Gør Det Selv

Maling af lister

tilstandsrapport af lejlighed
3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis tilbud på maling af lister.
Når du skal i gang med at male lister indendørs, så er det ikke så svær en opgave endda – du skal blot vide, hvordan du bærer dig ad.

Der findes nemlig et par faldgruber, som du skal undgå for at få det ønskede resultat. I denne guide bliver du klogere på maling af lister, hvad du skal være opmærksom på, samt hvordan du henter hjælp, hvis det er for omfattende en opgave.

Generelle tips

Generelt om indendørs maling af bl.a. lister kan det siges, at du når rigtig langt med korrekt valg af god maling og de rette værktøjer. Det kan nemlig være svært at undgå løbere i malingen eller tydelige spor fra penslen, hvis du går på kompromis med udstyret og malingen.

Det gælder derudover om at lægge den helt rette mængde af maling på dine lister. Der skal være nok til, at malingen flyder sammen og danner et ensartet udtryk, men samtidig skal du passe på ikke at bruge for meget, så det løber.

Hvis uheldet er ude, og du får brugt for meget maling eller maler forkert, så der opstår løbere, så kan disse mellemslibes senere i processen.

Sørg for at vælge en god kvalitetspensel eller -rulle, som kan bære den nødvendige mængde maling og samtidig afgive den flot og jævnt på listerne.

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, at når du maler med træmaling, så bør du ikke læsse et ton maling på penslen ved hvert dyp. Sørg for, at kun den yderste tredjedel af penslens hår dyppes i malingen før hver omgang.

Hvis dine lister er umalede

Følg disse trin, hvis dine lister ikke tidligere har været malet:

 1. Vask af med grundrens
 2. Vask efter med rent vand
 3. Afskrab og affedt svedende knaster
 4. Isoler knaster med knastelak
 5. Spartl ridser, revner og sømhuller ud
 6. Slib overfladen glat og jævn med korn 180-220
 7. Fjern støv fra slibningen
 8. Grundmal med fyldig og god grundmaling
 9. Brug en såkaldt spærrende grunder i tilfælde af risiko for farvegennemslag
 10. Mellemslib listerne, og tør af
 11. Færdiggør malingen med et eller to lag dækkende maling, og mellemslib igen om nødvendigt

Hvor længe skal det tørre?

Ved den meste indendørs træmaling gælder det, at den er berøringstør efter ca. 4 timer samt slibetør efter ca. 8 timer.

Der skal gå op til ca. 14 dage, før du kan begynde at bruge overfladen, men da der her er tale om lister og ikke f.eks. borde eller hylder, bliver det formentlig ikke noget problem for dig.

Vil du have hjælp?

Hvis du ønsker hjælp til at klare opgaven korrekt og uden løbere eller fejl i malingen, så kan du anvende en professionel maler.

Du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud og dermed spare både tid og penge på 3byggetilbud.dk.

Skriv en kommentar