dette kræver, at du matsliber blanke fliser, hvorpå der er glasering.

Det skal du huske ved maling af fliser

Når du skal male dine fliser i et vådrum, skal du først slibe glaseringen af og fliserne ned. Dette kan du gøre ved at slibe dem grundigt med korn 80-100 først, hvorefter du sliber efter med korn 180.

Efterfølgende skal du huske at støvsuge fliserne, så alt slibestøv forsvinder, hvorefter du tørrer efter med en ren og fugtig klud.

Når du har forbehandlet fliserne korrekt, kan du male med en grundmaling, og efter den nødvendige tørretid kan du male med træ- og metalmaling eller en vandig epoxymaling.

Vil du have professionel hjælp? Sådan får du den bedste pris

Hvis du synes, at ovenstående opgave lyder for besværlig, eller måske bare for tidskrævende, så kan det være en god idé at få en professionel maler ind over opgaven.

Der kan dog være store prisforskelle mellem de enkelte malerfirmaer, og du bør derfor indhente og sammenligne tilbud fra forskellige leverandører.

Dette gør du nemmest ved at bruge en tilbudstjeneste på nettet, som klarer arbejdet for dig automatisk og gratis. Den største i Danmark inden for byggeopgaver hedder 3byggetilbud.dk, og du anvender deres gratis tjeneste således:

  1. Klik ind på 3byggetilbud.dk
  2. Udfyld opgavebeskrivelsen grundigt
  3. Send opgaven ind, og vent på at modtage op til 3 gratis u forpligtende tilbud

Det koster dig ikke en krone, medmindre du takker ja til det bedste af de 3 tilbud, du modtager, og du har sparet en masse tid ved at lade 3byggetilbud.dk stå for det administrative.

Få 3 gratis tilbud på maling af fliser

Skriv en kommentar